Pages

Monday, 25 October 2010

Baby Strollers

Salam semua..arini nak cerita pasal baby strollers la pulak ye..hehehe,percaya tak, kami baru ade 3 orang anak , 2 kali mengandung, tapi kami sudah ade 5 strollers..itu kalu campur yang kat sini jadi 6 baby strollers...:)

Ceritanye camni..Macam biase tuk 1st child (Amni) mestila excited beli strollerkan..pastu, bila twin lahir je, kami pikir, memandangkan yang Amni punye masih elok, so, hanya perlu beli lagi 1 single stroller..waktu tu tak terfikir pun pasal in the future nak kuar jenjalan ke or shopping with 3 kids..yela, kan dah adatkan, a ratio for 1 adult : 1 baby..tapi, kami -2 adults : 3 babies (having 3 kids under the age of 2 years) camno tuh? at first, bila saya dah cukup kuat nak kuar pi jalan2 tu, memang saya dan Mr K akan ade stroller sorang satula..Tapi, camne pulak dengan Amni? Aiyakkk..waktu tu tiap kali nak kuar, saya mesti ajak my ex-schoolmate..kebetulan die pun orang BP dan keje pun kat BPkan..jadi, die pun akan ikut samala..Lama2 kami rasa cam tak bestla kan..asyik nak susahkan orang je..oh, before that kami dah cube cari double baby stroller, tapi tak jumpa di sekitar johor..bila balik semenyih pulak, hanya dapat cari di sekitar Alamanda dan segala jenis Jusco yang ade-itu pun tak jumpe..nak cari kat KL , malas la pulak..anak kan kecik2 lagi..

Carik punye carik double baby stoller, akhirnye jumpa jugakla..itupun Mr K requested kat kedai tu, suh diorang carikan..Alhamdulillah, dapat jugak beli..Saya rasa untuk double baby stroller yang harge dekat ribu riban tu memang ade je, tapi dekat KL sana nun..kami ade jumpa Esprit nye..mak aii, harge die..kami hanya dapat telan air liur je la..Ok, bila dapat double baby stroller tu, kami dah berjaya kumpul 3 baby stroller dalam tempoh 1 tahun 1/2 jek..Barula dapat jenjalan dengan aman damainye..Saya tolak double baby stroller - twin dan Mr K push stroller Amni..:D

double baby stroller twin lebih kurang camnila..(pict via google)
yela, nak cari gambar yang dolu2 takdela pulak..sume kat dlm lappy MR K..
jenis ni amat berat ..saya pun tak larat nak angkat..

Selama setahun setengah kami guna double baby stoller tu..Jadi, bila permohonan cuti belajar Mr K dah lulus je, kami pun sebenarnye tak terfikir jugak la yang double baby stroller jenis cam kami ni tak boleh bawak..Nasib baik kami called 2 hari sebelum pergi..Customer service suruh timbang dulu berapa berat tuk double baby stroller tu..kalau lebih dari berapa kgs (saya tak ingatla berapa max weight sebenarnye), tak boleh bawak..bila kami timbang je kat rumah, berat tuk double stroller tu sendiri 13 kg..so, the next day nye kami pila cari..akhirnye, kami beli je yang single stroller (murah dan kami rasa berbaloi kot-twin kan dah besar)..tapi, kena beli 2 la kan..haihhhh..dengan itu, kami dah berjaya mengumpulkan 5 baby strollers..hoyei!.hoyei! nak buat ape banyak2 ye tak..so, 1 baby stroller yang memula kami beli tuk twin (single) kami bagi je kat kawan Mr K..yang lagi 3 tu tinggal je kat umah my mother in law..nak buat ape pun tak tau..biarla adik beradik Mr K guna nanti..lagipun sume still in good condition..

ni la baby strollers yang kami sempat beli tuk dibawa datang ke sini..
salah satu ni kami nak bagi kat kawan yang kat sini..orang Uighur..

Bila kami dah sampai sini pulak, kami jarang guna stroller.agak leceh sebenarnye..pastu, dalam masa yang sama, ade seorang kawan kami ni anak2 die dah besar (anak die 2 orang,tapi selang setahun)..Jadi, die dengan murah hatinye pun memberi kami double baby stroller ni...Alhamdulillah, bile ade double baby stroller ni, keadan jadi senang bila kami balik ke Malaysia bulan 4 hari tu..hehehe..

ni pemberian kawan kami..
dolu2 kami cari yang camni, tapi tak jumpa..
skang, simpan je kat dlm stor..:p

Itu jela cerita pasal baby stroller dan kami..sesapa rase yang nak ade anak kembar in the future or anak yang rapat-selang setahun, bolela mintak kat kami lagi 2 tahun 1/2..:D

9 comments:

Nadiah Sidek said...

nadiah pulak anak baru sorang dah ada 2 stroller. yg mula2 beli tu berat. pastu beli 1 lagi yg jenis ringan, senang nak travel. beli 2nd hand je..beli kat sini ;)

misah said...

Kami yg ada anak sorang pun ada 3 stroller, tapi yg satu lagi dah beri pada kakak utk anak dia..

Kamalia said...

nadiah:hahaha..rupe2nya ramai yg suke beli stroller ye..xpe2,bole simpan tuk ank yg seterusnye kan..lg senang beli yg ringankan..senang nak bwk g mana2..

Kamalia said...

kak misah..wow..yg ni lg dasyat nih..ade 3 lg tuh..so,dulu arissa bole tunjukla mn yg die brkennan ye..

Idayu said...

kamalia, akk nk cop double stroller tuh utk my future baby twin..hahahaha

aminnn..

Juwita Jamaludin said...

salam kamalia.. akak pun ada 5 stroller campur yang ada di msia dan sini.. hihihi.. yang twin punya pun akak ada sebab nak bw 2 orang anak waktu mula2 dulu.. kamalia ada kerta tak perlu sangat stroller.. akak kat sini stroller amat la penting

Kamalia said...

kak ayu:hahaha..bole2..iA, ade rezki,bole je saya bg..aminn

kak ita:salam akak..wah, ni pun sama gak..ade 5 ye..kalu jual balik,harus jd kayo tu..hehehe..ala,kak..kat sini kena pakai ketala..kat tmpt akak,xpakai pun xpe rasenye..kami kat sini tmptnye sgtla jauh dr satu tmpt..

Siti said...

Salam kak.. ada lagi tak twins stroller tu.. saya berminat lah.. bole di jual ker?

Mama said...

ct pun banyak sgt stroller...yg double tu dah jual pada kawan yg ade anak kembar...yg tinggal ada lagi 4..anak 3...erm....

ct suka stroller peg prego...yg ada built in buggy board...senang...aisyah naik abg haris berdiri hubby tolak...then faris saya tolak guna quinny zapp tapi dalam maxicosi car seat...quinny buzz tunggu kereta besar sampai...bulky sgt nak bawak...tapi itu lah..rezeki..masa duduk UK tu..semua murah..kat msia ni..main ribu2...haih!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...