Pages

Monday, 21 June 2010

Double yeayy!!!not triple yeayyy..

Salam...nape double yeay!! not triple yeay..??sob..sob..sob..alkisahnye, dari last tuesday duk la memberhentikan BF twin nih. Mula dari tengah hari bawakla ke petang, berjaya membuat diorang xnak BF. Suke...suke...rahsianye...jeng..jeng..jeng..saya duk letak asam jawa kat n*** tuh. At first diorang tengok jugak..ala2 macam nak hisap pun ade. Tapi, bila saya kate..eiii..ini ulat la..mama takut..mama sakit ..terus diorang xjadi nak hisap. Twin ni memang takut dengan benda yg hitam2 nih.(but i'm feeling like a bad mama) ..Alhamdulillah..sampai ke petang diorang xmintak...Yeayy..

Bila malam pulak, sebelum diorang ni nak tidur, mesti nak ngempeng dulukan. Jadi, bila diorang mintak sekali lagi (actually berkali2 diorang mintak), saya kate la mama sakit..ade ulat nih (sambil tu tunjukan la jugak)..hehehe. Diorang takut dan terus mintak susu formula( walaupun minum sikit, tapi kami suke)..Akhirnye, berjaya tidurkan diorang tanpa BF..Double yeay!!

Selalunye tengah malam or awal2 pagi diorang akan bangun tuk menyusu lagi..jadi, kami dah prepare la susu kat dalam botol..(cuma perlu tambah air je)..Bila diorang bangun, buatla susu tu, tapi, diorang xnak..menangis2 la pepagi buta tuh...haihhhh..pujuk punye pujuk xjalan jugak, last choice bagi jela BF...uwaaa...xdapat pun triple yeayyy!!!..

Sekarang ni macam tu la rutin twin n mama diorang nih..Sekurang-kurangnye, bila waktu siang tu saya bole buat kerja lain..:))

p/s:may be within this week nak toilet train Amni pulak..wish me luck~~

4 comments:

Idayu said...

twin tuh kalu nk susu, serentak ker? susah jgk kalu serentak ek? akk yg sorng nih pon slalu dh sakit2 n mengeluh2...x dpt bygkan betapa susahnya awak.
anyway gud luck la ek..mmg sush nk buat kija kalu diorng syik bergayut jer..
erkk, amni dh masuk yochuen ke blom ek?sbb kat sekolah kecik2 lg dh start toilet train nih..
ank2 akk, kak sek mmg jouzu ler kat umah x jln toilet train nih sbb mamanya malas! hiihihi

akmanatomy said...

mmbuatkan aku teringat la plak.dulu kecik2 mak aku kata sampai umo 4 tahun aku still bf lg.smpai last2 mak letak getah sekerap nak buat aku bhenti.sebab bau busuk, langsung aku tak nak...hehehehe...tp kat jepun mana la nk carik kan?letak la benda2 yg pahit sikit..msti diorang taknak...sedap je nak bg nasihat pdhal aku pun lambat cerai susu...kekekeke

Kamalia said...

k.ayu:a aah la kak..kalu sorg nak,yg lg sorg pun mst nak jugk..mmg,kdg2 gaduh jgk ngn diorg ni..bile br nk msk,diorg dah nangis2 nk susu..haihh..nak camnekn..bg jela..amni dah g skolah dah..cuma bile balik rumah je mama die msih mls nak toilet train die..hehehe..so,mggu ni kn rajin la nmpaknye..anywy,mekaseh akak..:))

Kamalia said...

akma:muahaha..ko ni br aku trigt la pulak..aku pun same,lmbt gile cerai susu..dkt 5tahun br brhenti...hikhikhik..ank bongsu mmg cmtu kot..kot ko rjin,ko poskanlah getah sekerap tu..bole aku bg ank aku ni..ala,xpe..bg nsht brdsrkn pengalamn kn..:)
mekaseh my pren..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...