Pages

Wednesday, 16 May 2012

The Corridor of Snow - Hachimantai # Part 2

Salam wbt..sambungan yang lepas (ingat nak publish semalam, tapi tak sempat la pulak). Selepas pit stop yang pertama tu, kami cepat-cepat masuk kereta nak gerak ke bahagian atas pulak. Takdela berapa jauh sangat cuma itula jalan bengkak bengkok tu yang melambatkan perjalanan. Kali ni saya letak jela mana gambar yang menarik, malas la pulak nak buat sampai part 3..

mula-mula kami lalu ke wall yang tinggi macam ni, memang agak takut jugak.
manala tahukan tetiba runtuh pulak walls ni nanti..hehe
saya suka dengan bentuk gambar yang atas sekali ni..
berlekuk-lekuk lagi bahagian atas tu..
lekuk yang terbentuk dari angin*saya agak je, malas nak google*..:p
makin lama makin tinggi walls of snow ni..
tapi, di Hachimantai ni masih tidak boleh tandingi walls of snow di Tateyama, Nagano.
Di Tateyama- Kurobe Alpine Route, walls of snow boleh mencapai ketinggian sehingga 20 meter.
Memang sangat tinggi..hoho


dua gambar di atas ni ambik dari fb je. Malas nak edit bagai, tengok jela gambar dari instagram ni ye..

Mr K membuktikan ketinggian dinding itu..sangat tinggi..huhu
itupun dia dah jengketkan kaki masih tak boleh capai sampai ke atas tu..
laluan ni memang dibuat bagi membolehkan kita pergi ke RnR kat bahagian atas tu..
ada parking space di situ, letak kereta dan jalan sambil gedik-gedik ambik gambar..haha

Subhanallah..Mount Iwate..
kat tepi jalan tu adala satu lubang ni tau..
takde pun nihonjin yang bergambar kat situ
tapi memandangkan kami ni semua jakun, sanggup melintas jalan semata-mata nak ambik gambar dalam lubang ni..ni bukan snow tunnel..apa tujuan diorang gali pun kami tak tahu, takde orang yang boleh ditanya.
ni gambar dari kohai..
gambar atas nun gambar sebelum kejadian angin kuat yang menyerang kami..
ni gambar gedik tuan belog..abaikan.
gambar Mr K..tengok batu di belakang tu..boleh tersembul macam tu je.
gambar kanan bawah tu la waktu kejadian angin kuat datang tu..haha..sangat lawak gambar ni, serius macam berlakon pun ada..siap kena membongkokkan badan dan kena pusing mengadap ke sana..
nasib la ada signboard tu boleh dijadikan pelindung angin sekejap..
gambar hanak-hanak..
berdiri kat tebing yang bawahnya ada gaung yang sangat dalam..kowaii
waktu ni pun angin kuat tapi masih boleh berdiri tegak macam tu lagi..
kalau kat tepi sebelah sana tu masih ada lagi yang berskiing..
diorang cuma turun je kat tepi tu dan meluncur terus ke bawah..
ingat nak pergi tengok tapi bila pikirkan nak mengadap angin sejuk lagi pastu nak kena pegang kamera lagi, terus abaikan perasaan tu..haha.

ok..ni je gambar yang ada..itu pun agak penim nak pilih gambar yang ado..
semoga gambar ni dapat menyimpan segala kenangan sewaktu pergi ke sini..
saya sekarang ni adalah masalah penyakit pelupa..haisshhh..
kena rajin update blog untuk simpan kenangan di sini, kalau tak konpem saya lupa nanti..hehe

12 comments:

yatie chomeyl said...

best2..bila la dpt pergi ni huhuhu

Hanis MY said...

ya ampunnn cantik banget... eh skill photography dah mantap gitu nanti i nak jadi model voley? haha ada hati... siap ada love lg kat dinding tu sape yang buat?

p/s:kak ani tu dari unisza...

desperate mama said...

bestnye!!!!! jalan jalan dan gedik gedik amik gambar kat dinding salji..... takde part 3 ke... *kuciwa*

♥ Cmª shIemª ♥ said...

subahanallah..kak...cantiknya....
wall tu...n geram tgk !

Aziela said...

Subhanallah Lia....cantiknya. Hubby akak dok Ichinoseki 3 tahun pun x pernah dapat peluang ke sini... Untungnya Lia...

Cheq Sue said...

sekali pandang snow wall tu mcm snow cheesecake lak ya... **

FnF Simple Life said...

aduiii...saya mau ke iwate tgk wall of snow yang tinggi itu.

Asmara said...

SubhanaAllah mmg cantik!
dulu berangan nak gi yg kat Toyama tu, tp tak berkesempatan nampknya. lalu gunung2 sini pun jadiklah walau tak tinggi lebih 8meter. hikhik..

*tak pi pun, fondant baki taun lepas ada lagi. hehe..

Nadiah Sidek said...

menariknya. macam terowong pun ye juga cuma atasnya terbuka

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yuki tue dah keras kan uols????
nnt bila panas dia cair sendiri la ekkk....nak rasa gak nnt...biler ntah...x per lmbt lg nk blk mesia ngeeee

nur easy said...

subhanallah... speechless tgk yuki tu

Nur-nba said...

Cantiknya kak... Suka sangat tengok gambar2 ni.. Memang kalau umur dah meningkat ni, banyak benda yg kita lupa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...