Pages

Thursday, 18 November 2010

Aidiladha 2010..

Salam...pagi ni Mr K dengan rajinnya telah membuat bentou untuk Amni chan..ngehehe..bestnya..terima kasih ye bi..ni disebabkan bini dia yang comel lote lagi kembang semangkuk ni sakit kepala dan tak larat nak bangun pagi..huk3..bila Mr K dah tolong siapkan bentou tuk Amni, saya la pulak ambik tugasnya menyiapkan Amni tuk ke sekolah..Mr K siap kata lagi kalu lepas ni kot nak suruh dia buat bentou lagi, siapkan lah barang2 yang nak di masak..wah...sangat teruja bini dia dengar kata2 dia tuh..yeahaa...:p

Semalam siap sembahyang raya, adalah saya hidangkan sarapan tuk sesapa yang free pagi tu..ala, nasi lomak dan karipap je..saya ade gak tempah rendang, tapi rendang tu tak siap lagi al kisahnya..hangin je pagi2 raya camtu..Okla...kita cerita part yang best pulak..balik dari sembahyang raya tuh, mesti Mr K terus bukak iphone dia dan tunjuk gambar dia dengan seorang Ustaz..pastu, tanya bini dia ni, kenal tak sape ni?? dan dah tentu jawapan yang paling jujurla si bini ni bagi kat dia..tak bi..sape?dari Malaysia ke? dengan bangganya dia menjawab, ini Dr MAZA (Mohd Asri Zainul Abidin) la..hah!!biar betul buat ape Dr. MAZA datang sini? Untuk pengetahuan sume, Dr MAZA datang ke Jepun di atas jemputan Japan Foundation di bawah program "Invitation program for Young Muslims Intellectuals in Southeast Asia". Rupa2nya Dr MAZA sudah 3 hari di Morioka ni, cuma kami di sini yang tak tahu kewujudan beliau..Pagi raya baru jumpa..memandangkan di surau tiada juadah yang dihidangkan , Mr K mengajak Dr MAZA datang bersarapan di rumah kami, tapi beliau waktu tu memang mengejar waktu nak pergi ke tempat lain pulak..So, sesapa yang belum berkenalan (macam saya ni:p) dengan Dr MAZA ni boleh la pergi ke sini..

Mr K bergambar dengan Dr. MAZA..

lagi gambar Dr bersama dengan student malaysia..opps..terselit 1 Egypt:)

Bila dah sarapan , sume pi ke kelas..samala dengan Mr K jugak..pastu, petang kami ke dentist pulak..ade appointment tuk budak bertiga ni..Amni chan kena tampal gigi..bagusnya Amni, tak nangis langsung..second appointment actually..so, dah biasa dengan nurse dan doctor..for twin pulak..ha amik ko..nangis sekuat2 nya..ekeke..Faeiq tak nak bukak mulut langsung dan Faeiz menangis sedu sedan lagi..Dah siap jumpa dentist, Mr K and the geng pi makan kamben golek kat tempat orang Pakistan pulok..haishh..sib baik takleh bawak pompuan, kot tak, konpem bini die ni mengekor jek..

Malam pulak, sembahyang isyak berjemaah kat umah kami ni..pastu takbir..dah takbir, makan ..Ada rendang, agar2 , puding dan sup sayur..semua tu bukan tuan rumah yang masak ye..adik2 ni yang buatkan..Saya cuma ngemas rumah je..muahaha..sebenarnya dah tak larat nak masak..(maaf takde gambar waktu kejadian)..

Ok..itu je kisah aidiladha tuk tahun ni..saya teramat jeles dengan mak saya..siap buat lemang lagi..pastu pagi raya kakak saya masak mee kari..Saya tahu mesti sedap sangat mee kari dia, sebab buat satu piyuk besar sekejap je dah habis..jelesnye..pastu ade lauk maman lagi tuh...sob..sob..

7 comments:

izahdaut said...

saboo kama saboo..hehehee

~ yus ~ said...

Salam Aidiladha Kamalia..

kak Erna said...

kamalia..salam eiduladha..
sabo ye..nanti dah balik boleh makan mee kari dan lemang tu..makan sampai puas ye..

Nadiah Sidek said...

akak tempah rendang dpd sape kak?

psst..Mr K adik-beradik Dato' K ke? ehehe..

moklong said...

udah2 ler tu :). nk lemang mntk tlg aje ngn pakcik google. dpt tgk gambar lemang pun jd la kak. hehehe...

ummu said...

salam kama
wah bestnya dapat jumpa dr maza
hubby saya pun suka maman
ada kat rumah MIL
ukhuwah di perantauan pasti lebih erat kan kama bila ziarah menziarahi

Ajzie said...

Salam Aidiladha Kamalia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...