Pages

Wednesday, 7 July 2010

Kuih ketayap

Hohoho..(gelak cam Santa Claus).:p ..Dah lame mengidam kuih ni, dapat gak buat tuk minum petang. Ni kuih feveret saya n arwah abah..dolu2, kot time semester break je, tuk brekpes mesti arwah abah belikan kuih ni..tetiap pagi tau..siap pesan, tak nak nasi lemak or roti canai..nak kuih gulung(ketayap) n karipap je..actually g jenjalan kat umah izah nampak die buat kuih ni, terus terliur...dengan pantas menyalin resipi dan terus buat. Cuma tuk inti tu saya letak santan 3 sudu bagi rasa lemak2 sikitkan..yela,kat sini guna kelapo kering je..memang sodap kuih ni ..nyum..nyum..tapi, Amni n Faeiz tak suke sangat (sebab inti kelapa)..next time kena letak inti lain tuk diorang..sesapa yang macam saya tak pernah buat kuih ni, bole amik resipi kat sini ye..:))

5 comments:

izahdaut said...

psss..kuih ketayap dah merayap kat sini ye? hikhik...weeiii cantik gak tuhh..sedap plak nampak nyehh..lapor ketayap balik nih..huhu

Kamalia said...

hohoho..mmg dah smpi kat sini pun..sodap sgt..hmm..siap bg kat org lain lg..hehehe(kot xsedap,mkn sndri jek..)

Lovely Kitchen said...

E-na malas nak 'mengketayap'(abaikan penyalahgunaan bhs ini) tu yg dtg tgh2 mlm ni nak ambik ketayap 4 ketui!

Nadiah Sidek said...

ni pun favourite nadiah. nak buat tak terbuat2 pun. kat malaysia kalau nak beli je. sini kena buat sendiri la :p

Kamalia said...

ena:hehehe..kot sy pun mls jugak sbnrnye..ni kes dah lm xmkn la ni..tu yg rajin tuh::p

nadiah:ngehehehe..samala kite..kot kat mesia,konpem dah beli je..pastu trus masuk mulutkn..:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...