Pages

Tuesday, 17 May 2011

Makan..makan..selera macam...

Salam semua..hahaha, tengok ko..dah macam batak dengan internet je..yela, petang kang bila anak dah balik kang, dah takde maknanya duk depan Pc ni lagi dah..so, kita buat draft awal2 ..pastu, scheduled entry (motip ??)

Ni sejak balik dari Malaysia ni, masak macam rajin sangatla..tapi, bukan masak lauk pauk tau..masak2 kuih la..kek la..benda yang manis2..ikut tekak nak makan apo..

Ni takoyaki..ye,perasan tak, kat labels tu takdo pun pasal japanese food..padahal duk sini dekat 2 tahun dah..bukannya tak buat, tapi, bila nak amik gamba je macam tak menyempat..makan tu memang sempat sangatla kan..pastu, maki sushi pun takdokan..hahaha, yang tu memang jarang buat..sebab saya buat onigiri je..nak makan sushi, pegi jela kat kedai pakcik tu..sushi die memang sodap..tetiap minggu, muka kami jela..dan pakcik tu pun naik kenal dengan muka2 budak Mesia nih..
dalam proses memasak..
ye, memang ade yang macam hangus sikitkan..
biasela orang laki yang masak..
ecece, time nila nak salah kan orang laki..

dah siap..
cuma takde nori yang halus2 gitu..kite letak je apo yang ado..
kalu nak tengok resipi bole tengok kat sini..
saya guna tepung die je..so, cuma letak telur, bawang, kobis n air je

Pastu ni pulak tauhu sumbat..banyak sungguh saya makan..dekat 6 keping tuh..Mr K pun saya rasa makan 2 or 3 ketul jek..hahaha, kan saya kata..bila saya nak tu, bila buat jadi pulak..konpem makan macam gajah..
yang ni memang sedih sangat..
punyala teringin nak makan, tapi tuk cream die tak jadi sangat..uwaaa..
oh, ni adelah "Strawberry Shortcake saya yang tak menjadi" nama die..
eh,tapikan, yang ni habis dimakannye dek hanak2 dan bapak hanak skali tu..
walaupun ghupe paras memang out, tapi rasa memang sodap..
hahaha, yela, Mr K kate sodap..sodaplakan..:p
ari ahad aritu cakapla ngan Mr K, Amni nak makan kek ni, tolong belikan..
hahaha, padahal bini die yang makan..guna nama anak..

ni pulok Chili crab..
balik Mesia aritu memangla makan ketam, tapi masak lemak cili api..
bila balik sini, memang ade ketam ni, cuma alahai..cinonet je saiz die..
beli gak, pastu masak macam ni..memang sodap weh..

tuk resipi bole tengok kat sini..

Oklah..nanti kita sambung lagi ye..memang banyak sangat gambar yang tengah tunggu turn nak upload ni ha..jangan korang sampai naik muntah tengok cukupla..:)

9 comments:

ijayuji said...

lia! wakakakaka.. gelak baca n3 kali niii.. weeeiii! gajah tak kuat makan! TAPI perut gajah besor! wakakaka... takpelahhh tak termuntah pun kalau gmbr byk2 lagi best tgk gmbr byk2 gini sekali gus :D untung yer suami nak masakkan kalau kita??? hampehhh! tunggu terbaring tak leh jalan agaknyer baru dia masak :D takut2 dia bwk dapo tepi katil pulak suh kita masak! ahahaha...

Juwita Jamaludin said...

Kamalia.. Perut besar pub rajin masak macam2 suka tgk.. Rindu plak nak mkn takoyaki.. Eh awak pakai tepung ready made ke? Jenama apa yek

Asmara said...

ekeke.. betul tu nak makan sushi kita soh yg pakar buat. kat sini la nk makn sushi yg sedap2. buat sendiri takat onigiri je kan! eh2 td kite baru balik makan sushi. hihi..

Kamalia said...

ekeke..ye,puas pikir binatang apela yg kuat mkn..pastu teringat gajah..walaupun die xmkn byk,nak gak letak nama die..xpe,at least die bg bnda lain..menunjukkn kasih syg dgn cr lain..xterbyg kalu die bwk dpur kat tepi katil..nnt kot ade mcm tu,amik gambo tau..

Kamalia said...

Kak Juwita:itula kak..tetiba mcm rajin nak msk itu ini..aah,sy guna yg readymade..nnt sy tunjukkn gambo die ye..


kak As:kan..kan..nk mkn sushi,pegi jela kedai..lgpun murah je ek..ye,kat mesia xsedap lgsung,even sushi king ke ape ke..ala,nyampah..ari senin tu pun kita mkn sushi gak..mls msk,lunch pi je kedai sushi..

shah-kayrul said...

rajin nya masak....kalau kayrul maunya dah tak larat ngan perut dah sarat tue...

munna said...

selera ibu mengandung tu..tu yg banyak makan....

Hanis Azla said...

ketam tu nampak sungguh mengancam.. lama benar akak dok tenung.. he..he..

Kamalia said...

shah-kayrul:kena masak jugak..kalu kat mesia,konpem beli je dah skang ni..mmg xlarat,tp,nak mkn punye psl,buat jela..

munna:mmg berselera sungguh..hahaha

hanis azla:akak,jgn tenung lama2,nnt hidup balik ketam tu kang..baik lari skang..kikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...