Pages

Tuesday, 25 September 2012

Free Gift : Coach and Anna Sui

Salam wbt..tetiba hari ni saja nak share lagi benda yang best. Hehe, sebenarnya takdela best sangat, tapi biasala nak jugak cakap best. Kalau ada yang rasa tak best, takpe. Duk ontok-ontok kat situ. hehe

Ok, cerita dia mula camni. 2 minggu lepas, bila Lady Chenta (CikPuan Ayu) duk share picture pasport holder Coach tu kat IG..wah, terusla saya excited. Bila tanya macam-macam dengan dia dan dijawab dengan baik sekali oleh beliau terus pepagi esoknya saya pergi kombini untuk dapatkan senaskah magazine yang bertajuk Sweet. Ye, tajuk mag tu memang tak boleh blah..Sweet sangatkan. Ok, bila kita beli majalah itu di dalamnya terkandung( kenapa penggunaan bahasa begitu indah sekali ni seolah-olah ada kamus dewan bahasa kat sebelah ni;p) sekali dengan pasport holder cap Coach. Hoyeahhhh!! Takyah pegi jauh pun nak cari magazine ni, boleh carik kat kombini berdekatan dengan rumah je. Takut jugak dah habis tapi bila saya duk carik magazine ropanya masih berlambak lagi..uwaaaa..terasa sadis saya sebagai orang yang suka barang free ni. Nampak sangat orang sini tak kisah pun benda-benda macam ni.sobs! Dah beli, terus bukak pastu ambik gambar cepat-cepat. Tapi, lepas tu lupa nak post kat IG since memang nak cepat pergi hospital kan. Afiya time tu kena "Thrush"..memang dah tahap teruk sampai tak boleh makan, nanti saya share cerita tu lain hari ek. Terima kasih ek Ayu duk kongsi pasal ni. Haha. Sebenarnya saya ni takdela kisah sangat pun dengan barang-barang branded ni tapi bila kita hanya perlu melabur sedikit untuk dapat benda yang best pastu murah, sangat teruja tau uols. Kalau nak dikirakan pasport holder tu harga tak sampai pun 40 hinggit..huehue.

Ok..next cerita pasal tote bag Anna Sui pulak. Yang ni kebetulan saya nampak kat news feed fb ada orang duk komen kat picture seseorang pasal tote bag tu. Saya pun terus tukar pakaian, carik baju dark kaler macam warna hitam terus jadi stalker duk mengintip wall orang yang saya tak kenal langsung..haha, dah jangan percaya..takdela sampai kena tukar baju pun sebenarnya kalau nak jadi stalker kat fb ni ha..Keesokan harinya bila keluar terus singgah kombini dan macam biasa masih berlambak lagi magazine ni tau. Ni magazine Nonno pulak..Tapi semalam saya suruh Mr K tolong belikan lagi (ada orang kirim), dah tak banyak yang tinggal. Terpaksala dia pergi mencarik sampai 3 kombini..hehe. Sankyu bi tolong carikkan.

Pastu semalam jugak ada kohai ni bagitahu saya ada free gift purse jugak. Purse tu cap Roberta di Camerino..Ok, yang ni macam tak nak beli sebab awal tahun depan nak beli purse baru cap yang saya dah berkenan begitu lama..huehue. Magazines tu semua saya dah buang. Selak pun tak, memang beli semata untuk dapatkan free gift tu.."so orang melayu la saya ni".peace!

21 comments:

Rai Ourkizuna said...

dedulu tak silap aqil penah kena trush..my mom siap bagi tips orang dulu2 letak air kencing baby.. hish.. tak sanggup.. saya cuci dengan air suam pelan2.. ok gak.. tp ambik masa gak la..

haha..zasshi nihon ada jugak eh buat free gift macam cleo bagai tu.. saya tak pernah beli pun..bahan bacaan paling merapu saya beli pun komik second hand..maklumla kan..student masa tu..duit duk kumpul nak pegi ryoko manjang.. tapi kalau pasal baju ke..terguda jugak.. apesal baju kat sana cantit2 eh..

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Virus free gift merebak dah kt nihon
No Hal beb
Org ckp sharing is caring khen
Wootz same la ai beli hat Anna Sui gak
Hat tu darl yg ckp
Dia tlg beli 5 hari lepas
Dah snap pic tp x upload pun luper ngeeee
Ai actually mmg beli mag ni dpt free mcm2 taw
Dulu dpt coach celandar taw
Heaven dulu jpn free gift semua malatop gituew (。-_-。)

Qasey Honey said...

best ape...QH suka jugak kmpl free gift...xkira ape...asal free jer mesti nk dptkan..hehe

zila norazila said...

sama jgk akk pun suka kumpul free gft espcly yg limited :)

ijayuji said...

Hai laling! amvoi amvoiiiiii ini sudah lebih mau free aja! ahahaha.. eh? kat sini pun byk free kalau beli magazine derang tp ai jual mahal lerr sbb bendanya kecik sgt kikiki... ai pun nak kumpul jugak lah, nanti nak g tgk kot2 ada versi besar akakaka...

Nur-nba said...

Cantik.. kalau free, Nur pun sukaaaa... :)

Nur-nba said...

Cantik.. kalau free, Nur pun sukaaaa... :)

Hanis Azla said...

free gift barangan branded kak.. siapa taknak.. akak pun nak.. sanggup juga nak bersusah2 utk mendapatkannya.. he..he.. agaknya kalu kak malaysia, tak sempat pergi kedai lagi magazine dah habis.. sbb kalau barang free mmg rebut2 org nak dapatkannya.. termasuklah akak.. he..he..

Acik Erna said...

assalam kamalia..dah tak boleh dok onto ontok dah ni..sama teruja he he..acik pun pantang ada free gift..tapi disini..kalau dalam majalah tu free giftnya..syampo atau pun milo je sepeket kecik kan..ish2 tapi kalau buat macam kat sana..mesti tak sempat nak tengok majalah dikedai..mesti dah habis licin he he

ieedaz @ mama_isha said...

mmg cantek la passport holder tu kak...i like :)

nur easy said...

bestnya... kalau g kombini sini ada tak eh? hehe dush

munna said...

cantik.... munna pun suka collect free gift

sabar dubai said...

kak liaa klo kt nihon ni sure dah melompat carikkk

khairimn said...

i miss u i miss u i miss u!!! haha.. makcik! ahkak borong buat souvenir bg org sini. anna sui tu pun beli 3 set. pastu haritu pun ada coach beg holder tu pun borong(murah sikit 480yen) selamat dah bahagi2 kan org. tak pening nak cari beli apa. hihi..

*psstt.. bocor rahsia kalau org baca blog u ni. kihkih.. tak ckp pun free gift. haha..

khairimn said...

wife matkery aka kak as. hihi..
gomen! terguna akaun pokcik kery. :D

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak..
muahahaha... senyum3 saye bce entri akak ni dgn penuh khusyuk..

akak sama cam saye...beli mags semate2 nk free gift dlm tu.. hahaha...

cantik ohhh..~~~

Irfa said...

eh,rai..kak erna dan kak fea pun ada sini?

wa said...

free dan cantikkkkkk...memang bertuah badan...:)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

dtg menyapu habukkkk...fuhhhhhhh fuhhh fuhhhhh :p

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

kalau eija pun haruslah beli magazine ni kalau free giftnye besh..

kat sini kalau beli magazine free giftnya ciput2 jerk..

myfirdz said...

jejak > baca > follow:)
http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...