Pages

Wednesday, 15 June 2011

Blueberry Cheese Cake

Salam semua. Cheese cake lagi..hehehe, pesanan dari penaja; jangan pitams, muntah hijau ataupun meroyan bila tengok saya duk tepek gambar cheese cake je. Ni buat ari Sabtu lepas tuk dimakan pada hari Ahad. Ahad tu saya ade buat kenduri doa selamat tuk saya dan twin. Tuk gambar masakan yang lelain tu, esok kot saya upload..Minggu ni minggu saya duk tepek gambar makanan..Malas nak bercakap sebenarnya. Mood swing sana sini..;(

waktu ni susah betul nak amik gambar..
twin duk mengikut sana sini
sibuk nak usik apa yang patut.
resipi boleh tengok kat sini.

ni je gambar kek yang sempat diambik.
yang lain dah selamat dimakan..;)

p/s: ptg sikit br boleh BW, Faeiq demam. Td sekolah tipon suh amik bawak balik..

16 comments:

nur easy said...

cheese oh cheese.. ;)

Juwita Jamaludin said...

Salam lia.. Cantik cheese cake tu.. Ni yang nak buat gak ni.. Suka tengok

♥LOVE2COOK♥ said...

That's one lovely cake!!! :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lawanyer lia kek uols....
cheese lagik...uwaaa hentak kaki
mokmok ai lagik....ngeh ngeh ngeh

izahdaut said...

tu kalau sorang demam, sorang lagi jangkit la kan.. ok take care dear

cik norai said...

wowwww terliur nih!! cun giler la kek mama tomei nih!

♥cmª shIemª♥ said...

mg..chez again...kak lia btl la buat cma kemaruk nk buat kek ni..hohoh

demam?get well soon..

Acik Erna said...

kamalia.teringin pulak nak buat cheese cake..tapinani kalau buat acik sorang aje makan..dirumah ni tak de peminat cheese cake.

munna said...

TERLIUR LAGI...NASIB BAIK TAK MENGIDAM....

Ida,Japan said...

smooth jer kek Lia ni...cheese cake mesti sedapp..

Nadiah Sidek said...

cantiknya cheese cake akak! akak potong cheese cake pakai pisau panas ke?

Idayu said...

cantik! licin jek bhgian tepi tuh...apa tips ek?

ijayuji said...

LIAAAAAAAAAA!!!! uuuwaaaaaaaa...kita jerr tgh puasa dgn BC niiiii! sedappnyer! ada gelatin tuuu tp sayang nak guna sbb belum order yg baru lagi hihihi...kena buat jugak! tak pedulik!!! :D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

bestnya..love it:))

Kamalia said...

terima kasih semua yang komen..nnt sy buat kunjung balas ye..

p/s: nadiah;akak guna pisau biase jek. xpanaskan pun pisau tu sblm potong kek..:)

p/s lagi:kak ayu: tips..hehehe,ntah kak,sy buat mcm biasa,cuma kali ni mmg bhgn tepi die mmg jd licin jek.xpe,nextime kalu jd mcm ni gak, sy cube la tgok ape yg lainnya cara yg sy buat tuh.

kayrul-shah said...

cantiknya cheese ke...rata jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...