Pages

Monday, 26 December 2011

Bibik pun lari kalau jaga diorang ni..

Salam wbt..koleksi gambar dari aipong jugak. Kejadian 2 bulan lepas kot..haha..lama dah..

Inila aktiviti twins ni kalau tak dipantau selalu..rasanya waktu ni saya tengah bf Afiya kat bilik belakang.


Bila Afiya dah tido pergi check diorang mak ai..macam kapal Jack Sparrow kena letup dengan meriam buluh*kak wos pinjam ek*..mama dia bangun pitam bangun pitam 17 kali..tensenmaknak..haisshh nak buat camnekan, kalau boleh nak je bawak bibik tapi tula tak berkemampuan dan tak boleh..kot boleh pun, konpem bibik tu lari..haha..satu, sebab tak tahan nak jaga twins ni lagi satu kena marah dengan mama kenapa biarkan diorang buat macam ni..Ini baru sikit ye. Sebelum ni macam-macam lagi..grrr

Itula anak kan..dah kena marah teruk-teruk tetap sayang kita, tetap nak manja-manja raba perut bagai. Kita pulak dah marah campur bebel sampai berbuih mulut macam kena sawan tetap peluk cium diorang..Kasih sayang anak dan parents memang tak boleh dipisahkan.:))  tak tahulah macam mana budak-budak yang duk buang anak tu. Takde rasa keibuan langsung ke?*tetiba lari tajuk*..

Jangan ditanya kenapa hari ni rajin update blog.;p

Sent from my iPhone

14 comments:

Ijah EmoTemo said...

hehehe budak2 klu marah pun tak guna. nnt silap2 dia buat lagi ekekeek

Asmara said...

muahahhaaa.. mampu gelak je la. syabas bete syabas! hhehe..

Hanis MY said...

lawak la entri kali ni duk tergelak baca... itulah budak2... dulu layan kerenah anak buah insyaAllah tak lama lagi layan kerenah anak sendiri...

Juwita Jamaludin said...

sabar lia anak2 macam tu lakan.. huhuhhu sabar je la.. nak marah memang patut marah .. walaupun lepas tu rasa menyesal plak marah2..huhuhuhuh

Lady Lavender said...

dugaaaann...masa mula2 tengok tu mesti mengucap panjang kan! Sedut dgn vacuum cleaner aje hihii..

nur easy said...

takpe.. cergas namanya mak n anak2..;) err hehe..

♥cmª shIemª♥ said...

hehe..perangai anak ni kdg2 uleh buat kita jadi hulk!
tp tu la..marah2 pon tetap sayang..

:)

Umie said...

sama mcm kak As... syabas faeiq & faeiz...kekekeke

sama la cam aku wei... dah marah2x si muaz tu bole plak pastu gomol2x dia..hehe... yg aku tak tahan tu..that day, dia buat apa tah..then papa dia marah le dia..nak menunjukkan marah tu, papa dia konon2x tumbuk botol air (tumbuk2x manja) sampai tergolek botol tu nak bg berbunyi la kan (kalau tumbuk meja ekzagreget sngat)... lepas tu bole si kecik nie bangun & letakkan semula botol tu elok2x & then bebel2x kat papa dia.. padahal, kitorg tgh marah dia masa tu...dia bajet tgh bebel (marah) kat papa dia la tu sebab golekkan botol tu... adoiyaii, terus ketawa kitorang...hahahaha

Acik Erna said...

kamalia..cbaran membear nak cam tu la kan..tu belum lagi dia sepahkan dalam bilik tu..he he

MaryaYusof said...

"Itula anak kan..dah kena marah teruk-teruk tetap sayang kita, tetap nak manja-manja raba perut bagai. Kita pulak dah marah campur bebel sampai berbuih mulut macam kena sawan tetap peluk cium diorang..Kasih sayang anak dan parents memang tak boleh dipisahkan"- betul sgt... agak2 dah besar nnt dorang layan tak kite...tetibe emo lak...hehehe~

Kamalia said...

Ijah: mmg budak2 mcm tu tp kena marah jugak.melentur buluh biar dr rebungkan..

Asmara:
Hahaha..ketawa dalam sendu

Hanis my:
Mmg diorg mcm ni, tak smpai 10 minit dah mula balik buat benda lain

Kamalia said...

Juwita:
Betul tu kak..dah lama lepad tu rasa menyesalkn..penat je bebel sampai brbuih mulut

Lady lavender:
Hehehe..mengucap panjang smbil mengeluarkn jeritan seumpama tarzan..vakuum tu pun takut tgok sampah tu.

Nur easy:
yeayyy..kami sihat cergas dgn minum milo..ekeke

Kamalia said...

Umie:
Kahkah..padan muka papa kena bebel dengan anak sndiri..bajet macam muaz takut le tewww..mmgkan budak2 ni, kdang2 tengah marah ni bila dia bagi respond tu bole buat kita xjd marah pulak..

Acik erna:
Betul tu cik..nsbbaik 2 org je, klau mcm acik dan yg lain ade ramai ank laki camnolahagak ea kan.,

Kamalia said...

Myra:
Harap2 diorang sentiasa ingat akan kita ni. Sentiasa menjaga kebajikan kita dan mendoakan kita bola kita dah takde nanti kan..ameen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...