Pages

Thursday, 10 November 2011

Mr Kamil dan Red Velvet Cake

Salam wbt..Hari ni kan birthday suami saya..haha.cukup mengada..Ok, hari ni birthday Mr K yang ke .....jeng..jeng..jeng..jeng..jengggggg...30 tahun. Dah tua tau..Selamat Hari lahir buat awak. Semoga segala cita-cita dan impian akan tercapai dan terlaksana. Semoga dipermudahkan segalanya demi mencapai apa yang diimpikan. Semoga sentiasa berada di dalam rahmatNya dan lindunganNya. Semoga awak sentiasa menyayangi kita dan anak2..*tak tahu nak tulis apa, rasanya dia (Mr K) lebih tahu apa yang saya rasa.*

Lebiu..hikhik..Sayang awak..*lari sambil tutup muka...bukkk..terlanggar pintu bilik*

takde gambar terbaru..apatah lagi gambar berdua..
dia bukan seorang yang suka bergambar tak macam bini dia..

Saya bukan seorang yang romantik. Sebenarnya kami berdua bukan couple yang romantik. Sesapa yang kenal kami mungkin tahu perangai gila2 kami berdua ni..haha..So, sesapa lepas ni kalau jumpa kami jangan terperanjat tau kalau tengok perangai kami berdua ni..Memang tak romantik langsung, sila jangan pengsan kalau kami buat lawak atau kena mengenakan antara satu sama lain..

Kelmarin saya kata dengan dia, lusa birthday awak..hehe..awak dah masuk 30..
pastu dia jawab: oh, ye ke.ishh,dah tua dah kita ye.dah masuk 30 tahun dah..tapi, takpe yang penting kita lagi muda dari awak..*cittt, nyampah tau..*
Actually, saya tua 10 bulan dari dia..Saya lahir bulan Jan, 11 Jan..Dia pulak 10 Nov..memang jauh jarak bulan tu tapi masih tahun yang sama.. Tapi, dia sangat berbangga yang dia lebih muda dari saya tau..Nyampah lagi..haha..Takpe2, walaupun umur dia muda tapi muka saya tetap nampak muda..Umur tak penting, yang penting muka kena nampak muda..Ala2 baby face gitu..yeke? perasan tul baby face..kertu face adela..muahaha..


Memandangkan hari ni dia super duper busy, semalam saya dah buatkan dia kek. Memang dia tak mintak( dia tak suka makan kek), tapi sajela nak menghargai diakan. Lagipun bagi anak2 suka sikit. Terutama Amni asyik tanya bila mama nak buat birthday cake..Dia asyik ingat birthday tu bole sambut 4 or 5 kali setahun..So, semalam buat la Red Velvet Cake tu..Gigihla dari pagi buat, ingatkan nak buat suprise la tuk Mr K, tak sempat nak sorokkan dia dah balik. Hancur plan nak buat suprise..Paham2 jela, ade anak kecik, memang takleh buat keje sangat.

takdela secantik mana deco2 saya nih..
tangan kejung satu hal..
pastu saya bila cream cheese frosting  ni mesti bermasalah nak sapu kat atas kek tuh..
tak suka tau..
lagi suka buat ganache je..
resipi dari sini, pasni nak cuba resipi lain pulak..
pagi ni dah tinggal sikit je sebab saya dah bagi 1/2 dari kek ni kat orang lain..
malas simpan kat umah nanti saya jugak yang kena makan..
target nak turunkan berat bawah 50kg sebelum hujung tahun..
insya Allah kena kuat sikit tuk lawan nafsu makan kan..kan..kan..


17 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

otanjoubi omedetou gozaimasu K san ngeeee....owh both of u sebaya ekk....kira darl ai tua sthn dari somi uols ngeee dan ai muda setahun dari uols ngeeee....clap clap
alah darl ai pow x romantik tapy dapat bini yang terlebey romantik gituew ...auwwww....sedapnyer red velvet cake uols tue....yg penting rasa terangkat hocayyyy~

shima said...

sedapnya kek!..

kamalia...muda lagi husben u dari shima

Ida,Japan said...

wahhh..cunnyer rvc tu Lia..cayalah, happy birthday to Mr K awak yer he...he, hubby k'ida pun tak romantic..so bini dia pun tak yah romantik la..bestnyer lia, dua2 gila2 gitu..mesti meriah jer

Hanis Azla said...

selamat panjang umur dan semoga mendapat keberkatan umur buat mr.k kamalia.. wah red velvet kamalia cantik.. kagum akak.. terernya..

nur easy said...

istimewa dgn cara tersendiri kan.. romantik ni pun subjektif..apapun selamat hari lahir utk u all berdualah, sebab tahun sama kan.. hehe semoga memperoleh rahmat n kasih sayangNya selalu..

err: jgn slalu2 sgt lari2 terlanggar pintu tau. kih2

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

happy b'day buat mr k
wah yg penting isteri tercinta wat sndiri kek b'day..red valvet lg tu..

Asmara said...

couple secocok gitu! nama pun dah sama dah. heheh..
*HB untuk MrK. Selamat berfoya2 di Osaka nanti. :D

アヌムちゃん said...

hepi besdey mr k..nmpk sdp kek tu..teringin nk buat tp takut x menjadi je..huhuuu

Lady Lavender said...

kita pun kategori tangan kejung hiihi..dah cantik sgt dah tu :-)

CT NoArIzAh ArIs said...

Wahh best le RV cake lagi..ngancam tu dpt seketul kalau di bagi memang sukalah hati sgt.,,:)

Chik Mimi said...

Comel la Lia ,hehhehe akak pun tak lomantik ,uik Lia dah buat si baldu merah ni tak boleh jadi ni

Kamalia said...

ayu:arigatou ayu..hehe, dats rite bebeh..kami sebaya.mmg xromantik wlaupun ai romantik jugak sbnarnye tp xjd la kan bila romantik sensorang na..


shima:hehe..tu sbb die slalu perasan muda dr org lain..

kak ida:mekasek kak..kan2..kalau sorang romantik lg sorang gila2 mmg xjd..so,baik xyah romantik..mmg meriah kak..

Kamalia said...

kka hanis:terima aksih kak..ala, xdela secun mana..bolela nak buat mkn2 sndirikan..

eija:tq ija..ekeke..yg pntg air tgn isteri ek..

anum:tq anum..sedap je num, ala buat je, iA bole punye..

Kamalia said...

kak As:tq kak..ekeke..nama lebih kurang sama..no ic pun lbh kurang gak..ptams kalau brfoya2 kat sana sensorg..

lady Lav:hikhikhik..tq.


Ct:boley2..nextime saya buat,saya hantaq naa..

chik mimi:bestkan xlomantik..saya suka..bole gurau2 mesra camtukan..

E-na Lovely Kitchen said...

lia guna resepi mana...klik link tu x boleh la...resepi RVC yang k.e-na buat tu elok je kek dan topping nya pun senang di bentuk...nway happy belated birthday 2 ur hubby...gila2 tu best..hihii

♥cmª shIemª♥ said...

wow..
kek baldu merah..
akak pandai buat kek ni!!!
jelesnye cma..
cma teringin sgt nk mkn kek ni..
hermm..dpt tgk pun pic oke la..
mabelesss oke!
*sobs*..

hepy belathed birthday utk en asben kak lia..

syu said...

hi...singgah sini lagik..cam biasa..blog walking..

Your birthday 11 jan ? he3.. my birthday 12 jan.

He3... coincident jer kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...