Pages

Friday, 1 October 2010

Apple Picking/Ringo Gari

Salam..ni sambungan dari cite jalan-jalan ari sabtu lepas..walaupun sebelum tu ade kata mendung tak bererti hujankan, tapi bila kami sampai je kat ladang epal ni, pepatah (betul ke pepatah? ke lirik lagu?) tu dah takleh guna dah...turun je dari keta, hujan rintik-rintik... air bergelora..---------->ingat tak lagu tuh???

Ladang epal ni kami singgah otw nak balik..kira kalu dari rumah kami dalam 17km je..yang ni memang dekat, tapikan ladang tu atas bukit tau..Jalan die dah macam jalan kat Bukit Putus kat Negeri Sembilan tu..Oklah, maybe ramai yang tak tahu..jalan macam nak pi ke Genting Highlands..kan jalan die macam ular kena palukan..cuma yang ni versi pendek..dan sekejap je..takdela sampai poning kepala nak muntah kan..:p

Amni gigih nak memetik buah epal..

Akhirnye dapat juga yang bole dicapai

tak banyak sangat buah yang merah2..belum kemuncak..

Faeiq yang agak moody waktu tu..

yeayy..Faeiz dapat jugak..

Amni bergambar dgn tokey ladang...:D

p/s:balik tu, faeiq,badan die dah mula panas balik...malam tu pulak, faeiz yang demam..uwaaa..:(
tapi, alhamdulillah sekarang dah sihat..

p/s lagi: kami petik 8biji red apples, pastu beli green apples dalam 8biji jugak..total=600yen..cukup murah seh..pastu dpt free lagi 2 biji..:))

5 comments:

Asmara said...

Boleh petik je eh? kalau mkn dlm tu x leh ke? hihi.. kite x penh pegi ringo gari. kira masuk freela pastu nk bawa blk baru byr ye kamalia? *soalan mcm nk pegi lak. hahaha...

izahdaut said...

jeles lagik nih..waduh waduh..siok kamu ye kamalia...haiisshhh....

lupie said...

Fuji Apples????

Looks super delicious!
Well Done Amni & Faeiq!!

Anyway, we purr that Faeiq feels better soon!!!

echa said...

seronoknye...tgk amni & Faeiq petik epal2 tu.rasa cam nak join jer.hehehehe...

amni & Faeiq bagi aunty sikit epal tu bleh????

Kamalia said...

kak as:hahaha...bole petik je, tp sbb kitekan foreigners, so die bg la mkn 2 3 bijik dulu..suh rs..pastu, gila petik..rsnye kat tmpt akak pun byk jugakkn ladang epal nih..

izah:jgn jeles izah..xbaik tau..hik3..

lupie: not fuji apples..dont know what kind of apple that they have..yg tau petik n mkn je..hampehkan..tq for the pray..

echa:..jom la join..hehehe..mehla dtg umah..ni pun apples aritu xabih lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...