Pages

Thursday, 17 November 2011

Urusan di Tokyo dan Yokohama..


Salam wbt..Pagi tadi yuki turun lagi. Turun bersama hujan, bila dah siang memang takde langsungla. Sejuk sangat malam-malam, kesian Afiya. Hot blanket pulak dalam stor kat bawah, takleh nak pegi ambik. Arini babah diorang dah balik ,bolehla guna malam ni..

Pergi Tokyo atas urusan membuat sijil kelahiran dan pasport budak shomell ni..hehe. Ni gambar ketika nak ambik gambar pasport die. Gambar pasport yang sebenar ade kat babah die. Nanti saya letak kat sini..


Sewaktu di embassy, bawak buku siap-siap..Nak bagi diorang tak berlari sana sini buat macam rumah sendiri..;)
Rezeki kami. Pihak embassy bagi kami lebihan makanan dari Pemuda Umno yang datang waktu bantuan kemanusian earthquake aritu..Dah lamakan, tapi orang dah bagi, ambil jela.Terima kasih dari kami.:)) Lagipun makanan tu dapat jugak kami bagi kat orang lain. Sharing is caring. Sekarang ni setiap hari saya akan minum milo 3 in 1..haha.gila kemaruk dengan milo malaysia walaupun ada je 2 kilo lagi milo yang belum dibuka kiriman MIL..pastu banyakla makanan. Kak As, rasanya isi kotak tu sama macam ape yang akak dapat dulu..:p
Ini pulak gambar jalan (fly over) sekitar Shibuya. Cool huh..:)

Selepas isi perut pergi ke Kasai RinKai Park. Naik ferris wheel sekejap, pastu baru gerak ke Yokohama. Suka tengok gambar anak dara tersentil lidah ni..:p

Mama yang cuak sebenarnya. Saya tak suka naik benda tinggi ni, gayat. Tapi masih boleh control lagi rasa gayat tu walaupun dalam hati tu rasa nak nangis je..haha.

Malam tu makan di sini..Di tepi laut, dah la malam tu hujan, memang sangat sejuk. Parking pun agak jauh, tapi nak makan punya pasal redah je hujan tu. Gambar makanan tu ada kat dalam digital camera yang Mr K bawak pegi Osaka. So, tak dapekla letak kat sinikan. Malam tu jugak memang plan nak jumpa Kak Juwita, tapi takde rezeki nak jumpa kan. Harap-harap lepas ni boleh la kita jumpakan kak..

Sarapan pagi di dalam bilik hotel..Mamee cup (hasil selongkar dari kotak pemberian putera umno tuh)..hehe

20 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Syg x singgah umah ai
X de rezeki khen....
Next time Mai taw

nur easy said...

bestnya..kita suka naik camtu..

ada rezki lebih lak ya dri kotak msia..;)

sabar kagawa japan said...

alalala tomeinyeee baby amik gamba kan...cool aje...flyover kt shibuya tuh aahaha byk kenangan ..kitepon tgk ternganga2...nihonjin tgk kite senyum2 aje..hehehe jakun sungguh akak ni agaknye

sabar kagawa japan said...

alalala tomeinyeee baby amik gamba kan...cool aje...flyover kt shibuya tuh aahaha byk kenangan ..kitepon tgk ternganga2...nihonjin tgk kite senyum2 aje..hehehe jakun sungguh akak ni agaknye

sabar kagawa japan said...
This comment has been removed by the author.
sabar kagawa japan said...
This comment has been removed by the author.
Ida,Japan said...

a la la...tomeinyer dia, dok diam jer baby lia tu yer....bestnyer dpt kotak ygb berisi tuuu..he..he

Asmara said...

mcm tau2 je yg aii akan komen pasal box tu. ahaha.. eh2 tak expired ke brg dlm kotak tu? sib baik tak dijadikan tukun kan! ehek paham2 la ye spt kita pernah umpatkan. hahaha..
eh 2 kotak je ke? hihi..

Umie said...

ehh kam, elok plak ada seat khas utk baby amik gambo pasport tu ye.. last time aku kat mesia amik gambo muaz utk buat pasport dia...jenuh la mencari angel nak dptkan posisi gambo passport yg terbaik..means sambil aku duk pegang kepala dia la..yela, takdenya kedai gambo nak provide seat khas utk baby mcm tu...nyampehsss...

once again, terasa sgt rugi terlupa amik gambo walau sekeping sekalipun ngan korang that day...isk3x..zannen!

munna said...

wah..sejuknya...best dpt tgk salji.... time2 sejuk maggi cup mmg best makan

yatie chomeyl said...

laaa dh salji ye kat sana. nasib baik sini x yuko lagi.

btw, rasanya mmg staff2 UTHM x kenal I sebab I apply masa dah start belajar kat sini. i pergi interview diorg kat tokyo then baru apply SLAB/SLAI under UTHM tu. so mmg x ramai staff UTHM yg kenal I la kot hehee

Juwita Jamaludin said...

tula lia.. maaf sangat tak dapat jumpa lia.. hubby akak tu memamg kena plan dengan dia.. kalau dia kata tak.. memang tak la jawapannya.. tak pe ada rezeki kita jumpa lagi.. tapi kita pernah bertentang mata kat embassy dulu kan..:)

wos said...

bestnya sejukkk.
akak mmng kemaruk sejuk.
tak suka panas.
tasuka tasuka!

gambar anak dara tersentil lidah tu mmng cumil (:

Kamalia said...

ayu:so sori dear.next time bila ai turun kantou,ai singgah umah u ye.

easy:eee..kita gayat tau,aritu sib baik ade ank2,klau berdua je,konpem dah nangis..mmm,mgkn xde sapa nk ambik kot kotak2 tuh.

sabar:tq aunty saba..haha,akk rs sesapa yg 1st time dtg mst jd jakun gak..

Kamalia said...

kak ida:itula kak, mmg die duk baik jela kat seat tu,cuma kepala je asyik senget..haha.bestla,dpt mknn dr mesiakan..

kak As:ekeke..aritu asyik lupa nk cite ngan u..haha,sy xtaula kot org lain dtg die bg x?sbb org yg bg tu kenal kami,sbb wktu kami nak balik dulu,dia yg tlg anta ke airport..maybe bagi sbb kenal ke atau sesapa yg dtg menaiki kereta dia akn bagi jugak..wallahualam..

Kamalia said...

umie:betul2,dulu time amni ambik gambar pasport pun kena duk pgang die dr tepi..xde seat camni..sib baik ko perasan seat ni,kot x,aku pun msti lupenye..aku pun ralat,tp mesti ade hikmahnye..haha.Allah nak bagi kita peluang jumpa sekali lagi..betul x?

munna:makan maggie cup mmg terbaekk..

Kamalia said...

yatie:tula,asben ai ckp maybe u dulu apply dari sini..tu sbb die xkenal..xpe2,iA,balik nanti bole la kenal lebih rapatkan.

Kak ita:kak, xpela.saya tak kisah pun.saya faham tu.IA,ade rezeki kita jumpa tau.jgn rs bersalah sgt..hehe,time tu saya tengah sibuk duk kejar twin yg berlari sana sini..dpt jugakkn kita borak skjp.

Kamalia said...

wos:saya pun xsuka panas..tp kalau trlampau sejuk,mmg azab..haha

♥cmª shIemª♥ said...

yuki tu ape?salji ea?
hehehe..
akak gayat,cma mabuk laut..huhu..

bestnye tgk pemandangan tu..^_^

R.N.R said...

Pn Kamalia,Minta email,saya nk tanya pasal winter di jpn,terima kasih puan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...