Pages

Monday, 21 February 2011

Yuki Matsuri

Cerita dah basi..dah seminggu baru nak buat entry pasal ni..Yuki Matsuri (Snow Festival) kat Iwate ni selalunya berlangsung dalam seminggu lebih..lamakan..tapi,yang bestnya bila finale night tu..macam last year kami pi yang last sekali, tapi tuk tahun ni kami pi ari Jumaat (finale-sunday)..kebetulan ade tetamu dari Tokyo datang, jadi beramai2la rombongan cik kiah ke sana..hanabi taikai memang setiap malam ade, tapi tak semeriah seperti malam finale tu..Jadi, tuk tahun ni tak banyak sangatla gambar yang kami ambik..satu, sebab sejuk..hahaha..mak ni memang jenis tak tahan sejuk hokey..kedua, lagipun malam tu snow ade gak turun light2 gitu..jadi, lagila malas nak keluarkan camera mak ni ha...Kebanyakkan gamba kat sini ade yang dari adik fido..mekaceh ye..kot korang nak tengok snow sculptures yang lagi cantik2 bole je google-iwate yuki matsuri..ade la kot gambar bullet train, karakter mangga/anime ke, macam2 lagi la yang ado..
Mehla layan gamba kat bawah ni..

tak taula nape..banyak2 ice sculptures, yang ni gak mak berkenan..:p


tempat tuk anak2 dan mak bapak main sori/sledge..punyela ramai,sampai nak turun tu pun kena que hokey..

anak2 kami main kat tepi stage ni je..ha, main la korang puas2 ye..

ni pulak gamba mak..nampak belakang tu ade bunga api..
abaikanla lobam idong yang besar tu ye..:)

twin yang teruja tengok hanabi..last year mungkin tak berapa faham sangat kot..hehehe

lepas tu kita makan..lapo la sejuk2 camnikan..mak tengah makan jagung bakar..
sungguh sodap makan panas2 camtu..manis sangat..

abaikan model tu..:p
kami duk sibuk makan, keluar2 dari kedai tu, baru perasan dah nak tutup..
so, bolela berpoyo2an amik gamba..


ni going marry (nama kapal)..sesape yang follow anime one piece,konpem taunye..

Mr K n Nayo + twin..

pssst: next year, kak as, umie, kak emi, kak ayu, kak ita, hanis, kak anie dan lain2 jomla datang sini..bole buat rombongan cik kiah sekali lagi ke sana..jom2..makan minum, tempat tinggal sume dah ado dah..:)

12 comments:

Hanis MY said...

baru tahu going mary tu dr katun one piece hehe thanks share! bestnyaaa.. ha ah betul2 boleh buat rombongan cik kiah g ramai2 syok!

Asmara said...

Ok set! i booking rumah first. hihi..:D

kak Erna said...

kamalia..dah ada yang bagi persetujuan tu..meriah le nampaknya nanti tu kan..boleh masak2 dan makan sama2.

anie,Nagoya said...

kalo cam tu kita tukar nama kiah tu.tak glamor le.

uuuwwwaaaa...makcik dah 10thn kat cini lom penh tgk live.nak..nak...tapiiii...laki kanda tu ssh skit.bini dia lari umah baru dia terhegeh nak bawa jln sana, jln sini....

Chik Mimi said...

wahhhh bestnya lia

Umie said...

wah, special invitation nih... nnt ramai2 bole buat kenduri makan nabe..;-)

Kamalia said...

hanis:hahaha..ni pun budak2 ni yg bgtau..kot x, mmg xperasan sgt..syokla sgt..pi ramai2kn..

kak as:ok..konpem ek..kahkahkah

kak erna:itula kak..yg bestnye mcm aritu,msk byk2 pastu mkn pun berebut2..sume kelaparan..

Kamalia said...

kak anie:okla, letak nama rombongan kak anie la..bole??ekeke
jomla kak..dtg je,pastu suh asben akak tu duk umah je,akak n ank2 ikut kami...hahaha


chik mimi:best jugak kak..mehla dtg..

umie:muahaha..mkn nabe??mmmm..bole gak tuh..yg pntg kenyangkan..eh,wktu tu muaz dah setahun lebih sikitkan??mesti lg syok die main yuki punye la..

Idayu said...

wah besar-besaran matsurinya ek...akk x penah pegi mlm lagi. insyA, kalu ader rezki cik kiah sampai...jemputla dtg nagaoka jgk..

EiJa ZaQuaN said...

wah srnoknya tgk..

munna said...

bestnya japan... teringin nak pergi sana lah...

Kamalia said...

kak ayu:mmg besar jugak kak..kalu pi mlm lg meriah dan cntik..iA..nnt ade rezeki,kami sampai jugak..

eija:seronok..

munna:mehla dtg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...