Pages

Wednesday, 6 October 2010

Sports Day

Kisah Amni ..sports day ni dah lame dah..dekat sebulan jugak.hehehe..mama ni asyik lupe je..makan semut banyak sangat kot.---->jangan la caya, kat sini somut pun takdo tau..:p

nampak itu mama..die tengah membelek bateri camera yang dah kong..lupe seh nak charged bateri..dua2 camera tinggal nyawa2 ikan..huhh.

wajah excited nak bersukan..1st time in her life..:)

ini pintu masuk..x tau ape motip letak bendera negara2 lain..padahal, gaijin/foreigner Amni sorang jek..x pulak diorang letak bendera Malaysia..:p

bersedia tuk perbarisan...

Amni ade kat usagi/rabbit..

sian Amni..die lambat lari, so x menangla..
rasenye die xpahamla yang die kena lari..bile kawan2 dah lari jauh sikit,barula die pun ikut lari..

ni acara tuk hanak2 umur 5 tahun..

lari tolak bola..class Amni dapat no 2..syabas hanak2 sume..

see..Amni dengan gigihnye menolak bola tuh..bagus2..:)

ni pulak acara otosan/father mendukung hanak masing2..pastu hanak2 ni pulak, kena buang sampah ikut tong sampah yang sepatutnye..

go..go..bebeh..lari kuat lagi..:p
see..Mr K berlari dengan gagahnye sambil mendukung Amni..
opss..mane twin??
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

inila hobi sepanjang zaman kanak2 rasenye..main pasir..pantang jumpe pasir, mesti nak main..
kot dah besar nanti, ha,bukakla kilang pasir..mama korang ni jugakla yang bahagia..:p

see..camne Faeiq duk genggam pasir tuh..
sib baik pasir2 kat sini bersih..xde taik kucin or hanjin..
bersih die ala2 white sandy beach sand gitu..ekekeke
dan kulit2 diorang pun xde la pulak jadi berkudis..bersihkan.:)
pastu, Faeiz siap berenang kat atas pasir tu..haihhh..
sib baik hanak nihonjin pun 2 x 5 je cam hanak2 kami nih..:p

Kalau korang nak tahukan, bila kita dedahkan anak2 ni bermain pasir (pastikan pasir bersih ye), diorang akan develop eye-hand coordination when they start pouring the sand from one place to another..dan ini bole meningkatkan daya kreativiti dan imaginasi anak2 itu sendiri..Selain tu, boleh jugak develop the arm, wrist and hand muscle- dengan cara genggam dan memusing..----->dari pakar kanak2 yang tak bertauliah...:p

6 comments:

Juwita Jamaludin said...

salam kamalia.. wah best amni suka.. fathnin minggu ni sibuk la mama dia nak tengok dia bersukan sambil tengok2kan fateh..

kak Erna said...

salam kamalia..mesti seronok kan.twmgok anak2 bersukan..mesti lucu melihat gelagat mereka..

Kamalia said...

kak ita:salam akak...mmg suke sgt die..hahaha,mmg penatla nak jg budak laki nih..org tgok sukan,die duk main benda lain..

kak erna:salam akak...macam2 gelagat kak..ade yg nangis xnak masuk sukan ..last2 sensei tu kate,ok xpe..next year jela brsukan..:p

Umie said...

Rumah kitorg sgt dekat dgn gakko...berdepan aje dengan padang gakko tu..tiap2 pagi bagi baby Muaz tengok bebudak sekolah nie duk bersukan kat padang..last wkend Jinde Community ada wat pesta sukan gak kat gakko tuh tapi kitorg x join pun sbb taktau..hahaha

Kamalia said...

wah..bestla muaz ye..tgok abg2 n kakak2 brlari..mesti dlm hati die brkate,esok aku nak jd atlit la..hehehe..xpe,next year bole join..

echa said...

meriahnye.....kusyuknye si kembar main pasir smpai x perasan org ambik gmbr.hehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...