Pages

Wednesday, 7 December 2011

All about Amni..

Salam wbt..Alhamdulillah, selamat sampai ke Morioka pukul 3.15 pagi tadi. Perjalanan yang sangat jauh sampaikan dekat 5 kali Mr K berhenti tido. Sangat penat, tapi lepas anak-anak ke sekolah tadi "terminum" coffee lepas tu dah tak boleh tido..uwaaa. menyesal minum. Jealous dengar Afiya berdengkur. haha.

Dah lama tak letak gambar our first love ni.. Membesar bagai johan sekarang ni. Alhamdulillah, sihat dan berdoa semoga sentiasa di berikan kesihatan yang baik sepanjang hidupnya.

 Masih lagi suka makan telur, nasi dan kicap sahaja. 
Kalau dah 2 atau 3 hari tak dapat, dia akan cakap, 
"mama, Amni dah lama tak makan nasi, telur dan kicap"

 sangat petah bercakap walaupun kadang-kadang pelat..
bamun=bangun
tenuk=tengok
cakap bahasa melayu kadang-kadang ade slang macam omputeh..hehe
contoh, bila suruh dia baca ayat ini,
"hari ini 2 hari bulan. hari ini hari jadi Amin"

 
 kadang-kadang ada hari dan masa dia jadi macam budak-budak yang lain.
kuat merajuk..ada masa tak nak dengar cakap..
ada masa akan buatkan mama dan babah jadi geram dengan dia..

 sangat suka menyanyi..
lagu tema anpanman..dan segala lagu dalam cerita tu..
lagu tema Little Einstein, Dora, Ducktales, My Little Pony..bla..bla..bla
setakat ni baru boleh meghafal 5 surah dari surah-surah lazim..
kadang-kadang ayat jadi tunggang balik disebabkan kealpaan mama dan babah..
*tak konsisten mengajar sebelum tido..*
anak-anak belum tido lagi, kami dah tertido dulu..haha
*mungkin ade dari kita anak-anak mereka dah hafal semua surah Lazim*

bila tanya nanti Amni dah besar nak jadi apa,
"Amni nak jadi princess"..
sobs!
 tak tahu sampai bila dia akan suka posing macam ni setiap kali camera dihalakan ke mukanya;p

 Amni sayang babah..
tetiap malam nak tido kena pegang tangan babah..
*kadang-kadang buat mama jadi jealous*





18 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

amni punya style mmg gituew
suka pandang kat tmpt lain biar nak snap pic....but ai like her....sukerrr

So Shy Lady said...

amboi princess, pndai bgaya sungguh ;D

♥cmª shIemª♥ said...

dah besar princess amni..

sgt comel bila buat peace tu.. :)

Fitri Senin said...

she's adorable

munna said...

style Amni bergambar pun dah ada gaya2 princess

Asmara said...

alahai comelnya anak dara sorang ni berposing! moga terus jd kakak yg terbaik buat adik2 tersayang ye Amni. :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kamalia..cantik Amni mmg blg jadi princess yg comelll.

Cik TeN10 said...

Comel je dia posing angkt kaki sblh.. Gamaknye terpengaruh ngn drama korea kot.. Pose comel2 gini.. Hihi

Chik Mimi said...

amni dah macam anak jopun la hehehee

Hanis Azla said...

semoga amni terus membesar menjadi princess yang bijak dan cantik.. comelnya.. akak suka dgr bila budak2 ckp pelat.. dgr cute sgt..

Ucu Faridah said...

untung jaga princess ni sbb baget x banyak dlm bab makan....
semoga amni menjadi anak yg soleh...

Hanis MY said...

comelnyaaa nak jadi pwincess... takpe biar diaberangan puas2 masa kecik ni hehe... suka tgk dia posing..lawak la ayat last tu haha...tak lama lg afiya plak kena pgg tgn babah sebelum tido...

アヌムちゃん said...

sgt comel amni ni...gaya amik gambar tu mmg comel sgtt.heeeee..nak jd pwincess pn bolehhhh.heeee

Acik Erna said...

memang boleh jadi princess..cantik/comel dan pandai bergaya..mami jangan jeles ye..anak manja babah je tu..

ADEEYA said...

Japan styleee hehehe :D

Nadiah Sidek said...

kecik-kecik posing macam mana pun tetap comel kak :D

Umie said...

teringat muaz kegembiraan main kejar2x dgn kakak amni & abang twins...;-)

zanzila said...

amni posing cam style sailormoon... i like..........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...