Pages

Friday, 6 May 2011

Mari berhanami

Salam semua...baru la ade mood sikit nak berblog..2 minggu kan tak update( ade ke org kisah?ekeke). Ni baru ok sikit, sebelum ni takleh nak duduk lama2..nanti back painla, pastu pelvic pain pun datang..sakit tulang pinggul tu memang takleh nak cakap apela..memang sakit sangat, selalunya lagi beberapa minggu nak bersalin baru ade, tapi tuk kali ni belum masuk 30 weeks dah rasa sakit yang teramat sangat..:(

Hokey, sebenarnya nak cerita pasal golden week holiday aritu..Saya memang amik kesempatan sungguhla..ajak je Mr K pergi sana sini, dengan alasan next year dah ade baby cam susah je nak jalan2( kununnya, tahun depan ajak lagi..)..kami tak pergi tempat jauh pun,sumanya kat Morioka..Kalau cam tahun lepas, kami berhanami di Hirosaki, Aomori..Tempat tu memang cantik sangat.Sesapa nak tengok last yearnye pictures boleh tengok kat sini (tapi,gambar tak byk sgt)...but, this year, adik2 laki lain malas pulak nak pergi, jadi berhanami je la di Morioka ni ha..

~me + kids~

~me + Faeiz..
ni budak yang paling manja..nak menyusu pun mesti nak baring/duduk sebelah mama..~

~ramainya orang @ Iwate Park~

~musical performance~

~sakura @ cherry blossom~
~sakura lagi~

~gambar kenangan~

~BBQ @ Morioka Dam/Empangan

~berlatar belakangkan Gunung Iwate~

~anak dara yang sentiasa nak jadi princess~

~twins yang suka main bola..
pegang bola: Faeiz~

~Faeiq~

~Mr K bermain bola dengan twins~

~bergambar dengan tulip~

~barisan tulip yang tak seberapa~


~tulip ni ditanam kat tepi sungai je..walaupun tak banyak, tapi cantik sangat~


p/s:iA, petang sikit saya BW...ni trio dah nak balik dah..hari ni 2nd day diorg ke houikuen, jd balik awl sikit...nak kena masak da..

21 comments:

MummyEcha said...

nice pic k.Lia....indahnyer ciptaan ALLAH....cantik sangat2..akak pun makin berseri2....

Huszaini said...

bestnye!

Hanis MY said...

bestnyaaa sempat tengok sakura... lawaaaa sangat... tulip dan bunga lain pun cun jugak.... i very like...

Nieda said...

cantik gambar tulip tu.

Umie said...

Kam, jom le kite daki gunung iwate tu...wakakakakkaka

ngko yg pregnant sakit2 pinggang & pinggul tu kira normal la kan...nie aku yg tak peknen nie pun duk lenguh2x pinggang..ape kes?? adehh, tetiba teringat tukang urut kat mesia..huhu

Juwita Jamaludin said...

Kamalua.. Cantik2 gambarnya.. Suka tgk.. Mkn berseri bila pregnant

anie,Nagoya said...

Umie....ko ajak lia panjat gunung tu.dah sedia jd bidan terjun.ni memang terjun abis kang.hahahaha....

golden week thn depan nak ddk diam2 lam umah.mcm thn2 selepasnya.kalo g kuar gerenti sesak....

tulip lupa nak tanam.thn depan berhana pesta kat umah jelah...

Hanis Azla said...

Subhanallah.. indahnya tempat tu.. tengok gambar pun dah rasa mcm berada ni sana.. seronoknya..

Asmara said...

Kami kat sini esok baru nak berhanami, tp tengok tenki kata hujan lak. hehe... tiap tahun hanami waktu hujan. tulip tak jumpa lagi nih. cantik seh gambar. hehe...

makcik rehan KJB said...

weii.. ko peknen ekk? tahniah! mcm tak lama lagi nak besalin tu...

Acik Erna said...

kamisah..memang cantik le bunga tulip tu..berwarna warni..

Kamalia said...

mummyecha:maceh2..haha,berseri ye..i like..

huszaini:mmg best..even japanese pun duk tunggu2 musim ni..

hanis my:ala,terlupa nak ajk awk dtg sini..xteringat langsung..kot x,mesti bole berhanami samakn..

Kamalia said...

nieda:cantikkan tulip tu..next year,ak cuba tanam sndr pulak..

umie:ekeke,nnt ko jd bidan terjun ye..yela,aku teringat kakak tukang urut kat taman maju tu..best giler die urut..

Kamalia said...

juwita:cntikkn bunga2 tu..sy nak tgok lavender,tp jauh sgtla..takut wktu tu nnt dah bersalin..berseri?maceh..

kak anie:hahaha,mcm2 la akak ngan umie nih..eh,nnt kot taun dpn jadi tanam,jgn lupa ajak sy berpesta kat umah akak..

Kamalia said...

Hanis Azla:alhamdulillah..akak dah terasa berada kat sini je ye..nnt sy share lg gambo bunga2 ye..


asmara:hahaha,tetiap tahun hujan ye..aritu mmg mula2 ujan gak,pastu sib baik ari yg kitorg pegi tu,kami pegi awl..balik je hujan lebat..

Kamalia said...

MR KJb:wei..ko xtau ye..xpe2..anywy,tq2..

acik erna:akak,sy kamalia..hahaha,sapela kamisah tu ye..mmg cntikkn..

munna said...

cantiknya japan...

selamat hari ibu buat kamalia

wida said...

lawanya bunga2 tu..
selamat hr ibu:)

Nur Ede said...

Assalam Lia...
selamat hari ibu juga buat Lia.. semoga terus menjadi ibu yang terbaik buat anak2 yang semakin membesar dan comel2 lak tu... Lia.. jaga diri semoga sentiasa didalam pemeliharaan Allah selalu

bobhandburry said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

LindaRahim said...

bestnye...pemandangan semua cantik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...