Pages

Wednesday, 22 June 2011

Rose Garden 2011

Salam semua. Hari ni kita layan bunga la pulak ye. Pergi ari sabtu minggu lepas..hehehe, saya bab jalan2 memang larat sokmo. Lagipun pagi tu tengok twin macam dah ok sikit, kami pun pergila ke Hanamaki tuk tengok bunga ros. Tapi, bila balik, demam semula..haha, padan muka mama, sapa suh bawak diorang pergi jalan2kan..Yang bestnya, bila masuk je taman ni, korang memang dah tak bau benda selain bau bunga ros jek. Kalau nak ikutkan pengamatan sayakan, setiap warna tu ada bau yang berbeza tau..(ke idung saya yang problem,kalu salah, betulkn)..Jom kita tengok bunga..gambo takdela secantik mana, dan mokcik pun takdela seterer/serajin mana gak nak duk cari setting camera yang sesuai (read:malas nak usik sana sini)..:)


saya suka ros..rasa nak petik bawak balik jek..:p

white rose

red color..

eh, yang camni ade tak kat Malaysia?

orange roses





pink









Faeiz bukan buat aksi budak nakal tau..
waktu ni kami nak tengok dia dah hbs makan lom..:p

waktu ni semua sihat belaka..elok je main kejar2, lari sana sini..


adik, jangan lari jauh2 tau..nanti penat babah nak kejar..:p

Mr K yang ngengada nak amik gambar celah bunga..:p

19 comments:

nur easy said...

subhanallah.. cukup cantik bunga2 ros ni ;) rs segar je baunya kan

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai kalo nak gi tengok bunge rose mesti terjah kat rose garden ibaraki tue...luas dan cantik but this year mcm x sempat la...tgk rose kat umah jiran pow dah gugur...uwaaa hentak kaki x sempat :((

Acik Erna said...

kamalia..cantiknya..terima kasih kongsi disini..akak suka sangat..suka bunga ros..cantik sangat..

Hanis Azla said...

sukanya dgn rose orange tu.. klu akak pergi pun mesti rasa nak petik bawa balik sebab cantik sangat.. he..he..

Asmara said...

MrK penuhkan bonet ngan roses tak? ahahaha.. ke dah penuh ngan brg anak2? ekekeke..cantik dan best betul bau bunga2 ni kan. tp kalau ada itu resdung x payah la cium selalu, pollen dia is very abunai!

ADEEYA said...

Wahhh lawanyaaa roseee tp sayang allergic dengan rosee :(

munna said...

aduhai...seronoknya dikelilingi bunga...bahagia rasanya....

Amie said...

tenteram jiwa memandang aneka warna dan rupa bentuk bunga...tenang & damai melihat keindahan ciptaan Tuhan

♥cmª shIemª♥ said...

kak lia...cantiknye bunga tu......rase sam nk mkn!hahaha..
tp siyes,,mmg cantik..
dah sihat dah meka..alhamdulillah..sonok tgk dorang gembira..

Juwita Jamaludin said...

Lia jeles tahap gaban tgk bunga2 tu.. Akak x sempat gi haritu.. Huhuhu.. Sekrg asyik hujan panas je dah

Hanis MY said...

owh tidakkk kejelesan tahap maksima, hanis suka sgt la dgn bunga ros ni huhu dh lama ajak chenta hati tapi dia dah surrender pi taman bunga wuwuwu...daku kachiwa

kitaorg ikut kawan g cherry picking kat yamagata hehe tatau la baper kak as ckp mahal harap2 jumpa kebun yg murah...jum2...

jalimah said...

sweet, sweet memories....make my eyes watery....tq

Ida,Japan said...

bestnyer jejalan taman roses tu....cantik sgt...akak lum lg pegi roses garden kt sini..belum habis tawaf lg lia kt sini...

Kamalia said...

nur easy:mmg naik juling tau mata tengok kaler roses ni..bau bdn pun dah bau rose (yg ni tipu..ekeke)

ayu:kat ibaraki?ade lg ke rose garden kat situ..hehehe,teringat tsunami aritukan..kan situ,rumah2 jiran tgh kembang mekar lagi..rs nak mintak sepokok jek..

Kamalia said...

acik erna:sama2 kak..sy tahu ramai yg suka roses nih..mmg cantikkn kak..rs nak pergi lagi kat taman dkat umah ni je..

hanis azla:ye kak..rs mmg nak cabut terus je pokok kat situ..(gila tamakkan_)

Kamalia said...

Kak As:hik3..mano ado kak, beli la jugak 10 kuntum.brg2 ank je dah penuk seketa..bestkan bau die.ye ke?sib baik xdok resdung,kot x,ade yg masuk spital dah kot..

Adeeya:ala,siannya..xpe.tgok gambar jela kay..

munna:mmg rs best sgt wktu nih..kat cameron pun cntik gakkn..

Kamalia said...

Amie:Masha Allah, bila masuk sini jekan kak, mmg terus kagum dgn ciptaan Allah..mmg jiwa tenang sungguh, dan org yg dtg sini pun sume ckp prlahan2 jek.:

cma:hahaha,jgn mkn dik oi,kang ade yg msuk spital okeh..sungguh cantik..alhamdulillah,skrg dah sihat sumenye..

Kamalia said...

Juwita:kak ita, kat sana ade lg tak musim nih?kat sini mmg lmbt sikit, tp mmg skang ni cuaca xmenentukan..ni pun ujan lagi..mlm td paneh sungguh

hanis:hahaha,tula ai tahu yu suka bunga munge nih..alala,siannye chenta xnak pergi yek?xpela,tengok jela roses kat rumah jiran jek..
nak ikut jugak,tp tula,takut kang terberanak tgh jalan..sapa susah?ahkak jugakkn..:p

Kamalia said...

Jalimah:tq kak..teringat memory lama la nih..

kak ida:sy baru thn ni smpat pergi..thun lepas xtahu langsung pun..hahaha..yg ni dkat je dgn tmpat kami..dlm 1/2 jam gitu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...