Pages

Wednesday, 16 February 2011

Yuki Akari

Salam semua...biasala dah duduk kat kawasan yang banyak snow ni, selalu la ada festival yang berunsurkan snow..salah satunya yuki akari (snow candles)..candle tu di letak di dalam snow yang telah dibentuk menjadi seperti gambar di bawah ..

Yuki Akari ni kat bandar Morioka je..tak jauh dari rumah kami..dan event ni pun takdela sebesar dan grand macam Yuki Matsuri tu..kami pergi dalam pukul lapan camtu, malam terakhir..bila dah sampai sana, tak sangka la pulak banyak candle yang dah dipadamkan..huhuhu..jadi,gambar pun mano yang ado jela..
ni antara maskot yang ade kat sini..yang lelain malas nak amik..sibuk mengejar anak..

duduk didalam igloo bersama abg fido...(tiada didlm gambo)

Faeiq terbaring..saja je..pastu,seluar basah..

ni antara yang sempat di ambil sebelum lilin tu kena padam..
huh..takde seni langsung orang yang amik gambo ni!

swan..
kat depan ni ramai yang jatuh berdebuk macam nangka busuk (walaupun takde buah nangka kat sini) sebab ais dah keras n licin..sib baik mak dah ternampak org jatuh, terus control jalan..hehehe


ni bukan KLCC tau..tak tau bangunan ape..
lihat diriku..sudah tembamkan..
nanti kita reveal apekah rahsianya..kahkahkah..

p/s: entry pasal Yuki Matsuri maybe lambat sikit kot..tengah mengumpul gambar yang ado ni..

15 comments:

~ yus ~ said...

Wah! makin cantik salji tu bila di letak lilin ye kamalia..

kak Erna said...

as salam kamalia..cantiknya
salji putih dengan cahaya lilin yang nampak kuning..

Asmara said...

wah ada ice sculptures! susah nak buat tu. taun ni kat sini xde lak, diorang buat. selalu ada. (ke ada kitaorg x nampak) hehe..

anie,Nagoya said...

jeles...jeles...jelesssssss

makcik yg dh puluh thn kat cini pun lom penh tgk.kalo ajak hubby.alasan sejukkkkk....benci.

tapi....romantik tul.kalo berdua2an le.

aarrr...nmpk tembam.tak mabuk ke?

Kamalia said...

kak yus:mmg cantik..tahun lepas xpi pun,tahun ni baru tahu kewujudan die..

kak erna:cantikkan kak..:D

kak as:hahaha..ice sculptures ye..mesti die nyorok tuh, tu yg xnmpk..kahkahkah..

Kamalia said...

kak anie:jgn la jeles..thn depan meh la dtg sini..kite tgok sesama nak..
ala suhla hubby akak pkai baju tobal2..
hahaha..mmg tombam..dah sihat dah..tu yg naik badan tuh..:)

Juwita Jamaludin said...

salam kamalia.. wah tahniah nak ada baby.. sonok dengar.. wah bestnya snow

Hanis MY said...

akak bestnyaaa hanis g gak yki matsuri tu nape tak jumpa?? kami pergi last day tgk hanabi, yang kat atas ni tak tahu pun ada kalau ada sure kami pergi jugak..tengah kumpul material untuk buat post tu jugak hehe tak sabar nk bc update dr akak

Cma Shiema said...

wow...bestnye dpt bergelumang ngan ice..:p

Umie said...

Alhamdulillah dah makin sihat..jgn lupe press conference - nye nanti ye..hehe

insyaAllah next fuyu bole la kitorg turun Iwate plak kan..;-)

Nadiah Sidek said...

awat kat jepun ada mcm2 benda menarik...? huhu,,benci la :p

Kamalia said...

kak ita:salam kak..hahaha..mekacih2..

hanis:actually kami sume kat sini pegi ari jumaat..lgpun ari isnin tu ade adik2 yg exam..tu yg pi ramai2 ari jumaat..yg kat ats ni die buat 3hari je,hari sabtu last..xpe,nextyear dtg lagi kay..
pss:gambar xbyk sgt..xdan nak amik gambar wktu tuh..

Kamalia said...

cma:best mmgla best..yg xbestnya sujuk sgt..xtahan..

umie:alhamdulillah..tu yg bole masak tuk tetamu tu..hahaha..ok nnt akn diannounce bila nak buat PC..nyampah...:p

nadiah:hik3..mybe org jepun ni kreatif yg terlebih sgt..tu sbab suka buat festival mcm2..

Idayu said...

yuki akari? br first time dengo...mcm xde jek kat area sni..tp matsuri dh start bln nih kan..mcm2 ader..

Kamalia said...

kak ayu:hehehe..kami pun br thn ni tau..diorg kate yg last year nye lagi cntik..hmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...