Pages

Monday, 17 October 2011

Hasil dari ladang..

Salam wbt..sihat ke semua? Memaksa diri mengupdate blog kusam busuk ni..hehehe.
 
 dua minggu lepas pergi sini
tempat yang sama macam tahun lepas

 orang ni yang bawak kami..

 pergi dengan budak ni..

 dengan budak ni jugak..
budak ni pun ikut sama..
 tukang tulis..

 letak gambar lain la ye..gambar atas tak nampak muka..

dan inilah hasil dari ladang yang dapat dihasilkan..
fried apple pies..sedap dan senang untuk di buat..

::best jugak kan letak gambar banyak2..takyah la nak merapu bagai semua..haha::
::nanti ade mood baru saya cerita, banyak je cerita nak diceritakan cuma mood nak bercerita belum ada tuk bercerita di sini.:: * hehe..berapa banyak cerita dah*
::terkial2 dengan blog ni ha..yela dah lama tak tengok, so,nak upload gambar pun agak lembs di situ.::

Fried Apple Pies 

source:allrecipes.com  

Ingredients

  • 2 cups all-purpose flour
  • 1/2 cup shortening
  • 1 teaspoon salt
  • 1/2 cup cold water
  • 2 apples
  • 1/3 cup white sugar
  • 1/2 teaspoon ground cinnamon
  • 1 cup vegetable oil

Directions

  1. Peel and dice apples. Add sugar and cinnamon. Cook in a saucepan on low heat. Cook until soft, then mash with fork to form a thick applesauce.
  2. Sift flour and salt together. Cut in the shortening. Add water and mix with fork.
  3. Roll out to about 1/8 inch thick on a floured board. Cut with a large cookie cutter (4 inches in diameter).
  4. In each round, place 1 heaping tablespoon fruit. Moisten edges with cold water, fold and press edge with a fork.
  5. Heat oil in a large skillet on medium-high heat. Fry pies, a few at a time, 2 to 3 minutes on each side; cook until golden brown. Drain on paper towels. Sprinkle with confectioners sugar.

 

15 comments:

munna said...

wah!.... dpt petik epal segar .. bestnya

Hanis MY said...

bestnya g gari... syok kan kalau ada ladang sendiri, fried apple pie tu sngt menyelerakan!

Hanis Azla said...

terbau2 apple pie lia sampai ke sini.. he..he.. wah.. bestnya dapat petik epal sendiri.. kat sini dapat petik kat pasar ajelah.. he..he.. bergayut2 epal2 tu kan.. geram betul tgk..

アヌム ちゃん said...

bestnyeee g ladang eal..huhu..segar2 sume buah..takpenah pegi lagi..hubby sy x mnt bergari2 ni..sob2..aah g lawat dee n baby dia..lepas ni tgu dia blk dr hosp la bru jmpa kot..5 hari lg..huhuu~~

Asmara said...

ala tak pegi pun ringo gari, beli kat tepi jln je. eh ringo yg u beli hritu mmg manis giler. tahan berhari2, dpt buat bento bdk2 sek. lagi. hehe..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hikhik ringo gari sini nak masuk mahal...takut rugi terjah sana makan sebiji dah kenyang.....last beli bawa balik la....lia dah kuruih laaaaaaaa

Nadiah Sidek said...

bestnya gi apple picking!

Juwita Jamaludin said...

Best2 apple picking tu tentu manus buahnyakan..:)

Amie said...

geramnya..... buah epal tu! rasa nak ikut petik je...panjat pokoknya pun takpe...

Acik Erna said...

kamalia..telan air liur dah..geram tengok buah apple atas pokok tu..mesti segar dan rangupkan

kayrul-shah said...

seronoknya kak dapat petik apple..kalau kat mesia nie ada macam tue kan best...

ieda said...

salam kenal dari akak
ermmm apple ye .. sedap nyeeee
leh buat apple pai lagi kan :)

Gen2Merah said...

seumur hidup saya tak pernah pegi ladang epal.. apatah lagi makan petik buahnya secara LIVE.. uwaa besttt

sabar kagawa japan said...

kak liaa syoknyeee lamee dah tak bergari2 nih....seigt kite plg best ringgo gari kt nagano....mmg fresh manis yg penting tuan tanah yg baik hati...yg mcm xelok die bg freee hehhehehe syoknyeee

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

aduii..geramnya tgk epal yg sedang masak ranum ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...