Pages

Tuesday, 23 August 2011

Rayo...balik kampung..ooo..balik kampung..

Salam wbt..haha..tajuk tak tahan deh..Tapikan sebelum tu nak war2 kan sikit ni ha..kawan sayakan, Kakak As ada buat GA tau. Jadi, kepada sesapa yang nak dapat subenir yang menarik dan best2 dari Korea dan Jepun, pi la join GA yang dibuat oleh beliau dan link ada kat sini ye..

Jom berbalik pada tajuk arini. Baju rayo saya dah lama siap. Waktu balik bulan 1 aritu kakak saya dengan bermurah hatinya buatkan baju raya saya sebanyak 3 pasang..muahaha..terasa seperti kecik2 lagi la pulakkan. Yela, adik bongsu meh, mestila semua benda kakak nak bagi. Tapi, tuk Mr K dan anak2 memang tak beli yang baru pun. Memang kitorang dah plan taknak buat baju raya tahun ni tapi tula dah rezeki sayakan, dapatla 3 pasang..makcik kayo..:)

Kuih rayo? Dengan bangganya saya nak bagitau saya dah berjaya buat kerepek gunting semalam..haha. tapikan dengan pertolongan adik2 dara kat sini. Lagipun diorang willingly nak buat jugak, kununnya nak rasala suasana hari rayo tu kekdahnyakan..Tula, nasib baik ada adik2 ni, sebabnya saya baru buat sikit je, Afiya dah hek hek (read:nangis)..Jadi, semalam keje saya hanya menguli tepung jela..yang lain semua adik2 manis tu tolong buatkan..Terima kasih ye adik2 manis sekalian..hehe

Lagu rayo? Baru seminggu puasa aritu Mr K dah pasang lagu rayo..Tensen je mak..Sajala kununnya nak sakat saya ni. Actually, saya ni jenis tak kisah pun sebenarnya raya kat mana. Bagi saya yang penting bersama keluarga kecil saya ni pun dah cukup. Tapi, kalau dapat berkumpul dengan family besar sebelah keluarga saya lagi bestkan gamaknya. Haritu waktu mantai (1hari sebelum berpuasa), ramai tau adik beradik saya yang balik..Siap buat lomang jugak tuh. Jeles saya bila tipon dengar riuh suara diorang duk borak2..Ni rayo ni pun mak saya kata buat lomang lagi..uwaaa..nak makan lomang jugak.(walaupun saya tak berapa suka). Bulan puasa ni jugak merupakan tahun ke 8 arwah abah meninggalkan kami semua. Arwah meninggal pada 10 Ramadhan. Semoga arwah berada dikalangan orang2 beriman.

Eh, tadi cerita lagu rayo kat atas nun..Kalau korang nak tahu, punyala banyak lagu rayo kat Malaysia kan, Mr K pilih lagu ni tuk ditujukan khas tuk saya. Memula dapat email dari dia, wah excited sungguh la nak dengar lagu rayo dia bagi tuh. Tup2 bila tengok ini la lagu rayo yang dia bagi....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

uwaaa.. tensen je saya waktu tu.
punyala berkobar2 nak nyanyi lagu rayo yang dia bagi..hehe
waktu ni kami baru bertunang dan dia pulak kat Germany..
so, setiap kali dengar lagu ni mesti teringat suasana hari rayo 6 tahun lepas..

Oklah..itu je entry yang tak berilmiah tuk hari nih. haha..macam la selama ni berilmiah ye. Tajuk tuk balik kampung tu takde kena mengena pun..saja je propa lebih. Kami dah tak mampu balik kampung dah. Baru duk 2 tahun kat sini, kami dah balik kampung 3 kali. Lepas ni kalau nak balik kampung pun, tunggula balik for good nanti. Lagipun, anak dah bertambah, so duit tiket kapal torbang pun bertambahla gamaknya..
daaa..Selamat berpuasa, selamat berbuka puasa dan selamat balik kampung..

15 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

OMG 3 pasang...raya sakan la uols ngeee...ai baju raya mcm biasa x der pow...sedeyyy sungguh ngeee....

Fitri Senin said...

selamat hari raya

Hanis Azla said...

akak yg kat sini pun tak beli lagi baju raya.. awak dah ada 3 pasang yer.. bagus tu.. raya kata mana2 pun sama.. suasananya saja yg berbeza..

ps : akak ada e-mail awak minta alamat.. dpt tak e-mail akak tu?

Hanis MY said...

huhu takde bj rya pomss... hubby pun dah start psg lagu raya adehhh syahduuuu

Jya! said...

nampak sedap tuu kerepek gunting..risau pulak x buat2 kuih raya lagi..hee..tapi lg xsabar nk tgu kuih raya dari mesia ni..heeee

Asmara said...

wee.. promote la pulak. ahaha.. eh jadi ye kerepek gunting semalam. ingat tak dtg adik2 dara tu. syok la dah ada kuih raya. nnti buat tart boleh? bawak sini nnti tau! hahaha.. tart u taun lepas tu sedap sgt la! ;D

Umie said...

amboi.. raya sakan noo...

kam, nak kuih tart jugakkkkk...kekeke

Nieda said...

Akak dah joint GA As.

Nieda said...

Akak dah joint GA As.

myra said...

selamat hari rye mksu..huhu...nnt kitorg amik gmbr post kt mksu ye...siap gan maman skali..kui2,...

Acik Erna said...

assalam kamalia..acik takbalik kampung pun..
raya dirumah sendiri je..pepagi raya baru ziarah abang2..

Juwita Jamaludin said...

Lia.. akak suka baca cerita lia lawak2 ayatnya.. hahah macam lia ada depan akak bersembang.. hahahahaha.. 3 pasang lia.. akak tahun ni baru merasa pakai baju raya sebelum ni pakai baju kurung bawa dri msia je.. baju kerja2 dulu.. hahahaha

Hanis MY said...

Wow dtg la sgt dialu2kan. Ramaije yg solat raya kt sini.. Nnti roger2 tau

munna said...

wah...3 pasang baju sekaligus.... selamat hari raya dan maaf zahir batin buat kamalia sekeluarga...

@tune® said...

sweet la lagu tu...

hahah...wpon bukan yg diharapkan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...