Pages

Friday, 5 August 2011

Si suami dan si isteri..

Salam wbt..kisah suami dan isteri..di dalam quarantin room/waiting room, menunggu masa untuk bersalin.

Sewaktu si isteri tengah bertarung dengan sakit nak bersalin dan si suami pula duduk di tepi katil si isteri sambil mulut tak berhenti membaca ayat2 suci Al Quran dan tangan memegang erat tangan si isteri..tetiba si isteri berkata:-

si isteri: bi, lepas ni bole ke kalau kita taknak mengandung lagi?
si suami: bole..tak kisah pun..lagipun kesian awak sakit sangat ye..
si isteri: betul? awak tak kisah?
si suami: betul..tak kisah pun.
si isteri: tapi awak janji ye jangan kawin lain..
si suami: hahaha..(read: ketawa besar)..ye, kita janji tak kawin lain..

mid wife yang ade di dalam bilik tu pun terkejut beruk dengar ketawa si suami tadi lalu busy body bertanya kenapa ketawa (tapi si suami hanya menjawab takde pape, jangan menyibuk..haha, itu tipu je) dan muka si isteri nampak berpuas hati dengan jawapan si suami..

tetiba...

si suami: tapi, kalau awak meninggal, kita kenala kawin lain..sapa nak jaga anak2..

terus si isteri mengerang kesakitan tanpa sempat membalas kata2 si suami tadi..dah hilang rasa sakit si isteri sambung balik..

si isteri: tapi, kalau kita tak meninggal, awak tak kawin lainkan? (read:muka cuak)
si suami: ye..kita janji tak kawin lain..


-
-
-
-
-
-
-
-
-
muahaha..motip nak share cite nih?haha..sebenarnya bila diingatkan balik waktu tu memang kelakar sangat situasi ni..yela, tengah sakit2 bolela saya bercakap pasal benda nih..Bila dah balik rumah saya ungkitla cerita nih, saya gelak2 la kan..kononnya barula terasa agak tak sesuai dan malu soalan macam tu keluar pada bukan waktu yang sepatutnya..Tapikan, Mr K tak terasa pun benda tu kelakar bila saya ungkit. Dia kata kali ni dia dapat tengok dari awal hingga akhir saya sakit nak bersalin tuh..so, takde yang kelakar pun..ecece..terharu saya hokeh. Sentiasa berdoa Mr K kotakan janji dia..8-))

p/s:last weekend pi jusco,ade satu butik jual designer beg ni..naik juling mata tengok sale up to 60 persen..nak henbeg ape: gucci, lv, prada, marc jacob, ntahla yang tak bese nampak pun ade gak..sume adela, tapi xsume la less sampai 60 persen tu..yang tu coach je, yang lelain ni adela setakat 20-40 persen..:p

23 comments:

nur easy said...

doa & harapan semua psgn kan.. semoga kasih bkekalan ;)

p/s: wow.. henbeg rayakah? hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

owh tue dialog antara lia ngan mr k ker???

hahaha anak lia pow dah ramai oklah if x mau preggy lagik...ani dok menanti yg 2nd susah benora nk dapat...pasrah jer kot nasib baik sorang dah dapat if not sunyi gak weols kan.....

Kamalia said...

ez:kan2..sume nak brkekalan hingga ke syurga.sy pun doakan tuk ez jugak.
p/s:henbeg adiah brsalin..haha,pasni xtau bole mntk lg tak.(sila lempang laju2 kalau mr k trbaca)..

ayu:haha..tu dialog ai ngan diela.
tulakan,dah ade 4org ni,nak jg ramai2 pun cam xlrt sgt dah.yg ade ni pun naik semput duk mnjaganye..iA,ade rezki tuk yu nnt tu..lmbt atau cepat jekan..

ijayuji said...

Salam lia! Nk ketawa boleh? Hihihi kita tk leh tarik bibir nk senyum Sbb merekah nanti luka :D sempat lg dia bual topik mcm tu Masa nk bersalin! Hihihi... Tp betul, ninja kita tgk kita bersalin ank pertama dr awal kuar air sampai kuar budak tu, dekat 1 hari Thn sakit huhu.. Thn dia lah yg jd mangsa kita pulas abis2 kikiki... Natsukashiiii Sbb Mada ceaser dia tak masuk Sbb tak nk tgk perut kita kena belah bb da kuar baru dia masuk, itu pun kita boleh tk kenal dia wakakaka.... Kita ingatkn doktor! Sbb dia pakai baju sama mcm doc2 pakai! Wakakaka.... Bila ingat2 balik nk lalui semula :D

Acik Erna said...

assalam kamalia..masa tu..tanya apa pun dia jawab.sebab kesian kan kamalia sakit.
kamalia..beli le handbeg tu.sementara ada sale.

sabar kagawa japan said...

hahaha kak lia.a.topik bualan kak lia same dgn kite td...topik bile bini keen tinggal alki naik kapal..hahaha

Umie said...

aww, dialog bole buat drama swasta tv3 nih..hehehe

kam, apa lagi angkat la sebijik beg raya..kekeke

Asmara said...

time kat bilik bersalin mmg akan ada perbualan sedikit serius. hehe.. selalu akan ada acara air mata mintak ampun dan maaf. ahaha...

ehem hembeg baru nampak! hehe.. wajiblah beli satu murah sangat la tu. psst.. ada less lg tak? ;D

Juwita Jamaludin said...

