Pages

Wednesday, 10 August 2011

Tiga Ef..

Salam wbt..tak tau nak cite ape tapi rasa nak buat sesuatu kat blog nih. Penat tapi takleh tido sebab Mr K dan Cik Muna ke surau. Anak2 yang besar ni domam la pulak, kang kalau saya tido kang, takut tak sedar langsung lakkan..Buatnye diorang nangis ke, demam panas sangat ke..Kang sapa yang susah, saya dan suami gak..

Rindu dengan budak bertiga ni. Sebelum ni, sejak ada Afiya agak kurang jugakla masa bersama dengan diorang. Tapikan, bila diorang demam ni, Afiya macam baik2 je. Asyik tido seolah-olah bagi peluang kat saya tuk menjaga abang2 dan kakak dia. Suka2..Saya jaga diorang waktu siang sampai babah diorang balik terawih. Dah habis terawih sampai ke pagi pulak tukar shift dengan Mr K..tak larat mak nak jaga tengah2 malam..pitamss..

ni gambar waktu tengok tulip dulu..
haha, gila lama peram..
sib baik tak boleh basikan.

suka tengok diorang waktu ni..
tengah main kejar2 dengan babah diorang..

tetiba Faeiq jadi macam retis boliwud la pulak.
siap peluk pokok tuh..
rasanya kami ni bukan peminat cite boliwud pun.
retis boliwud pun kami tak kenal..
haha..ok tipu..kami kenal sapa itu SRK.
itu jela kot..adela sorang dua lagi agaknya..

Faeiz..
agak meragam dan agak naughty jugak akhir2 nih..
ermmm..:(

main nyorok2 dengan babah pulak.

Faeiz yang kena dulu..
muka tercengang pasal tak tahu main sebenarnya..haha

bila turn babah yang menyorok
bole la pulak budak bertiga ni tak jumpa babah
padahal babah dengan pokok tu sama saiz je rasanya..haha
ampun bi..hik3

p/s: suka dengan bau anak2 ni..kadang2 agak obses dengan bau diorang, sedap tau..haha..setiap orang tu bau diorang lain2. cuma kalau diorang bau balik sekolah tu, saya tak suka bau tuh..bukan sebab busuk or bau peluh ke ape tau, tapi ada macam bau lainla..saya tak suka..oklah, dah macam saya sorang je ada anakkan..hehe

20 comments:

nur easy said...

meriah dah fmly u. suka tgk telatah budak2 ni, walau cmn pun ragamnya kan..;)

Asmara said...

haha.. tak menahan tengok kamil tu. boys mmg ikut bapaknya la tu kot. tergelak baca. eh betul la kam, suka betul bau anak2 ni, haah betul jugak bau balik sekolah mmg hampeh je. pasal apa ntah. ahahaha.. paling best bau lepas bangun tido. ekeke..

Chik Mimi said...

Assalam kamalia,sihat ke?seronok tengok budak2 tu main sesama,

Acik Erna said...

kamalia...ibu dengan anak2 memang macam tu..setiap sorang tu kita tau baunya ke apa ie..tu la dia naluri ibu.
seronoknya dia orang bermain bersama

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

liaaaaaaaaaaaaaaaaaa
betul2 suka bau badan anak kan....but yg bau bb lagik suka....be strong yer anak2 demam mmg ibu yg paling bz dan susah haty....nasib baek bb baek2 ajer :))

ijayuji said...

Salam liaaa!!! eh? kita tahu kenapa babah dia nyorok tak leh jumpa bukan kerana badan besar baju sama kaler dgn pokok! hihihi... kiranyer gmbr ni bb dlm pewut lagi kan? :D mmg betul! kalau namanyer bau budak2 mmg best nak2 sebaya gini, kita suke cium ank kita yg kecik tuuu mmg puas kena ciummm jerr suke betul bau dia! hihihi... odaijini buat yg demam tuu, mama pun kena rehat2 jugak ada bb kasi susu lagi kang fitam payah nanti.. Take care!

♥cmª shIemª♥ said...

hehe3...comel2..suka kan bila tgk anak2 happy..mak die pun jadi super duper hepi..

selamat beristirehat kak..

Hanis MY said...

wahh gambar posing boliwud tak menahan hehe...

Juwita Jamaludin said...

lia.. nampak sungguh meriah lia.. double bilangan akak.. akak 2 ni pun tak terkejar kadang. huhuhuu.. namn Allah bagi pada yag mampukan..:)

Jue said...

one happy family..suka..suka..teringin nk twin gak.. :))

Ira said...

Syoknya tengok happy family ni.. ye, saya pon teringin twin jugak.. selamat berpantang tuan rumah! dan salam perkenalan dari saya di Kanagawa ;)

kayrul-shah said...

seronoknya anak2 ngan ayahnya main nyorok2..hehehhe

@tune® said...

part babah main cak cak..mmg xbley blah!

Hanis Azla said...

bau baby mmg sgt best.. bau setiap anak2 itu pun ttp best walau dah besar kan.. sbb tu sampai skrg masih suka nak cium..

kamalia, klu nak novel tu insyaAllah, nnt akak cuba kirimkan.. nnt tinggalkan email address yer.. senang nak berurusan.. terima kasih..

Kamalia said...

ez:haha..mcm2 ragam.skang ni,faeiq kalau celik mata je, terus cakap nak phone mama..grrr..

kak As:balik skool, bau mmg xtahan deh..bau bgn tido bestkn kak..

chik mimi:salam kak mi..alhamdulillah,sihat..mak budak je takleh main..

Kamalia said...

kak erna:betul2 kak..kita bole kenalkan bau setiap org tuh..

ayu:bau baby mmg yg terbaik la..haha..alhamdulillah,dah sekolah dah trio tu..

Kamalia said...

ijayuji:salam ikaa..haha..oklah ika baik bg reason camtu..yg kecik tu mst dah feeling2 bongsu ek,tu yang kena cium selalu..haha

cma:anak happy,mak die pun happy gak..

hanis my:muahaha..ntahla mana die blajo gaknye.

Kamalia said...

kak ita:meriahkan kak..xpe,nnt tahun depan bole tambah lg kak..sy dah tutup kilang kot..yg ni je mampu.

jue:yeah.apelagi, kjena usaha lebih lagi la pasni tuk dpt twin..haha

ira:oo.ramai ye yg nak twin..gambatte ne.salam kenal jugak.

Kamalia said...

kayrul:pastu msg2 taknak balik..nak die gak yg penat..

atune:haha..babah yg lelebihkan..

hanis azla:kak, sy dah bg email add kat sana tau..]

アヌムちゃん said...

comel2 anak akak....eh yg boy tu twin ke..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...