Pages

Tuesday, 9 March 2010

Burger Malaysia @ Morioka

Finally...dapat jugak makan kuih ni..Dari mula sampai aritu nak buat kuih ni, tapi setiap kali masak nasi lemak, mesti sambal ikan bilis tu habis..Arini lunch nasi lemak, jadi memang buat banyakkkk sangat sambal tu..

Kuih ni feveret encik kat rumah ni..Yela, minggu lepas asyik buat kuih feveret saya je, jadi dia kurang sikitla dengan feveret saya..Saya buat kuih bakar, sepotong je dia makan..Saya buat bubur sumsum, sebekas jugak dia makan( nasib baik dia nak makan :p), saya buat bubur chacha, taktaula dia makan tak..rasa sesudu je kot..itupun bila saya suruh dia rasa kesedapan bbur tu..Cisss...memang berbedha selera kami..saya suka kuih tradisional, dia pulak suka kuih yang podeh-podeh..nak buat camna kan...:D

Soryla..melalut panjang pulak ye tak..resipi tengok kat MyR..kak Yani punya kot..nanti tengokla ye..senang je nak buat dia..saya ni je yang baru nak belajar, ada susah sikitla..hikhikhik..

Inila burger Malaysia, buatan "saya budak baru belajar" :op

Untuk kids pulak, kita letak chocolate milk stripes peanut butter..:D

5 comments:

kak ina kl said...

saam perkenalan dari akak..tq sudi bagi komen..nanti datanglah selalu yer..
pandai jugak masak ek..
tentu seronok ada anak kembar..mcm-mcm kerenah kan..

Kamalia said...

salam k.ina..huhuhu,sy tgk tajuk n3 akak td best giler..tu yg dok komen tuh..insyaAllah:D..xdela pndai sgt punkak..sy bdk br blajar..:p..memang kak,ada ank kembar ni kdg2 pening gak..mcm2 kerenah;lom lg duk nk uruskn diorg ni..hehehe.:D

Ajzie said...

lum pernah cuba burger Msia nih ... next time kak azi nak try juga laaa..

Kamalia said...

ye kak zie..cubala..senang je tuh..kamil suka sgt..yela,feveret dia..abis makan 4 biji..hikhikhik:D

Idayu said...

samala, kami berbeza citarasa. akk slalu nk mkn kuih tradisional, tp hubby x brapa suka. last2 x buat pon, syik buat kuih yg dia suka mkn jer:P. kalu kita buat kuih yg kita jer suka, mkn sensorang ler jwbnyer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...