Pages

Monday, 7 May 2012

A quick update

Salam wbt..sebenarnya berkira-kira, samada nak terus berhenti berblogging atau buat tak tahu je. Lepas tu baru teringat tujuan saya berblogging pada mula-mula dulu adalah untuk coretkan segala kenangan sepanjang berada di sini. Memang kalau nak diikutkan sejak masuk bulan Mei ni takde masa langsung untuk bersosial di dunia maya*eceh*, cuma sesekali je menyapa kawan-kawan di fb..itupun tengok mood saya jugak sebenarnya..Sekarang anak-anak semua dah homeschool, memang agak mencabar..haha. Tapi takpe saya akan cuba sebaik mungkin. Rutin harian memang lari, nak tak nak saya kena ubah rutin tu mengikut keadaan sekarang. Takpe, nanti kalau free saya ceritala apa yang saya buat..kalau tau..hehe

Last week cuti golden week. Memang berjalan ke sana sini sampai rasa dah tak larat nak masak..:p

Hari ni cukupla yang ini je kot..Insya Allah, nanti saya update banyakkkkkkkkkkkk cerita..serius, banyak sungguh cerita dan gambar yang diperam..meh saya tunjuk serba sikit gambar yang ade..

ni sapa yang friend dengan saya di fb dah tengokla kot gambar ni..
saya pergi hujung bulan april hari tu..
wall of snow in Hachimantai..:))
nanti saya update cerita ye..

ni pulak hanami minggu lepas..
gambar di sekitar Morioka..
di Aomori belum transfer lagi..maleh..
gambar tulip pun ado jugak..pun belum transfer..
serba serbi maleh..takpe, nanti saya cuba jadi rajin jika masa mengizinkan..Insya Allah.

selain tu gambar masakan toksah cakapla..banyak jugak..
nanti saya update resipi yang saya cuba tuh..hehe..
padahal resipi biasa-biasa je pun..takdela segempak mana..

ok..itu je hari ni..ingat nak update pendek dan sekejap je, dah terlebih masa pulak dah..

p/s: jazakallahhu khairan kepada semua yang mendoakan kesihatan anak-anak saya hari tu. Alhamdulillah, semua kembali cergas...

14 comments:

sabar dubai said...

kak lia...kite pon berkire2 nk berhenti atau bercuti...lg 2 bulan nk deliver akachan....mood nk blogging terus merundum....lani plak tgh gile dgn drama korea..habislaaaa blog nih ehhee.....cpt cite yerr xsaba nk bace nihh

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam kak lia...
wow...amazing sungguh wall2 tu..semua tu salji semata2 @ diselaputi salji??
cantik2...

alhamdulillah..semoga semuanya kembali sihat..xsabar nk cuci mata ngan mkn2 kat entri akak nnti..hehehe

Lady Lavender said...

wee...kita pun dah lama tak update (pun berkira mcm dah nak stop)..bila start homeschool memang takde masa a.k.a tak cukup masa dlm sehari hiihi...saya dah lalui lebih 2 tahun. Gambate lia !!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Buat la biler rasa free uols
Once dh blk mesia sure bz khen
Yuki tinggi sgt cantekkkk!

Hanis MY said...

mmg mabeles akan ditunggu apdet dari mu...

Nadiah Sidek said...

ikutkan nadiah malas juga nak update blog sekarang ni tapi rasa sayang la pula tengok blog terabai. huhu..

Hanis Azla said...

wah.. anak2 dah homeschool.. bagusnya.. mmg komitmen kena tinggi kan.. semoga lia mampu melakukannya dengan baik, insyaAllah.. take care..

Acik Erna said...

salam kamalia..alhamdulillah anak2 dah sihat..
apa la xtvt lia..sampai tak sempat nak update blog ..nanti kongsikan ye

Amie said...

Tak pe Kamalia... utamakanlah yang lebih penting, berblog ni sekiranya ada masa terluang, tapi jangan terus tenggelam sudahlah... nanti ada orang rindu!

ieedaz @ mama_isha said...

hi salam kenal...

Marya Yusof said...

As salam Kamalia,

Lama tak dgr berita, semoga sihat2 hendaknye... Saya ni pun tak tahulah nnt dah balik Msia nak tutup ke blog tu...hik3... apa2 pun keep in touch key :)) Saya add awak di FB tau! Jgn lupa approve :)

nnt update gambar pun jd lah tak pun update gambar di FB ye :)))

FnF Simple Life said...

lama sungguh tunggu berita dari Lia...syukurlah anak2 Lia dah sihat...bila nk turun Chiba?ehehe... As dah sampai rumah sy ms goldenweek ari tuh...tunggu Lia n femli plak nih...

Cik TeN10 said...

Aritu ada budak iwate dtg sni bawak kek buatan akak !! Seriusly sedapp! Mcm kt kedai :)

Nur-nba said...

Kak Kamalia, now baru Nur tahu hanami tu kira maksudnya bercuti. Betul tak??

Janganlah stop blogging ye kak.. Biasalah kadang2 memang kita sibuk, tapi update sesekali pun dah kira ok.

Suka masuk blog akak dan baca pengalaman akak menetap di perantauan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...