Pages

Thursday, 21 June 2012

Hirosaki Castle 2012

Salam wbt. Ingat hari ni nak update cerita pasal Copenhagen tapi bila belek-belek draft yang ado baru perasan, saya dah buat draft ni awal bulan hari tu, tapi asyik terlupa je la nak publish. Gomen ne..So, hari ni kita bagi laluan kat post ni dulu ye. Hirosaki Castle kami pergi 3 May lepas. Sebulan lebih dah kan. Kalau nak diikutkan kami nak pergi dalam 2hb tapi disebabkan ada kawan yang tak boleh pergi pada hari tu, kami tukar keesokkannya. Memang bukan rezeki kami kali ni sebab hari tu hujan turun dari tengah hari sampai la ke petang. Dah alang-alang sampai sana, kami berjalan jugakla dalam hujan. Jauh kot kalau nak patah balikkan. Ini kali kedua kami ke sini, untuk cerita yang dulu boleh baca kat sini.

Hirosaki Castle ini telah mula dibina pada tahun 1611 dan siap keseluruhannya pada tahun 1811. Kalau tengok senibina castle ni, ia dibina menggunakan hirayama-style. Hirosaki Castle juga dinobat antara 7 castle yang ternama di Jepun oleh historian Shiba Ryotaro.

Sekarang kita tengok gambar sepanjang kami berada di sana. Walaupun hujan, tapi tetap gigih mengambil gambar. Sila guna payung untuk lindungi kamera anda. Rosak kalu mahu nangis weh..hehe
Hirosaki Castle
sakura ada yang dah gugur dan pokok pun dah mula menghijau
macam biasa. berbagai aksi ..haha



sana sini berpayung
air yang memutih dengan sakura






                          orang sangat ramai..nak ambik gambar depan bridge ni pun kalut..haha
tahun 2010 kami berpeluang naik sampan itu..
tahun ni hanya mampu pandang je..huhu
haha..lantakla..

lagi sekali Hirosaki Castle..

p/s:sorila ye..tuan rumah malas nak tulis caption..tak tahu nak cerita ape dah..;p

21 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Kirei desu ne
Biler2 jom bawa weols p tmpt ni ekkk
*ckp Mcm dekat jer ngeeee*
Hahaha

sabar dubai said...

subhanallah...cantik sgt22222 kak lia..tergamam tgk bile nmpk sakura mcm yuki....alaa rindu nihonn

Myra Jay said...

SubhanaAllah cantiknya view...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Castle tu cantik.tp kebanyakan bumbung kediaman kat jepun ni b uat cma seram nengoknye..xtau pasaipa..?? huhuh..
Kak,mende yg berkaler2 putih,kuning ngan purple bercucuk ngan lidi tu hape? Cam menarik je?



uhh..sakura tu menawan.. !

Hanis Azla said...

cantiknya.. sgt sweet aduanan warna2nya.. warna sakura, warna2 payung lagi.. enjoy layan gambar2 lia & famili..

zila norazila said...

cantiknyaaa..klu sy dpt ksana dah snap berpuluh pic kot..he hehe cantik pic2 tu semua:)

Asmara said...

gambar kazoku dah cantik sangat! boleh masuk slm perantau taun ni. kihkih.. cantik! tp syg hujan je kan minggu tu. huhu..

yatie chomeyl said...

kireiiiii

nur easy said...

subhanallah.. cantik kan hujan sakura camtu.. suka suka

mrs kayrul said...

subhanallah cantiknya...

seronok anak beranak pakai payung sorang satu..hehhehe

ieedaz @ mama_isha said...

ya allah, cantiknye view katsane...
indah dan tenang sungguh..

Shahriah Abdullah Novelis said...

As'kum MAmatomei.. bestnya.................. so romantic gitu... bestnya.. dengan bunga2 sakura yang mekar.. istana yang cantik hadoii memang best!!! tq sudi berkongsi gambar yang cantik ya...

FnF Simple Life said...

salam Lia...cntk nya dgn sakura berguguran... mmg teringin nk pi castle jepun masa sakura blooming...

ADEEYA said...

Seronoknyaaa.. :3

Nadiah Sidek said...

cantiknya! suka tengok. hujan-hujan pun ramai juga orang ke sana ye

Marya Yusof said...

As salam Lia,

I want sakura! I want sakura! sambil lompat2! hehehe... Syoknye...mmg berangan nak bunga sakura tau! :))

Baru boleh tgk muka Mr K dgn lebih dekat..hehee... Kamalia & Kamil! Kali ni xsalah dah... hahahaha! Sweet ek jumpe jodoh nama dekat2 ni :))

Iyelah Lia kat sini pun kitorg beli roti check ingredient sume bagai siap print list Emulsifier tu... Kat sini mudah sikit nak tgk sb bahasa depa ni ala2 BI sikitkan... So xjd masalah nak check ingredient... hehee :))

Thanks for the info!

Nur-nba said...

Kak.. Cantiknya pemandangan yang akak kongsikan ni.. Sejuk mata memandang..

"A picture is worth a thousand words"..

Memang kadang2 Nur pun lebih suka letakkan gambar sahaja dalam entri. :)

Ucu Faridah said...

suka tengok gaya amni pegang payung dengan kepala ala2 malu kucing sambil jeling pastu dgn kaki gitu...auww...hihihi..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Subhanallah cantik sgt view..especially bunga2 sakura yg gugur..

hana said...

sgt cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk... rindu serindu2nyerrrrrrrrr huhuuuu

SURIA AMANDA said...

sgt cantikkkkkk......especially bunga sakura tuh..ntah bila boleh feel the real sakura dgn tgn sendiri...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...