Pages

Tuesday, 27 December 2011

Laksa Kelantan


Salam wbt..Laksa Kelantan memang sedap. 1st time makan. Mula- mula macam takut gak, ntah ape kan,nak makan laksa je pun, itu pun nak takut..hahaha..yela takut la tak kena dengan selera saya ni ha kang membazir je kan..

 
sorila ye, ni je gambar yang ado..
adela kan rupe laksa kelantan die..

Cuba tengok kuah dia? sangat pekatkan. Saya suka kuah yang pekat macam tu pastu letak cili tu banyak-banyak..Memang sedap sangat sampai nak jilat pinggan okey..kahkah..Alhamdulillah, rasa  nak makan lagi je. Tapi ni bukan saya yang buat pun, jangan tertipu. saya tak terel nak buat laksa, makan saya terel..kawan kami bagi, laki bini orang kelantan. memang jadila laksa kelantan dia..takde la jadi laksa johor..ekeke..*ok, tak kelakar* tetiba rasa nak suruh Kak Lisa buat lagi je, tak malu sungguhkan..;p
Terima kasih daun keladi, lain kali boleh bagi lagi..cewahh.:p

14 comments:

Hanis MY said...

owh tidakkkk sedapnyaaa nyum nyum...

Acik Erna said...

kamalia..memang sedap..acik pun suka..tapi tak buat sendiri pun..dulu di kantin opis..toke nya orang kelantan..laksa kelantan salah satu dari menunya..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Baru nk comment kata x biasa buat laksa
Rupanya ini lah laksa yg uols ckp hr tue ekk
Ai pun terlioq ni
Tunggu Hanis terjah baru bikin lain ngeee!

Umie said...

aku tgk gambo pun terliur beb... ko try la buat...nnt aku leh tumpang makan..kah kah kah

kitorg plan nak pi main yuki kat nagano pertengahan bln depan... nak main yuki kat iwate insyaAllah fuyu thn depan2x lg tu..kekeke

Asmara said...

nampak sedap, bhn pun cam simple je. resepi mana la dia amik eh? tetiba berangan nk buat lak. hehe..

Ucu Faridah said...

laksa kelantan tu laksam ke yang....dalam kesamaran ni...hihihi...

Jue said...

kam@lia , tu laksa betoi ka..udon ganti laksa..aku teringin nk buat tapi laksa beras tadak..huhu

Lady Lavender said...

sama perangai mcm kita dulu2...yg tak pernah makan takut nak rasa hiihi...tp sekarang ni semua belasah aje :-)

MaryaYusof said...

Laksa kelantan bkn namanye laksam ke...eh bukan ke..hehehe...kalau laksam pernahlah mkan..sedaaaap!

Kamalia said...

Hanis my:
Oh tidak. Terasa bersalah tunjuk kat sini. Harap hanis tak ngidam yg ni ye.. Gomennasai..

Acik erna:
Tula cik, mmg sodap sgt. Nak buat sendiri takut tak jadi so tunggula orang kelantan sudi buatkan tuk saya.

Lady ayu:
Uiskk, bestnye.buat laksa lg ke weekend ni? Terasa nak terjah sama je.haha

Kamalia said...

Umie:
Boleh boleh boleh mimpi je kpt aku nak nuat laksa ni. Tal berani la nk buat, takut gak jadi..
Jauh noks, ok aku tunggu final year kita nanti..

Asmara:
Entahla kak, mungkin resipi keturunan kot.. Hehehe mmg nmpk simple je, xpe nanti saya tanya dia ok..

Ucu Faridah
Hehe jangan tanya saya .. Saya mmgtak tahu tapilan laksam dia kena guna mee yg lebar2 tu kan..

Kamalia said...

Jue:
Laksa beras jue.. Mmg dia bwk dr kg. Aku dah cuba mkn kuah dia ni dgn udon tak sedap beb.. Tak tendang..*kick*

Lady lavender:
Give me five..ntah ape2 je kan,nak makan je pun ye tak.. Haha

Marya:
Hehe..ntah, nnt saya tanya org kelantan..mmg sedapkan.

♥cmª shIemª♥ said...

laksa kelantan?
cma lom rase lagi..
sedap x kak?
tgk cam xde kuah je?

nur easy said...

err cam dah lambat tgk..ada lagi x ni? ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...