Salam.. Lia.. memang sayu je bila nak bersalin ye.. mul ingat mati ke apa.. :) sweet je bila ingat ye.. waktu bersalin semua tak nak lagi.. tapi tup2 2-3 tahun keluar lagi seorang .. hihihihi.. ada handbag baru yek.. takpe2 reward untuk dapat baby baru..:)

anie,Nagoya said...

lakonan sebalik tabir sebelom bersalin.sempt you all cipta dialong ya.

InsyAllah.....kita kene percaya pada suami.insyAllah, akan bahagia.wei...bkn ke ko lam pantng?leh cuci mato lak tu

Fitri Senin said...

Bby comey

♥cmª shIemª♥ said...

sempat lg berdialog cenggitu..
hehehe...

makcikrehan KJB said...

rasa mcm copy trick ni kat laki aku pulak. tapi jenuh nk tunggu time nak beranakla nk cakap mcm tu kan. kang tetiba aku pi pegang tgn dia... ulang skrip ko... dan2 laki aku pegang dahi : ko kenapa wahai bini? demam kah? wakakakaka...

eh, jusco kat nippon ada juai designer henbeg eh? kat mesia kena masuk butik ajerrr. renung dari ceremin kacer jerla haku tau. :))

Hanis MY said...

wahhh sweetnyaaa dialog, semoga kekal bahagia dunia akhirat...

wee bestnyaaa dapat hadiah handbag, sure tunjuk aje nak yang mana pasti dapat!

selamat berpuasa Kamalia dan family...

Kamalia said...

ijayuji:salam ika..haha,ketawala.tulakan,bestkan moment camtu,nak2 tgok suami kita ala2 syahdu je tgok kita tgh sakit camni.pastu,bila dah elok bagai,ungkit cite ni,dia pulak yg serius gitu..wakaka.weh,kesian la ninja tuh,bersungguh2 nak teman ika bagai,die bolela igt itu adelah doctor.kih3,,

Kamalia said...

acik erna:salam kak..hehe,betulkan.xkan ape yg sy ckp,die xsetuju ek.ade yg xbersalin nnt.
psstt..dah beli dah..

sabar:hahaha..tula,sba pulak kena tinggal lak ye,tp ottosan dah balikkan..suke la teww

umie:haha..aku rs syamsul yusop tu mesti nak pinjm dialog nih..

Kamalia said...

asmara:betul2 tu kak..wktu tula sesi drama brmula,tp bila dah selamat,ade gak degil nye msg2 leps tukan..rs sale tu dah abih la kak..

juwita:salam kak.sayu kak sbnrnye.wktu tula trpikikir kalau meninggal,camne la dgn ank2..ala,ni iA,last kot.hehe,tp kalau Allah nak bg,ade jugakkn.

Kamalia said...

anie:haha..weouls kan pelakon..amin kak..IA,sumenya akn bahagia.ye,lom abih lagi pntg.rimas duk umah xkuar2..haha

fitri:thanx fit..

cma:haha..pasni cma nk bersalin lg,bolela buat cmtu..

Kamalia said...

MR:haha..ko ni rehan..ade2 je bhn lawak ko kan..ai loikee hokey.bolela buat time2 camni pun okay gak,waktu demam ke..haah, jusco sini ade butik designer beg tu sume..kat sini aku berani masuk,sbb salesgirl diorg xsombg cam kat mesia noks..xdela double standard ke ape ke..

hanis:amin..semoga hanis pun berkekalan hingga akhir hayat.
haha,bestnye wktu ni jela..bole tunjuk ape yg nak..tp pastu nk mintak lg,syaratnye bykla pulak..nyampahkan..
selamat berpuasa hanis n mie

kayrul-shah said...

sempat lagi berdialog ye kak...masa tengah sakit tue la macam2 soalan timbulkan.

Lovely Kitchen said...

walaupun kdg2 dah tau jwpan utk persoalan tu tp mesti nakkk gak tanya kan...nakkk gak dgr dr mulut empunya diri...so sweet! moga kekal bahagia...eh betul ke dah nak tutup kilang ni...alaaaa

Aziela said...

Assalam. Tahniah kerana telah berjaya mengharungi cabaran dan mendapat permata yang baru. Tahniah juga kerana dapat suami yang amat penyayang dan waras... Hehehe. Betul lah juga dia cakap... kalau meninggal, kena la cari mak baru kan... Insyaallah, hingga ke akhirnya. Amin.

syu said...

ha3...sweet jer citer tu..!tak pasal - pasal tersenyum sorang2..ceh..heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...