Pages

Wednesday, 1 December 2010

Bercuti

Ngehehe..dah lama tak update ini blog..berhabuk tul, penat nak ngemas ni. Terima kasih kepada kawan2 yang masih sudi singgah walaupun dah lama tak berupdate (ecece..ada ke yang singgah? perasan tul la:p) Sebenarnya bukan la taknak update, tapi kesihatan diri ni memang tak mengizinkan..ingatkan nak jugak suruh Mr K tolong updatekan, tapi dia pun busy tahap gaban kan..memang tak boleh nak kacau langsung la..

Sekarang ni masak pun ala kadar je..dah tak serajin macam dulu, sebabnya tak boleh duduk dapur tu lama2 sangat..kadang2 tu sampai 4 kali seminggu asyik makan nasi goreng je..muahahaha..sian laki den, nasib baik dia tak kisah..memang i sayang u lebih la bi..:)

budak bertiga ni teramat susah tuk ambik gambar diorang bersama.

Lagi satu, kemungkinan hujung bulan 12 ni kami nak cuti2 Malaysia lagi..yeaaaa..
Yelakan, memandangkan saya tak berapa sihat dan Mr K pun balik nak berubat, so, kami amik keputusan tuk balik waktu winter break ni..ala, tak lama pun..dalam 2 minggu jek..oh, Mr K ada penyakit batu karang..sekarang ni duk makan ubat hospital..doktor bagi gak option tuk buat operation guna kekdah shock/sound wave tu, tapi dia pilih tuk makan ubat je..sebab kos tuk operation tu tersangatla mahalnya..(itupun dah tolak insurance pun, masih mahal)..Mr K tak boleh terlupa makan ubat, kot tak nanti, konpem tak boleh bangun dan tak boleh buat kerja langsung..sian kan dia..:(

Anak2 kami pulak sekarang ni baru je elok dari demam...Biasala kan, masuk je musim sejuk, demam panas dan batuk2 pun mula menyerang..Alhamdulillah, Amni dan adik2 dah sihat walafiat..
kasih kakak kepada adik..(amni n faeiq)

amni n faeiz
Nak tahu tak..balik Malaysisa nantikan saya nak sangat makan rendang kerang..uwaaa...sedapnya..dah terbayang2 dah rendang kerang yang kakak saya buat..hik3..sekarang ni dah mula buat list benda yang nak makan waktu balik nanti..Kalau boleh, nak makan sume benda yang saya duk teringin selama ni..Nak balik ke Parit Raja waktu cuti ni tak tahu sempat tak..sebab sekarang ni MIL dah pindah ke Bentong, Pahang..jadi agak jauh nak berulang alik dari rumah mak saya..

ni pulak tempe goreng..akhirnya dapat gak makan..dah lama dah ni..sebulan yang lepas..

Lagi apa ye??rasa macam banyak je nak cerita..tapi, takdok idea..Nantila..kalu saya rajin dan mood ok nak berblogging, saya update balik..Kalau tak, tunggula saya balik pertengahan bulan Januari nanti..
hari isnin lepas..snow turun..lebat sangat..ni pukul 10.am..

yang ni pukul 10.30 am..sekejap je dah memutih jalan dan atap2 rumah..

10 comments:

~ yus ~ said...

Salam kamalia,

Nak balik Malaysia ye? Mesti hati dah berbunga2 tu kan.

Jaga diri baru boleh jaga anak-anak dan MR K kan. Moga semuanya sihat2 selalu.

Nadiah Sidek said...

nak ikut balik malaysia! :(

anie,Nagoya said...

cik kak....bila balik mesia?kkanie pun balik.moga balik nnt urusan ubat-mengubat akan berjln dgn lancarnya....simpati gan Mr K.

ehemm....lia ada isi ke?kata tak leh lama2 kat dapur?.

psstt...kalo ada masa leh jumpa?

Umie said...

wahh..kelihatannya hati orang tu dah terbang kat mesia, jasad je yg duk kat Iwate ye...best lah tu ye..xpe2x, take care yourself..mudah2an penyakit Mr K pun cepat2 sembuh gak...;-)

*eh kak anie pun nak balik jugak? rombongan cik kiah ye korang ni..hehehe

Nur Ede said...

Salam Lia...
Selamat pulang ke Malaysia... smoga allah permudahkan segala urusan Lia sekluarga dan tiba ke kampung halaman dengan selamat nyer...
comeyyy nyer anak2 Lia... take care..

EiJa ZaQuaN said...

bestnye tgh winter..

ohh nak balik berubat ye..my friend prnah berubat kat melaka dgn ustaz jamil..serius keluar 2 biji batu karang masa berubat ngan ustaz tu n skrg x perlu operate..

Juwita Jamaludin said...

salam kamalia.. nak balik msia ye... sama2 la kita.. hihihiihi..eh tak sihat2 ni ada isi yek.. tahniah

kak Erna said...

salam kamalia..akak harap..kamalia dan suami kembali sihat..
banyaknya menu yang lia nak makan..
harap2 tercapai la nanti ye..

lady zaini said...

dah dekat dah nak balik tuh..

kalau tak komplen makanan memang sayang lebih yer? hehe...harap2 mr k tak serius. take care yer

Idayu said...

nk blk ker? jeles..jeles..br jek kn blk arituh? we all blk bln 7 nxt yr insyA...
get well soon suma, safe journey!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...