Pages

Monday, 30 May 2011

Isnin dan Selasa

Salam semua..saja je nak membuang waktu jap. kang kul 10 nak pi hospital. biasala pregnancy checkup-35 weeks. Harap2 hari ni sudah awal.Last 2 weeks rasanya 3jam baru sudah.Nyampahkan.Berkematu rasanya punggung ni. Berharap jugak berat taknaik sangat. Sepanjang minggu lepas banyak sangat makan benda yang berkolestrol tinggi dan berlemak2. Nak bawak lemak + baby kat badan ni pun dah tak larat..

Esok, pukul 10 pagi jugak ada 2nd appointment dengan dentist. Sambungan dari sabtu lepas tuk Root Canal Treatment. Alhamdulillah, mula dari doctor tu buat sampai hari ni takde langsung rasa sakit walaupun dia duk korek2 kat bahagian akar gigi tu tuk clearkan dan letak ubat sekali. Apa yang saya duk baca dari komen2 orang kat Malaysia/obersi, diorang kata treatment ni amat menyakitkan. Even kakak saya pun kata sakit, itupun dah 3 hari lepas buat still rasa sakit tau. Mungkin rezeki saya dapat doctor yang cukup bagus kot walaupun dia dah tuo..hehehe. Kos pun takdela mahal sangat, mungkin sebab kat sini dah tolak insurance 30% kot..

Oklah tu je. Nak bekpes jap, pastu mengemas, pastu gosok baju n tudung. Eh, kat sini dah 3hari berturut2 hujan. Ada taufan kan.Angin kuat, bergegar2 rumah ni.

p/s: komen tuk previous entry pun tak reply lagi. nnt saya reply. BW lepas balik hospital kay.

p/s lagi: petang semalam rasanya hari yang paling rajin. Saya masak nasi tomato, ayam masak merah madu, sticky caramel chicken wings dan telur bungkus yang tak jadi bungkusnya..hahaha..banyak sungguhkan, ni sebab semalam satu hari Mr K tak pi lab, jd masakla sama2 dengan dia..gambar nanti saya upload kay..

p/s lagi dan lagi: motip entry ni dibuat?entah...rasa macam dah nak bersalin sebenarnya..ekeke, tp EDD lambat lagi..

6 comments:

ijayuji said...

Salam lia! eeeeee kita mmg tak berani nak g jumpa dentist kat mesia :D kat sini pun masa buat root canal treatment tu pun tak sakit biasa jerrrr tp klu ditengok betul2 kitanyer gigi dokorel pastu dimasukkan mcm dawai yg buat tembus masuk ke akar gigi tuuu aisehhh! seram n mcm sakit tp tak sakit pun ubat pun dia tak bg ahahaha... take care! baik2 jalan tu maklomlah dah makin berattt :D

Acik Erna said...

kamalia..semoga selamat bersalin..selamat ibu dan anak.
akak pernah gak buat rawatan akar..masa buat memang tak rasa..sebab dah injek ubat bius..
cuma jenuh nganga..alam sangat prosesnya..

Hanis MY said...

take care...semoga semua berjalan lancar...

Kamalia said...

ijaqyuji:kan..kan..dentist kat mesia mmg menakutkan..nak2 kalu lelaki berbadan besar dan berkulit gelap..hahaha,bukan racist k, tp nmpk mcm diorg ni ksr je..eh,tp pun pompuan pun kasar gak..xmesra langsung mcm doctor kat nihon nikan..mmg,tgok die punya alat2 mmg menakutkan,siyes mmg xberani la nak buat kalu kat mesia..ok dear.39.:D

Kamalia said...

acik erna:terima kasih kak..hahaha,mmg lenguh mulutkan menganga..rs cam ank burung je dah..xsakitkan sbb dia bius,tp ade yg sy baca doctor dah bius pun still rs sakit lagi..

hanis my:tq hanis..iA,amin

EiJa ZaQuaN said...

35 weeks dah...mmg x lama jerk lagi tu...mmg time ni dh x larat nak bw perut pun kan..

ermmm..eija 2nd pregnancy ari tu..mmg saje x jupe dentist...walaupun hakikatnya gigi dh berlubang..kalsium dh kena amik ngan baby + x suka minum susu..tp mmg perkara paling x suka jupe dentist..takut...heheheh

wah..w/pun dh 35 weeks.sempat lagi memasak..baca pun terliur tau..dh la tgh pantang ni..huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...