Pages

Friday, 7 September 2012

Adam dan Hawa


hahaha..dan-dan tajuk nak adam dan hawa kunun.citttt. Saya tengok sana sini orang duk cerita pasal series tu,jeles gak sebenarnya. tapi kalau nak diikutkan saya lagi suka baca novel dari tengok series yang diadaptasikan ni..eh,chop..novel tu pun belum baca lagi, ni la baru tahu pasal kewujudan novel tu. Sapa rajin, boleh tolong pos kan novel tu kat saya boleh? hehe nanti saya bayarla..:))
Boleh je kan tengok series ni tapi tula saya ni kang kalau tengok cerita melayu banyak je yang berbunyi dalam hati ni. Takpe-takpe, nanti kalau dah terbukak hati nak tengok plus ada masa, saya tengokla kot. orang kata cerita tu best ek?


gambar ni time kami tunggu anak-anak mandi kat pool last week. oh, itu bukan cara terbaru pakai shawl ye. haha..itu adalah towel anak. paneh time ni, mak takut muka mak berbelang terpaksa la guna apa yang ado..:p

12 comments:

zila norazila said...

idea yg bagus pakai towel ank tue..he hhe:)

ijayuji said...

Salam liaaa!! ececece.... gmbr tak leh rapat lagi ke? kikiki...
Peminat novel eak? kita dulu2 suka baca novel tp skrg pemalas kemain lagi :D kdg teringin nak baca jugak tp nak baca citer yg best2 jerr, nanti kalau ada novel yg dah tak guna tu agak2 nak humban tong sampah sedekah jer kat ai ehehe..

Nur-nba said...

Wah gambar ni romantik gitu..Kak Kamalia posing dengan Cik Abang.. Bila tengok gambar tu, dah tahu panas terik...

Nur ada kawan rajin benar baca novel, sambil berkotak2.. Pernah juga beli novel, tapi berkurun terbiar tak dibaca.. hehe..

Akak nak ke novel tu? (apa tajuk novel tu??).. If Nur ternampak, nanti Nur belikan yek dan pos.

Asmara said...

dinasihatkan jgn tengok dulu. muahaha.. tunggu abis 80 episod baru la best tengok. :D

*beb jadik ke dok ni?

Acik Erna said...

assalam kamalia..lama tak update blog ye..acik dah baca dah novel tu..tu yang tak tengok ditv...tak mau nanti mulut berbunyi he he

Mixed-family in da house.... said...

Salam kak lia.

Sama lah saya pon x suka tgk citer yg adaptasi ni. Selalu lari jet jln citer nyer.

Novel tu saya baca dah. Pinjam library jer pong. Oklah novelnyer best. Memang digalakkn baca...hihihi

FnF Simple Life said...

Ingatkan Lia nk citer pasal citer baru Adam dan Hawa tu... ntah sape pelakon pun sy tak tahu... yg tau ada Aeron Aziz je... hehe... cam best je ek...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam akak…
hehe..sweet je dinda kanda ni :)

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

ai baru nak tegur ajaq la pakai shawl tue kahkahkah....

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

eija pun x baca lg novel adam n hawa tu, tp skrg mmg penangan siries adam & hawa maybe sbb heronya Aoran Aziz.

Kamalia said...

zila:
haha..tak tahan time tu,paneh bebenor..;p

ijayuji:
wsalam ikaa....awww,tak boleh yu..aurat rumah tangga rasanya!hehe
hahaha..mmg minat tapi sejak beranak pinak ni agak susah nak mmbaca noks..anak2 sibuk nak membaca sama..ala,novel byk tinggal kat kg la pulop..;p

nur:
haissshhhh..tula paling romantik yg boleh ditayangkan..selain tu,kenotla..mmg paneh nur time tu..

asmara:
ye ke?nasib la tak tengok lagi,kalau tak harus ku jd addicted kat series tu nnt..huehue

acik erna:
wsalam acik.ye ke nak baca acik?best ek?nak baca jugakkkk

dini:
wsalam dini..kan..kan..rasanya macam penat je tengok pastu exaggerate je lebih..ececece..dah baca jugak..ni yg tak sabar nak suh org kirimkan ni..;p

fnf:
hahaha..fidza,saya ni jarang layan cite melayu..agak poyo disitukan..malehla tengok,nnt sakit hati je..saya pun tak kenal sangat dah pelakon malaysia kita ..;p

cma:
wsalam cma..hahaha,sweet??abihla nanti kami kena hurung dengan semut..ekekeke

Kamalia said...

lady ayu:
kahkahkah..jangan la camtu babe.malu ai tau..;p

eija:
takpe eija,kita gengla kiranya ni..yela kot,ni kiranya zaman eren ajis la ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...