Pages

Wednesday, 13 January 2010

11 January

11 January... Alhamdulillah, genaplah usia saya 29 tahun... 29 tahun lamanya hidup di muka bumi Allah ini... 29 tahun diberi nikmat merasa segala macam pahit manis kehidupan.. syukur alhamdulillah... segala puji bagiNya Rob semesta alam mengurniakan kepada saya suami yang mithali, anak-anak yang comel, sihat, insyallah soleh dan solehah dan keluarga yang bahagia..

Tengah seronok-seronok menyusuri kenangan hidup sendiri teringat mak kat kampung, manusia yang melahir dan membesarkan saya. Semoga mak sihat hendakNya dan tidak kesunyian. Harap mak tabah untuk berulang-alik ke hospital untuk membuat dialisis (3kali semiggu) demi meneruskan hidup. Bukan tak nak bersama dengan mak, cuma takut kalau ada bersama pun tambah menyusahkan mak, maklumlah anak tiga orang dan masih kecik lagi. Mak memang tak pernah cakap mak susah, mak memang tak pernah mintak apa-apa lebih dari apa yang diberi tapi sebagai manusia saya pun tahu yang mak deserve better treatment dari seorang anak. Maafkan saya mak...

Harap mak halalkan susu dan apa jua yang mak dah buat, dari adik kecil hingga besar. Tanpa mak, takdalah adik kat dunia ni. Teringat pulak kat arwah abah... sedihnye... kalau dulu takde orang balik kampung mak ada abah sebagai teman. Sekarang ni tinggal mak je sorang kat umah. Kalau kat Msia me n my hubby mesti balik at least sebulan sekali, kesian kat mak tinggal sorang. Tapi sekarang kat Jepun, tak tahu nak wat camne.. telefon dah, tapi biasalah mana sama jumpe bersemuka dengan cakap telefon..

Sesiapa yang masih ada mak n bapak, jenguklah mereka sementara tengah ada. Mereka ada pun bukannya lama lagi. Dah lama sangat mereka jaga kita, sekarang masa untuk kita jaga mereka.

1 comment:

lady zaini said...

Wah..macamana ter'miss'ed entry nih entah..hepi belated birthday. Birthday sama adik :P

Sedih pulak baca entry nih.. Kalau fikir dengan keadaan yang tak dapat nak balas balik apa yang mereka buat kat kita dulu, memang terkilan sangat. Rasa macam kesian, sebab they deserved more. Moga mak kamalia kat kampung sihat selalu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...