Pages

Wednesday, 4 August 2010

Satay..satay..

Salam...jangan mintak satay nih..dah abih pun..buat ni last weekend, walaupun sebelum ni macam dah taknak buat (macam penat je buat satay nih), teringin punye pasal, saya buat jugakla..Tapi, kali ni version yang besar2 punya dan lidi satay die pun agak panjang..kalau guna lidi yang pendek2 tu rasanye dapat banyak jugakla, tapi guna lidi panjang ni saya bole dapat 15 batang je..tapi, itupun dah cukup banyak sebenarnye..dah la panjang, besar2 pulak tu ayam die..yang penting, anak2 suka sangat dengan satay nih..oishii mama /(^-^)\...

yang ni satay goreng..sebab macam dah lambat je, goreng sikit bagi anak2 makan dulu..:p

ni yang dibakar pulak..jangan ditanye nape warna die tak sekata, sayakan budak baru belajar..:p

nasi impit yang dibuat sendirik ye..muahaha,tak sangka diri ni rupanye pandai buat nasi impit sendirik../(^-^)\

4 comments:

Asmara said...

Kami minggu ni 2x makan sate. hehe.. mmg lepas gian la. last week kami pegi mandi laut kat Sendai. Best jugak sejuk airnya. Tp panas2 ni tak larat plak nak jln2. hehe..

Nadiah Sidek said...

mmg penat la buat satay kak. dah lama dah tak buat ni. suami request, baru buat, kalau tak mmg tak rajin :p

moklong said...

sedapnya klu dpt mkn satay...tliur plk tgk akak buat satay...

PearlnScarf said...

ok la tue dh boleh buat bisnes... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...