Pages

Friday, 11 January 2013

Frozen drips / Icicles

Salam wbt. sebelum tu kan, nak bagitau draft ni dibuat seminggu yang lepas.haha, padahal bila-bila masa saya boleh je tekan publish tu kan, tapi tula, bila takde mood, nak bukak blog pun maleh. Ok sambung balik kepada tajuk asal kita. Maksud Icicles yang saya cari dari mykamus.com adalah jurai air batu ataupun isikel..hehe Hari ni nak share gambar icicles dari rumah kami!! Rumah kami tingkat paling atas, jadi kalau nak ambik gambar icicles tanpa nyawa terancam, memang balkoni kami menjadi lokasi yang sangat sesuai. eceh..perasan sungguh! Tapi, memang betul la kan, kalau tak nak icicles ni jatuh terpacak atas kepala, sila jangan lalu tepi bangunan atau jangan nak mengada-ngada nak pandang atas tau..kang ado yang jadi kassim selamat la pulak..Ngeri mak!!

ini antara icicles yang ada kat bumbung kami.
banyak sangat.
ini yang bahagian hujung sana tu..(nampak tak saya tunjuk sana tu..:p)
haha, tak kelakar..
ni yang bahagian tepi sebenarnya..
terjongket-jongketla saya duk ngambil gambar ni ha..
 ha ni dia..paling bosar yang pernah saya nampak depan mata..
waktu ni dah tengah hari, jadi kepanjangan icicles ni semakin bertambah..
kalau waktu pagi tu dalam pukul 8.30, panjang dalam 0.6m - 0.7 m..
tapi, bila dah masuk pukul 12pm je, saya rasa dah lebih 1meter kot..
saya cuba gak ambik gambar penuh, tapi tak dapek..tak jadi..huhu
*psstt..mr k dah cabut dah icicle yang panjang ni keesokkan harinya, 
tapi since saya malas nak upload gambar kat sini, next time la saya tepek ye*
bosarkan ..ni kalau jatuh terpacak kat kepala, konpem tembus sampai perut..
nauzubillah, saya pun takut nak bayangkan..
saya tak tahu sebenarnya patutkah saya patahkan..kalau nak buat sendiri time ni memang takut, sebab takut terjatuh ke bawah pastu terkena orang ke..ha, dah jadi kes polis pulak..
jadi, saya biarkan je..
cubaan merakam water drop..
berpuluh kali mencuba, sampai beku jari ni ha..
saya guna olloclip, macro lens..

olloclip : macro lens
Masya Allah, sangat hebatkan ciptaan Allah
inila gambar awal pagi tu..
icicles tu memang sampai situ je, tapi bila dah masuk tengah hari memang jadi panjang sangat..

sekian!!
nanti saya sambung lagi.
Terima kasih sudi membaca :))
muahhhhhh


*************************************************************
Jap..hari ni 11 Januari kan..
hari ni birthday saya!!
happy 23rd birthday to me:D
hahaha masih muda lagi kan.:p
tak tak..tak buat kek pun. cuma lunch kat kedai mamak je tadi.
eh, ada la mamak kat sini. jangan main2 tau, tapi kalau mintak mee gorem mamak tak dapekla..
apatah lagi teh tarik!

23 comments:

Mixed-family in da house.... said...

ooowh happy birthday !!!!

azira aziz said...

Wah bestnye leh tgk icicle ni... Kat nagoya takdela plak salji huhu...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Selamat Hari Lahir Kamalia... semoga umur di berkati Ilahi :)

Bahaya juga ye kalau icicle terjatuh di kepala... ni salji semakin mencair ke Kamalia ...

nur easy said...

subhanallah... and happy 23rd birthday ya.. hehe sekian

Hanis Azla said...

salam lia..

Alhamdulillah.. birthday yg ke 23 yer.. he..he.. Anyway happy birthday.. semoga terus mendapat keberkatan umur dan kesihatan yg baik.. Subhanallah.. indahnya icicle tu.. leka akak tgk gambar2 tu..

ieedaz @ mama_isha said...

besday sam dgn dato ct nurhaliza gitu.. hehe
epy besday!

Huszaini Haron said...

Happy birthday!!

Gambar yang sangat superb dan cantik! Subhanallah!

oololol tu utk iphone saje ekk? hehehe

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

enjoy last winter babe
nnt sure rindu ngeeee
awwwwww suwitt 23rd gituew khen
OO na @.@

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak lia..
awesome..tersangatlah cantik tgk icicles tu..rase nk mkn pun hado..erkk..bleh mkn ke? huhuhu.. cantik ..subahanallah.. :)

oh..cma terlmbat sampai la.. huhuh..
sanah helwah buat kak lia..23rd?? muahahaha..
semoga berbahagia selalu ye kak..

mish youu :)

Qasey Honey said...

mmg cantik sggh gmbo icicles tu...tpegun mlihatnya..nk mrasa xla kot..hukhuk..tq sharing..

opss hppy belated besday Kamalia..ye ker 23 ni?? ;)

FnF Simple Life said...

hepi belated befday... dasat ek snow kt sana...isnin hari tu mesti lg lebat kan...

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://wisataoutboundmalang.com/

http://www.nolimitadventure.com/

airis aries said...

Salam..ceria2 selalu

Cik TeN10 said...

Subhanallah cantik! Tapi bahaya tu.. Kdg2 jatuh merudum tsurara tu boleh bergegar umah dibuatnya.. Terkejut den.. Haha

Eh eh.. Akak tahun ni 23 ? Sy dh 24! Akak lg muda ni..cane ni hahahaha

:: Happy belated birthday Kak Kamalia ::

P/s : xyah la bg duit utk winter hat bebudak tu.. Anggap ja sbg hadiah dr sy sbg tanda kenang kenangan :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam kak
cma dtg menyapu2 sawang..
rinduuuuu

jujette said...

Salam perkenalan & hepi belated befdei..:)

jujette said...

Salam perkenalan & hepi belated befdei..:)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Kak Lia!
How are you sis?
It's April..
lama sungguh akak menyepi..
is everything alright there??
miss you!! :)))

Che Rosliza Che Mat said...

Assalamualaikum mama tomei...apa khabar...sepi jer blog hihihi

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Ain Dzaya said...

selamat hari lahir, eh ne dia boleh terbentuk camtu?macam dalam peti ais pula.*teruja*

mrs kayrul said...

subhanallah cantiknya...tapi klu jatuh kena kepala bahaya jugak tue

tenku butang said...

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 314
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...