Pages

Wednesday, 27 June 2012

Header blog yang cantik dan Avocado juice with chocolate

fuh....fuhhhhhhhhhhhhh..fuhhhhhhhhhhh *tiup habuk*. 

Hari khamis lepas tetiba dapat message dari Lady Ayu yang ayu itu, dia bagitau saya yang dia ada buatkan header blog. Bila saya tengok, mak ai..super cantik! Terperanjat mak tau, tetiba tanpa disangka ada orang tolong buatkan..weeee..suka sangat. Yela, nak buat sendiri tak pandai, tangan keras, tak kretip..huhu. Actually dia bagi 2 header, so this time saya guna yang ni dulu..Sangat suka, ada butterfly bagai tau..warna pink lagi..hakhak..Terima kasih banyak-banyak ayu. Arigatou gozaimasu, merci..Semoga bakat Ayu terus berkembang dan dimurahkan rezeki selalu. Hugs ketat-ketat.*pinjam ayat ayu..;p* Semoga cepat sembuh ye babe!

Dah masuk musim panaskan, saya rasa juice avocado/alpukat ni mungkin sesuai jugak untuk diminum waktu ni, pastu jangan lupa letak ais banyak-banyak! Walaupun juice ni dah lama saya buat, winter dulu kot tapi takpe, gambar tak basi deh..;p Resipi ambik dari Kak As, gigih tu call dia time nak buat..haha, yela buat tu nak pastikan sedap dan menjadi.*padahal buat juice je kot..kahkah*
memang sedap diminum bersama chocolate syrup..
 kalau anak-anak yang minum habisla segelas tu sebabnya ada coklat tu kan..:)
avocado yang dah masak sangat best dimakan begitu sahaja atau boleh dibuat juice..
sebijik dalam 98 yen..sekarang tak tahu pulak berapa harga dia, maybe masih sama kot..

Avocado juice with chocolate

Bahan-bahan:
1 biji avocado
2 cawan fresh milk
2 sdb gula (kalau nak lagi manis bolehla ditambah lagi gula)
chocolate syrup Hersye's

Cara:
  1. Blendkan semua bahan kecuali chocolate syrup. (sekira terlalu pekat boleh ditambah air sedikit..ikut citarasa sendiri)
  2. Masukkan dalam gelas lepas tu baru dituang chocolate syrup.
  3. Bolehla diminum dengan tertib..:p

17 comments:

Mixed-family in da house.... said...

aduh sedap ni avocado ngn coklat ! suka sangat....tp tak pernah lagi try buat sendiri....

sebab avocado sini mahal! hehehhe

Norzie hany said...

Cantik header baru tu.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

skrng ni panas mmg best la minum juice but now ai x blh sentuk benda sejuk lagik....x recover betui2 ni...seriau dah kena sekali teruk x sanggup nak rasa lagik

p/s::awat la buat n3 pasai ni...ai maluuuuuuuuu ni...sbb bc comment kat blog k.as uols kata nk suruh ai buat so kebetulan last week free so buat jer la...

yatie chomeyl said...

sedapnya tp nk buat malas hehe

Nuridah said...

Assalamualaim Kamalia

sihat ke...teruja kak nur tengok header tu...mmg cantik gitu....

hazila said...

Lama tak buat avocado juice + coklat. Sedap tu..

Asmara said...

eceh terasa diri ini dihargai. muahaha.. sgt sesuai la musim panas ni minum sejuk2. harga sama je sebiji tu 98yen. :D
*nak lagi tertib kita minum guna straw. hihi..

Shahriah Abdullah Novelis said...

Mama Tomei memang cantik header tu nampak sweet dan berseri aje masuk sini.. tapi bila nampak Avocado tu hadoiiiii... kecur tak sudah ni

Ucu Faridah said...

rasa mcm kt tmn rama2 lah pulak....cute jer..

skrang (2.50pm) kt s/alam tengah hujan lebat sesangat...jadi kena simpan dulu tunggu panas terik baru ambik minum avocado juice tu...hehehehe..

Hanis Azla said...

aduhai.. sedapnya alpukat.. akak baru sekali aje rasa jus tu masa kat bandung.. mmg layan..

nur easy said...

mmg jelita la header blognya.. cam corak cotton pun ya jg.. sweet

♥ Cmª shIemª ♥ said...

patutla berseri2..ade header baru..tantek....

er...avocado x pahit ke kak? mcm seram je nk minum..hehe..

FnF Simple Life said...

cantek seh header baru...

sedap ek buah avocado... tak penah mkn gitu je...selalu mkn ngn sushi je... ni yg rasa nk try nih

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kamalia...mmg cantik header tuh!

Amie said...

Lawalah header tu Kamalia...
Dapat segelas avocado tu dah boleh mengenyangkan!

Nur-nba said...

Salam.. Wow akak ada header baru.. Cantik..

Kak, jom join GA Nur.. Ini linknya..
http://cetusanrasa-nba.blogspot.com/2012/06/my-birthday-giveaway-2012.html

Tak pernah makan buah avocado.. Nampak sedap sangat.. :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

cantik header baru lia,
eija pun baru berkesempatan nak BW..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...