Pages

Friday, 3 September 2010

Amni nak Solat la Mama..!

Salam...sebenarnye arini tak tau nak letak entry ape..teringat gambar Amni ni ade, so kite letak entry pasal Amni la pulak..Actually, Amni baru je dapat telekung ni..Hadiah dari embah (my MIL) die..excited sangat2..Alhamdulillah, telekung tu memang die suke sangat dan bile die dengar azan berkumandang je (kat pc ni mmg ade prayer time) so, konpem ajak mama die solat..(terbalikkan..sepatutnye mama yang ajak die..ngehehe)..Semoga dengan telekung ni diharap Amni akan dapat belajar solat dengan bersungguh2 dan jangan tinggalkan solat especially bila dah baligh nanti..Jadi anak yang solehah..:)

Sebelum mula solat, posing dulu..

Alamak, rambut terkeluar la Amni..

Khusyuknye Amni..

Mari berdoa...

p/s: alhamdulillah, a month before Amni officially free diapers..best2..now, babah and mama won't point each other and fight who has to wash your mucuk bontot anymore..dah pandai nak she-she and poo poo sendiri..cuma malam still kena pakai diapers lagi, sebab kami malas nak bangun..ngehehe

10 comments:

ijayuji said...

Salam kamalia! like mother like doter ;-) muka pun ikut muka emak haa..sejuk perut mak tgk ank rajin sembahyang.. eh? amni baper tahun? ingatkan dag cerai diapers dahh baru jer rupanyer, ni patutnyer mak n ayah kena babab sbb malas bgn antar she2 huh! kita yg kecik tu mlm dah tk pakai sbb bila dia nak she2 dia MESTI bgn melalak huh! mmglah tak leh tido tp sekali jer lah dia bgn, kalau num susu byk 2 kali bgn she2 :D gd luck to u! jan malas2 :D

Kamalia said...

salam ika...hehehe..tq..comelkan mama die(bukan mani yg comel)..amni dh 3 thn 1/2..ala,jgn la babab aunt ika..sakitla montot mama nnt..xlrt nak bgun sbnrnye,sbb twin tu mnyusu pun dkt 5skali bgun buat susu..wah,bestla ade siren camtu..konpem trjage..nnt nak suh amni buat siren camtu jugakla..tqvm..:D

aile77 said...

alahai... comeynya... AMNI tau yg comey... bukan mama dia...huhhuhu... sejuk mata memandang... mudah-mudahan Amni jd anak yg solehah...

p/s: tak sabar nak tunggu gathering UTHM raya nanti... huhuuhu...

izahdaut said...

oo dah berjaya frree diapers ye..congrat...hahhaa..kami belum berjaya lagi...agaknya ummi dia nih tak sabor kot..tu yang belum berjaya..eh ada yang kata anak perempuan lagi cepat free diaper compare anak lelaki ye..oohh bila la nak merasa cam tu..

Chik Mimi said...

nomeinya Amni,lia dah buat biskut ke?

Juwita Jamaludin said...

salam kamalia.. bestkan kalau anak nak ikut solat.. fathnin pun alhamdulilah solat terawih pun kadang ikut juga kalau adik dia tidur kalau tak tidur tolong jaga adik hihihhi

tentang drypers tu memang la slow2 tak pe.. setiap budak tak sama... yang pasti kena ajar.. akak dulu ajar fathnin bila nak tidur tu jangan minum banyak dan pergi kencing.. so ok la tak de la terlepas malam kencing kat tilam..

nanti kita gi embassy jumpa ye.. insya Allah

Idayu said...

comeyynyer amni pakai telekung.

dada time ghajin jek pakai telekung, kalu time mls pakai tudung biasa n suar pendek jek. mcmna tuh smayg pakai suar pendek???

Kamalia said...

kak emi:terima kasih kak..sy tau mama die pun comey jugakkn..hik3..haah,xsbr nak gathering nih..:D

izahdaut:haah,ramai yg kate camtu jugak..memula dulu xsbr jugak,lame2 okla..xpe,pasni,kena buat lg izah..:D

Kamalia said...

chikmimi:akak..dah buat dah..dan ade yg dah abih pun..kite buat sikit je..1/2 adunan tuk setiap jenis..nak merase je..:D

kak ita:salam akak..hahaha..samela ngan Amni..kot kami terawih,mmg xleh ikutla..kami suh die jg adik smbil tgok kartun ke..ape ke..kdg2 tu die msuk gak bilik tgok kami solat..tapi,jd huruhara japla..itula,kena trainning jugakla kot..ni pun dah nak ajr brhenti minum susu..
akak pi embassy jugak ye..ok iA, kite jumpe ye..:D

Kak ayu:hehehe..tq aunt ..
hahaha..klakar la dada ni..actually,dulu amni pun camtu jugak..pakai tudung je,pastu tgh solat bukaka tudung..panas kate die..suar pendek tu mmg slalu ..hik3..budak2 ye tak..:D

Ajzie said...

selamat hari raya. maaf zahir dan batin dari kami sekeluarga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...