Pages

Tuesday, 29 December 2009

~Udon~^Udon~~Udon~


Udon..korang tau ape udon tu?sejenis mee(mcm mee laksa pun ade gak),pastu dihidang bersama sup..ala2 mee sup ..sekarang ni winter break(2mggu),but unfortunately my hubby xdpt pun cuti selama itu cuma 4hr je..sepatutnye hari ni dah mula cuti,tp msh pegi lg ke lab..siap nak buat xperiment lg..huhuhu..

Ok..smbg blk cerita,memandangkn kami mmg xpegi ke mana2,so kami hanya bole pegi ke jusco Aeon je la..itu je tempat yg kami bole pegi dan xjauh..bile d jusco tu,kami diperkenalkn dgn udon ni(wktu tu junior pun ikut skali).so,bermula la detik2 perkenalan kami dgn si udon ni..kihkihkih..

Kami beli udon yg kosong je..1st timer kn..pastu sideorder crab(isi yang digoreng) dan cucur sayur..suapan pertama je dah memikat hati kami ..pergghh..sedapnye udon ni..dan kami pun bersungguh2 la menikmati si udon ni..oppss lupe pulak;our kids pun suke sangat ..

Lupe lg nak bgtau,kami pegi tu dalam hari rabu..jadi pada hari jumaat petang hubby ajak lg pegi makan udon..so,saya dgn rela hati pun mnyiapkan anak2 dan juga diri ini..makan lagi udon..tp faeiq pulak tdo,hanya kami 4 je yg dapat menikmati si udon tu..cian faeiq..

Pada hari ahadnye pulak,kami pegi sekali lg ke jusco..huhuhu..untuk ape?ye,betul..makan udon lagi..kali ni ,xde siape pun yang tido..so,semue dapat menikmati si udon ni..
jadi,korang boleh la bayangkn yg kami pegi tu semata2 untuk makan udon je dan kami memang tgh suke sgt ngan si udon ni..hehehe

Begitula kisah si udon dan family kami..
Inilah udon hanamasu(mgkuk kaler hitam tuh),yg dalam mgkuk putih tu bawang goreng n dalam piring tu cucur sayur n crab..

1 comment:

myra said...

agak2 kt msia nie ade x udon erk??nk try la...mcm cedap je tue pai berulang kali mkn lak....hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...