Pages

Wednesday, 28 November 2012

Update sekejap..

Ke tepi ke tepi, Kamalia sudah kembali..haha, rasa nak lempang diri sendiri je buat ayat camni. Ok, Assalamualaikum semua. Rindu weihh, dah lama tak berblogging. Terima kasih kepada yang masih sudi datang ke sini. Banyak je cerita menarik yang boleh saya sharekan kat sini, tapi itulakan mood nak bercerita tu takde. jap, jap..saya tak tahula ayat yang sebelum ni sama macam last entry tak..haha, kalau sama takpe abaikan je eh. Actually semalam baru saya check dashboard saya, tengok apa yang menarik. Bila tengok visitors yang sampai ribuan tu(hahahha..jangan tertipu, 500 ratus pun tak sampai, kahkah ), teruja saya nak update blog..ok, ok..tak sebenarnya. Saya ni tak kisah pun ada orang baca atau tidak, tapi dah 2-3 hari Mr K suruh saya kurangkan sikit aktiviti yang saya tengah buat sekarang ni. Sebagai isteri solehah, saya pun menurut perintah. Dah mula kurangkan aktiviti tu, pastu dah mula rasa nak update semula. Lagipun kalau diingatkan tujuan saya berblogging sebenarnya nak catatkan semua memori sepanjang duduk sini kan. Jadi, agak banyak jugakla benda yang saya tak sempat tuliskan kat sini.

Nanti esok lusa saya share gambar yang saya ambil sepanjang autumn ye. Kami laki bini memang suka ambik gambar terutamanya nature pictures kan. Memang banyak sangat, beribu..tak transfer lagi ke dalam portable hard disk, pastu nak kena pilih pastu nak kena edit. Itu yang maleh tu. Takpe, maybe saya akan share dulu gambar yang saya ambik guna ipong je ke dulu..bolehla kan?

Lagi satu, sesapa yang ada akaun instagram, mehla kita berhubung. eceh,. Takdela, saya ni dah lama jadi IGer dekat 2 tahun kot, tapi tula dulu kengkawan tak ramai pun yang ada akaun tu. Pastu ada masa saya rajin sangat update, ada masa seminggu pun tak update.hahaha.. Ok, jom kita bermesra di instagram (kalau nak la..;p) Kat situ memnag banyak gambar autumn yang saya share, mostly gambar pokokla ye..hehe. *memandangkan saya tak boleh upload gambar, id saya kamaliahani*

Ok, nak pi BW jap pastu nak singgah jugak ke blog shiemaCma. Dia rajin sungguh meninggalkan komen kat blog saya ni, siap tolong sapukan sawang lagi..hehe. Tq cma, nanti balik kita laga-laga pipi ye..muahhh..

pssttttt...uwaaaa..saya tak dapat nak upload gambar..out of space. ok, takpe saya cuba settlekan apa yang boleh dulu, nanti kalau ada rezeki saya share ek. 

11 comments:

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

ok nnti eija nak add lia di intagram ye w/pun sbnrnya eija pun xde la aktif sgt berintagram..hehe..

FnF Simple Life said...

alolo...windunye nak baca entry Lia... sila settlekan dengan segera problem mengupload gambo itu okeh...hihi

Amanda Suria said...

cer pi ke link i bg tu..ada blog kawan dia buat tutorial ttg tu..ikut step by step..i pun kena hari tu...

http://suriaamanda.blogspot.com/2012/11/majlis-akikah-bertunang-munirah.html

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak lia... hehehe.. mukadimah gempak gitewww...

ooo..klu dah en hubby kate begitu,harusla ikut.. ingtkan akak x sihat ke..or ape2.. huhuh..

alo.. cma xde instagram....xdapek la nk ber IG IG ni... huhuh.. enpong murah je..

masalh xleh upload pic mmg tgh menular sekarang ni..haa.. cuba tgk kat link ni.. ade tuto nk buek cmano..hrp dpt membantu.. :)

http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2012/11/penyelesaian-untuk-blog-yang-tidak.html


muahh muahh sambil laga2 pipi :) take care sis!

Acik Erna said...

hilang rindu..lamanya menunggu ..lebih2 lagi nak tengok gambar anak2 kamalia..acik rindu nak tengok gambar terbaru budak2 comel tu

Nadiah Sidek said...

jangan letak di instagram je...letak di blog juga ye. nadiah tak ada instagram

Mixed-family in da house.... said...

instagram saya : nordini

nur easy said...

Hehe..lawak la stmt ketepi ketepi

mrs kayrul said...

tak sempat nak guna instagram lagi...nanti nak buat gak la

Cik TeN10 said...

Ishkkk rasanya blog fatin lg bersawang kot..ngan sarang labah sarang ulaq semua ada..silap2 haribulan sarang tebuan pn ada..hahahh betapa malasnys nk update blog.. Ni baru lepas exam skrg tgah merehatkan diri..mengait smbil tgk movie/drama..masak and makan je la sejuj2 gini

Nur-nba said...

Salam.. Lama tak baca cerita Kak Kamalia.. Take your time kak.. Kami sedia menunggu kisah musim luruh tu.

Oh pasal album Picasa yang penuh tu, Nur dah kena bulan lepas. Akak boleh refer tutorial Qaseh Honey ni.. very useful..

http://qaseyhoney.blogspot.com/2012/09/tutorial-bila-picasa-album-penuh.html

K kak, do take care. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...