Pages

Monday, 12 December 2011

Siaran langsung dari hospital..sobs!

Salam wbt..yeahh, i'm a supermom.uhuk uhuk..Actually, badan sangat penat dan mata sangat pedih dan mengantuk.takleh tido tapi..

Anak-anak demam dari hari rabu, hari khamis Faeiq dan Amni yang agak teruk.Faeiz cuma batuk dan demam2 macam tu je..bila yang 2 orang tadi tu dah sihat,Afiya dan Faeiz pulak yang demam. Afiya ni kali pertama dia demam. Batuk pun agak teruk tapi still takleh lawan Faeiz..Faeiz, malam ahad tu demam yang panas sangat sampaikn temp 40 C..terpaksa called babah dia( babah ade kat lab, kununya nak tido kat lab)..takut jadi apa2, saya pun cepat2 la letak ubat vontot. Sekejap je turun temp pastu naik balik. Babah dia pun pi mandikan dia. Alhamdulillah,panas pun turun tapi masih kena jaga2 jugak malam tu.

Isnin pagi, angkut sume anak bawak pi hospital. Amni dan Faeiq ok tapi yang lagi 2 not ok. Doktor suruh x ray lepas tu Afiya dan Faeiq kena drip liquid..Selepas 2 jam masih panas lagi dan result x ray pulak tunjukkan Faeiz ade mycoplasma pneumonia..Afiya lung dia clear, tapi blood result ada infection..eh,macam tu ke? Hehe.dari yang doktor explain macam tu tapi bila nak sign admission plan tadi both ade mycoplasma pneumonia..never mind. yang penting both of them sihatkan.

Agak susah sebenarnya nak jaga 2 orang anak yang sakit kat hospital. Nasib bilik saya ni hanya kami je yang lagi satu katil tu memang kosong..agak selesa di situ..tapikan Afiya bila tak sihat ni barula dia cranky. Kalau tidak memang duk ontok je kat situ.yang ni memang nak berdukung selalu. Nak dijadikan cerita babah diorang pulak memang sibuk dari minggu lepas. Ni memang 1st time jugakla kot saya jaga anak demam sorang2, 4 orang tu dari hari khamis sampai ahad..pitam mak nak..haha tu yang tetiba rasa supermom.. Eh,doktor kata kena warded dalam 4 hari jugakla..sobs! mama tabah dan kuat demi anak2..

Terima kasih pada yang sudi datang dan baca. Saya sayang awak2 semua..muaahhss*ceh,bajet glemer la tu*..abaikan emosi tak stabil ini..

Sent from my iphone

21 comments:

♥cmª shIemª♥ said...

akak superduper superwomen!
semoga semua anak2 akak cepat sembuh :)

JHaZKiTaRo said...

sabar laa ye.. all the best.. semoga cepat sembuh.. anyway, salam kenal.. kalau nak baca my experience travel ke 46 buah negara, sila2 la singgah my blog (Aku Sebutir Pasir).. :)

Ida,Japan said...

alahai ciannyer...sumer demam ni, salah satu time yg sgt getir masa anak2 demam la lia kan...time musim sejukk mmg senang anak2 nk dpt demam dan sakit..agaknyer udara sejukkk senang kuman nk membiak...apa2 pun semoga lia tabah dan semua cepat sembuh yer..take care

Nadiah Sidek said...

semoga anak-anak akak cepat sembuh..

nur easy said...

semoga Allah beri kemudahan.. u too take care

Acik Erna said...

kamalia..semoga anak2 cepat sembuh..

KakAsma said...

cian nyer kamalia.semuga tabah dan cepat sembuh anak2nye.tapi spital kat jepun nie bestkan...

Chik Mimi said...

assalam lia semoga SUPERMAK tabah ;yes Lia boleh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

semoga bertabah uols...
cian ur kids x cihat
mmg x mudah nak jada 4 anak yg masih kecil...sorang meragam yg lain pun buat perangai....odaijini uols...fighting!hugs

Amie said...

sabarlah ye Kamalia, besar pengorbanan seorang ibu sebenarnya... dapat dibayangkan bagaimana penat lelahnya tu, dulu Kak Amie pun pernah jaga anak sakit di hospital, waktu tu tengah mabuk (pregnant)...waduh2 tijah...

konde said...

tawakal and sabar :) semoga cepat sembuh

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

Cik TeN10 said...

Pengorbanan seorang ibu.. Ganbatte akak !! :)

mummyizz said...

InsyaAllah diaorg cepat sembuh

Lady Lavender said...

alahai kesiannya...get well soon anak2 & be strong mama.

kayrul-shah said...

moga anak2 akak cepat sembuh ye

Hanis MY said...

odaijini utk semua... kamalia pun take care...

So Shy Lady said...

dlm nk mmbsr tu mmg krap la kna dmm. rajin2 mkn ubat ye. maknya pun jg ksihatn jugak tau!

Juwita Jamaludin said...

Lia.. Sabar dan tabah ye.. Baca pun tahu penat mcm mana... Odaijini anak2

Hanis Azla said...

semoga semuanya cepat sembuh.. take care yer lia.. supermom kena lebih jaga kesihatan..

syu said...

Semoga anak2 Lia cepat sembuh semuanya.. memang pon mencabar jaga anak - anak time demam ni... saya baru 2 orang anak pon dah rasa kalut, ni kan pulak Lia yang de 4 anak.

Sama macam opis-mate saya... 5 orang bile diorang demam, memang tak menang tangan nak jaga... last2 dia pon demam...kesian...

Kamalia said...

Terima kasih kepada semua yang mendoakan kesejahteraan kami. Jazakallahu Khairan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...