Pages

Monday, 14 November 2011

Hotate yang sangat murah..satu kotak hanya 1 yen sahaja..

Salam wbt..update laju- laju..Mari- mari makan hotate (scallops) yang sangat murah..Satu kotak hanya 1 yen sahaja. Dalam sekotak tu adela dalam 40 ekor kot..Beli online *auction* dan dapatla 1 kotak dengan harga 1 yen..Beli 2 kotak hanya 2 yen tapi shipping sekotak jadi 2000 yen..haha.. memang bila fikir shipping tu tak berbaloi tapi disebabkan dalam sekotak tu banyak kira puas hati sangat2 la kan.:)) Selalunya kalau kat supa seekor hotate lebih kurang dalam 80-100 yen..Jadi yang ni memang amat berbaloi-baloi..nyum nyum..

Yang ni kisah hari sabtu lepas..Berbbq di tepi dam (empangan) di bawah pokok2 yang sudah togel..Hotate memang banyak kat sini. Nak2 bila sampai musim dia memang kenyang la makan hotate nih..Bukan saya beli pun, ni adik undergrad yang beli..terima kasih adik Bigu..Kami sayang awak..dan dan time ni sayang belako..haha.

 inila hotate sebelum di bakar..besaq kan..memang puas uols makan nih.

ini yang sedang dibakar..besaqkan isi die..sampaikan sendawa pun bau hotate.
sosej buat hanak2..
gambar tak bape lawo sangat..ambik guna henpon cap buah je pun..
haha...dia ni tolak batu dan kayu je..sume benda die makan..
eh eh, dia tak makan rebung..
yang baju biru tula tauke hotate..

see..pokok2 sume dah botakkan..
tepi tula dam..kalau jatuh dari bukit tu memang sangat mengerikan..
*2 gambars di atas credit to fahim kun*

 
afiya pulak time ni die memang meragam
dah empat bulan kan die, tak pernah die nangis seteruk waktu nih..
nangis tu macam sakit sangat..
waktu tu saya dah cuak dah..
tengok gak kat badan2 die kot2 ade ulat gigit ke..tapi takde pulak..
jadi, kami laki bini speku kemungkinan dia ada ternampak sesuatu..
sebab bila balik rumah je, terus dia elok.
tak nangis pun..haisshh.

psstt..alhamdulillah..satu hari satu malam berjaya tanpa babah diorang di rumah..
another 4days and 4 nights to go..
harap2 bila babah diorang balik mama ni tak bertukar jadi zombie atau hantu kak limah la..huhu..

23 comments:

cik norai said...

oooo murahnyeeee!!!!!

nur easy said...

murahnya.. berbaloi2 dgn kesedapan dia

Chik Mimi said...

murahnyaaaaa besar pulak tu akak tak pernah tgk + makan scalop tu

Asmara said...

uit hotate! dari pantai tohoku ke? hehe.. jaga2 cik kiah, hotate dpt byk khasiat sejak 110311 haritu. hahaa.. gurau je. ni kalau letak cheese atas dia kan pastu bakar pergh lagi sedap!

Hanis Azla said...

first time akak tgk hotate yg besar tu... jakun kejap.. he..he.. caiyok2 utk another 4 hari 4 malam tu yer..

Acik Erna said...

kamalia..alhamduulillah dah berjaya..ak pe,,mama ok je tak kan bertukar wajah punya..he he

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nasib baik weols ni bukan peminat setia hotate...mmg untung beli kat auction kalo murah gini...mcm ai beli kani ngan mango dulu la....hamboi sejuk2 still BBQ ker...?? meriah uols

Aziela said...

Aduhhhh...jelesnyaa tengok hotate yang fresh dan besar2 tu... Banyak pulak tu... Kat sini, bukan main susah lagi.. Perlukan macam2 pengorbanan kalau nak makan hotate kat Malaysia nie..

アヌムちゃん said...

mcm sdp tu hotate..heeeee.murah lak tu..aaa bababhnye ke mana kak..

munna said...

tak pernah pun munna makan scalop lagi...mesti sedap kan

アヌムちゃん said...

oh ye, kls nihongo sy tu seminggu sekali je..tp hjg bulan ni dh habis dh rasanya..huhu

E-na Lovely Kitchen said...

besarnya hotate...sedap ke lia camna rasanya...k.e-na belum pernah rasa...jenis penakut nak try klu benda2 besar cam ni...tp mcm nk try bla tgk gmbr lia...

mailah jln2 nagoya boleh tgk kebun mini yg memang betul2 mini...kecil je lia balkoni umah k.e-na...nak siram petik pokok tanam semua dari dalam umah je x payah pakai selipar...kecik kan...

Umie said...

besarnya hotate tu kam..mmg puas hati mkn tu... kamil gi gakkai erk? yg kat osaka tu ke?

ehh, Kam...pg td aku dapat called dari ko tp bunyi bising aje...aku rasa anak ko main henpon ko kot...hehehehe

Kamalia said...

cik norai:kan2..mmg murah..tp,org belanje..

easy:berbaloi2..

chik mimi:dulu sy pun xpenah mkn kak.cuma kat sini senangla nak dptkan n nak makan.

Kamalia said...

kak as:haha..hokkaido mari..

hanis azla:tq kak..skang ni dah ok skit..smlm sakit kepala bagai..mcm migrain jek..

acik erna:haha..kalau bertukar,sy pi umah akk dulu la..bole mkn skali kat sana..

Kamalia said...

ayu:betul2..kat auction mcm adekan..pastu murah gak.eh,waktu ni xdela sesejuk mana pun..

aziela:hehe..sy dulu kat malaysia kenal pun tak kot hotate ni apo..ade rezeki duk sini,bolela jumpa n makan selalu..betul2,kat sana sume benda mahal. la kak..nak dgn tak je kan.

Kamalia said...

anum:babah diorg ada gakkai kat osaka..

munna:hehe..sedap munna..manis isi die tuh..

kak ena:haha,xsanka kak ena jenis xmkn benda besar2 camni ye..ala kak,rs die manis2 gitu..lebih kurang rasa cam kepah ke kerang ke kot..ntha,sy pun dah lupe rs kerang camne..iA,ade rezeki kami smpai..kecik2 pun,dpt gakkn brtanam..ade jugak hasil.

Kamalia said...

umie:haah,kat osaka tuh..pitam aku duk melayan budak ber4 nih..
sory tau..

wos said...

cantik gila pemandangan..
bila la akak nak merasa ke sana....
hukhukkss..

♥cmª shIemª♥ said...

scallops??
besarnyeeeee...
bestnye dapat mkn fresh!
klu kt mesia dlm tin je..blm tntu dpt yg halal..
sgt cantik pemandangan tu kak ~

wan said...

kat website mana beli hotate murah tu?

Kamalia said...

Cma.:Oh,ade jual yg dlm tin skali ye?xtau pulak..yg fresh ni mmg sedsp,manis sungguh isi die

Kamalia said...

Wan:kwn beli kat yahoo auction. Hotate tu dtg dr hokkaido.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...