Pages

Thursday, 14 October 2010

1 bulan--->baru siap

Ini la antara hobi masa lapang..actually kain ni Mr K yang belikan..die pi beli diapers anak2, tup2 bila balik umah, die kata, ni kain tuk buat baju anak2..buatla baju tido ke..ape ke ..terus bini die --->Gagggg..(die ingat bini die ni fashion designer kot..:p).. bini die ni manola tau nak buat baju..terus tanye die, bole tak buat pillow cases je?ngehehe..nak buat camno, dah yang tu je bini die ni tau buat..takkan nak buat apron pulakkan.. lagipun Mr K beli kain Hello Kitty dan Anpanman..:)

Disebabkan ini adalah hobi waktu lapang, so, nak siapkan pillow case tuk Amni sorang je makan masa sebulan..agak malas la jugak sebenornye..tapi, bila dah siap, Amni suh cepat2 siapkan tuk adik2 pulak..nasib baik ade Amni yang asyik duk tanye, bile adik punye nak siap mama? kot takde pressure dari Amni, konpem lambat siap..Tuk twins pillow cases hanya ambik masa 4 hari je..itu dah siap tolak masa berjimba2 kat luar + malas...ngehehe...yang tuk frill ribbon (ready made) beli je dari daiso..Tapikan, Amni memang suke sangat la dapat Hello Kitty red pillow case tuh..Thank you mama..cantikkan babah, mama buat ni..tersipu2 mama die ni..ekeke..

Amni chan

before

after - faeiz kun & Faeiq kun -anpanman..

8 comments:

echa said...

so sweet...pandainye amni bagi pressure kat mama yer...ingat adik2 :)

makcikrehan said...

weii cantiknya kain2 tu? pure cotton ker weh? mahal tak kat nippon wei?

Asmara said...

wah2! dah menjahit pulak dah! subarashi!! kita ni yg xde lagi mesin jait kat rumah. takat jait tampal2 tu boleh kot. hehe... mesti budk2 suka tengok hasil tgn mama dia. sugoi la!!

aile77 said...

udah menjahit la pulak... hehehe... best laa... bleh main jahit2 ni... tah bila la nak ada mesin jahit pulak nih... huhuhu...

Juwita Jamaludin said...

sonotnya .. akak pun suka menjahit tapi sampai nihon ni sebab mesin tak de malas plak.. tapi suka menjahit kraftangan je yang baju tak pandai.. huhuhuu.. tula kalau dapat mesin jahit bestnya..anyway bila siap hasil tangan sendiri bestkan..

Kamalia said...

echa:hahaha..mmg echa..stiap kali blik skool mesti tye,adik punye bantal dah siap ke mama?haishhh..tensen je mama die ni..

mr:aku rase pure cotton kot..murah je wei..nnt aku belikan tuk ko ye..

Kamalia said...

kak AS, kak emi, kak iTa: uwaaa...tu sume saya jahit gune tangan je lor..mesin jahit xdo lagi..tu yg smpai sebulan baru siap tuh..hebatkan..gigih buat sume ni..:D
tp mmg best bila hasil kerja tu dah siap,anak2 suke..puas ati nih..:D

Idayu said...

wah sugoii..sugoii...jahit la bnda2 lain lg. cuba tgk tutorial dlm internet or blog jahit menjahit yg lain. ok sgt lah nih, pas nih bole concentrate menjaet bnda2 lain plak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...