Pages

Monday, 2 July 2012

Jamie Oliver (Tefal) in da house!..

picture: google
Salam wbt..Berita dah  basi, tapi takpe letak di sini sebagai kenangan. Salah satu souvenir dari Mr K semasa trip to Copenhagen 2 minggu lepas. Kirim beli dari kawan yang belajar di sana, so bila Mr K datang melawat ke rumah just cuma bayar duit dan terus simpan dalam luggage je pun. Rasanya nak suruh dia pergi beli sendiri mungkin tak sempatkan, itu yang kirim dari kawan je. Lagipun kebetulan ada sales, memang dapat harga yang sangat murah. Jangan tanya harga kat Malaysia berapa, saya tak tahu. Kalau kat Nihon ni pun saya tak tahu dah ade ke belum Tefal Jamie Oliver cookware ni. Saya ni bukanlah orang yang pandang sangat pada jenama, tapi bila dapat membeli sesuatu yang mahal dengan harga yang murah sapa tak nak kan..hehe.
haha..tu bukan tangan Jamie Oliver, tu tangan budak tecik tu..
sekarang ni pantang orang pegang kamera, mesti dia nak duduk depan tu.;p
Mr K tanya kalau buat telur dadar dalam tu ada rasa lain ke? *soklan sinis ni..grrrr*
binik dia jawab..ada la lain sikit.terasa makan dengan keju kot..;p
Afiya si model tak berbayar..
dapat beli dua ja, tapi harga still murah sangat nak dibandingkan dengan harga asal..
terasa sangat berbaloi..
itu Professioanl Series pan 28cm..tapi, cook dia takdela pro sangat pun.masih amatur lagi :)
bawah tu piyuk 4.8 liter..berat sungguh, kalau jatuh terhimpap kaki kompem bengkak..huhu
nama sebenar piyuk ni saya tak tahu sebabnya kotak untuk 2 barang ni terpaksa di tinggalkan..
tak muat masuk luggage..
actually nak yang ni..
tapi dah sold out..huhu
kalau dapat yang ni memang bestttttttttt sangat..
murah yang amat..(T_T)
belum rasmikan lagipun..
maybe ahad ni baru guna kot..eceh, poyo je kan..haha
piyuk dan koli posing bersama cookies dari Denmark..
itu je pun yang tinggal
tin sangat cantik sebabnya lepas tu kita boleh convert jadi candle tin..
tak cuba lagi, tapi rasa macam malas je..kang terbakar pulak rumah ni ha..
actually cookies tu banyak dia bawak balik..
gambar ni di ambil sejurus lepas dia sampai..
bagi jiran sikit, kohai sikit..okla dapat la bagi orang makankan..
yang untuk anak-anak belikan Lego (murah jugak),
binik dia macam biasa gila kuasa sikit..dapatla jugak henbeg warna pink lagi..
*eh, pink ke..entahla..*
key chains, fridge magnets..

terima kasih Mr K belikan semua ni..
semoga dimurahkan rezeki dan semoga segala urusan dipermudahkan olehNya..
amin.

21 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

curlasttt uols
jakunnyer ai baru tahu jamie oliver ada brand gak...terjah sano masuk tefal x perasan plak brand ni....wahhh malatop la ryori nnt ngeee

yatie chomeyl said...

bestnya... klu cenggini, x dpt ikut gi sana pun xpe kan, janji dpt omiyage best2 hehe

hazila said...

Fuhhhhh jeles tahap gaban dah ni. Kat Malaysia mau pengsan bangun dan pengsan balik bila tengok harga dia kot....

Asmara said...

Oh gini rupanya..mmg cung! kene test telur dulu baru boleh bezakan rasa eh. muahaha.. eh2 TQ aii dpt salah satu biskut tu. hihi..

ieedaz @ mama_isha said...

wah best tu! kena test cecepat ni..:)

Mixed-family in da house.... said...

Salam Kak Lia,

hhehheehhehe saya nak rasa jugak telur keju tuh !!!!!! hikhikhik

Chik Mimi said...

Assalam Lia,wah suke suke santek sangat pans tu ,Afiya ada bakat jadi madel mama nanti

aisha said...

wow best ye dpt omiyage best2..:)

nur easy said...

kepuasan berganda dpt perkara mahal dgn harga biasa kan..;) nanti wat telur dadar keju tau utk rasmikan hehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wah beshnye dapat tefal jamie oliver...:)
mstilah puas hati bila dapat benda yg kita idamkan pada harga yg sgt berpatutan..:)

シャイマ said...

besst! mahu jugakkk now pakai tfal biase2 jee. tapi okla sini murah kan compared to malaysia hihi

Cheq Sue said...

perghhh...sekatak ni tak mampu lagi nak collect TJO ni, baru tadi hilang senapas bayar oder tefal biasa tu aje, jenuh lak nak menunggu... he he he... nyeles i tau...

Qasey Honey said...

wah bestnye...QH pon jeles thp gaban gak...geram bile tau dpt hbag pink tu...hukhuk...QH pon giler pink gak...hehe

Nur-nba said...

Salam.. Nur ingat Kak Kamalia jumpa Jamie Oliver.. Rupa2nya .. haha

Jakun sebab tak tahu ada brand ni.. Mesti lebih bersemangat untuk memasak lepas ni.. Just nak tahu, if convert duit Malaysia, berapa tu kak?

♥ Cmª shIemª ♥ said...

byknye...kokies..nak ckit..


wahh...piyuk mahal tu..jeng3..

hana said...

huwaaaa sungguh jeles menjeleskannn... rindu saat memborong tepal... skrg nih bila terpandang tak terdaya nk menuju ke kaunter.. hahahahaaa...

pssttt tak berani nak tayang diri.. sama naik dgn dania .. tp lg daybab ngalahkan tong dram... hahahahaha

ElisyaEliya EcaEya said...

hai mama comel...meh folow blog si kembar comel yg macam2 ragam ni...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Wah!bestnya dapat peyok -koli yg cantuk camtu,makin rajen kedapo la yer.
Bkn apa semangat memsk guna peyok brand jamie oliver tuh!

FnF Simple Life said...

wah3x...bestnye... lately asek baca blog kwn2 dpt adiah best2 aje...jeles i...ngeh3x... semoga makin rajin memasak...semangat jamie oliver meresap kat tipal... heeee...

Cantek kan design tin2 biskut diorang.

Nur-nba said...

Salam.. Lama Kak Kamalia tak update? Harap sihat2 belaka..

jualan megatefal said...

hi,

im selling tefal products.

www.jualanmegatefal.blogspot.com

super murah tau

3x installment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...