Pages

Wednesday, 10 March 2010

Easy Lunch Potatoes

Menu tuk lunch yang simple...Di makan bersama roti dan juga mushroom soup..mm.memang sedap..nak buat pun senang je..Selalu buat tuk breakfast; dimakan bersama omelet..Tak pun bole jugak dibuat side dish tuk dinner..Buat tambah lauk yang adakan..:)


Resipi ni ambik dari sini..Jadi, ada yang saya tambah kurang sikit la..:p

Bahan-bahan (2 orang makan)
  • 2 biji kentang saiz besar
  • 2 -3 TBS olive oil
  • 1 tsp dried parsley
  • 1 tsp paprika
  • 1 tsp pepper
  • 2 TBS grated parmesan cheese
  • 1-1/2 tsp salt
  • 1 tsp chili powder
Cara-cara:-
1.Panaskan oven 180 C.
2.Bersihkan dan buang kulit kentang..Potong dadu lebih kurang 1-1/2 inci ketebalan.
3.Letakkan di dalam mangkuk. Letakkan olive oil dan gaul. Tambahkan bahan-bahan yang lain juga dan gaul sebati sekali lagi..
4.Tuangkan kentang tadi di dalam loyang..Kalau boleh, biar dia jadi single layer je.
5.Bakar selama 30 minit atau hingga kuning keemasan..
6.Bon appetit!..

2 comments:

Ajzie said...

menarikss

Kamalia said...

mmg menarik..easy to cook..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...