Pages

Wednesday, 20 October 2010

Bila hujung minggu

Memandangkan Iwate ni jauh la sesangat dari bandar2 besar yang gah lagi best, kami hanya bole bawak anak2 disekitar ni jela..kalu kat Morioka ni pun kami belum habis explore lagi..Dua minggu lepas terjumpa la satu park ni..dah setahun baru sedar kewujudannye..macam katak bawah tempurung pun ade gak..ekeke..

tengok tu..ramaikan parents bawak anak2 diorg ke sini..:p

tempat ni memang khas tuk anak2 belajar bawak beskal dan undang2 jalan raya..
patutla sume orang teramat la berdisplin di atas jalan raya..

Bawak anak2 pi main beskal dan yang sewaktu dengannya..memang seronok la sangat2 tuk budak2 ni kan..masuk FOC..nak main pun FOC..gune jela seberapa lama yang kite nak..actually, kat umah ni ade je kami belikan beskal tuk Amni..tapi, tula, ade 1 je kan..konpem berebut nak main nanti..sekarang beskal tu ade la kami letak kat koridor je..

rupe2nye Amni masih xberapa kuat nak kayuh beskal la pulak..so, kena dtg selalu ke sini gamaknye..:p


hohoho..ade pasir..tak lepaskan peluang..

pastu main train pulak..

4 comments:

Nadiah Sidek said...

bestnya ada tmpt mcm tu. bagus utk anak2, sambil main sambil belajar undang2 jln raya

kak Erna said...

salam kamalia..bagus ye kat sana..sediakan tempat untuk budak2 bermain..sampaikan ada tempat main pasir tu..kalau kita disni larang naka main pasir..

Umie said...

kitorang yg dekat ngan bandar tokyo & tempat shopping2 nie pun x berjalan mana (kekdahnya malas nak keluar..hehe)..kena tunggu baby muaz dah dpt kaki baru sedap sikit nak jalan2...skrg nie letih nak dukung dia..hehe

Kamalia said...

nadiah n kak erna:mmg bagus tmpt ni..sgt sesuai la tuka anak2..kot malaysia, susah nak jumpa pasir yg bersih..manjang je ade taik an*** or Kucing kan..:p

umie:hahaha..mmgla..kot ank kecik susahla nak jenjalan..xpe,tggu je muaz besar..pastu bolela berjimba2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...