Pages

Tuesday, 6 March 2012

Happy 5th Birthday, Amni!

Salam wbt.. Semalam birthday 'pwincess' kat rumah ni. Alhamdulillah, 5 tahun dah dia ni. Semoga Amni menjadi anak yang solehah, sentiasa menjadi penyejuk mata buat kami dan dipelihara dalam kesejahteraan serta kehidupan yang penuh keberkatan dan kesyukuran.


Jom tengok gambar anak dara sorang ni..;p
waktu ni 7 bulan rasanya..
sangat bambam..pipi labuh sungguh..:)
tahun lepas: summer
ni kat Rose Garden..
kadang-kadang suka ikat rambaut, kadang-kadang suka biar lepas..
babah naik rimas dengan rambut dia..hehe
tahun lepas:autumn
time ni kalau posing mesti suka buat kaki macam tu..
babah penim tengok anak dara dia posing gaya macam ni..haha
strawberry shortcake..
hari tu mintak kek ni, so mama buatkan lah..
*kadang2 mintak princess cake tu tapi bila mama kata mama tak pandai buat, 
dia diam je..huhu*

birthday pwincess..:)
last but not least..
tetiba semalam babah belikan mama bunga..awww, sangat tersentuh hati ni dibuatnya..:)
ok, cuba teka bunga apakah ini?..


Actually, last week*hari khamis*, bila balik sekolah dia kata "nanti sensei nak buat tanjoukai*birthday party*. Amni punya birthday, mama"..Mama dan babah pun tanyala bila, dia kata tak tahu..Tup-tup hari jumaat bila balik sekolah dia kata, "hari ni birthday Amni. Sensei bagi Amni hadiah"..mama dia pun cakapla birthday Amni bukan hari ni, birthday Amni hari isnin nanti. Tak puas hati dengan jawapan mama terus je dia nangis..huhu..lepas tu terus la dia macam moody je, tak puas hati dengan adik ,nangis..kena marah sikit, nangis..terus mama dia terfikir, mesti dia keciwa sebab dia expect bila balik dari sekolah mesti ada kek untuk dia, tapi tengok takdo la pulak. tu yang rasanya dia sedih sangat kot..Mama pun tak tahu yang sensei nak buat tanjoukai hari jumaat tu, kalau tak boleh jugak buatkan kek untuk dia petang tu..Pastu semalam bila dah bukak baju semua, tunjukkanlah kek dia..wah, senyum lebar sungguh. Amni..amni..:))



19 comments:

LYAfrina said...

happy birthday dear..
moga dikurniakan kesihatan y baik2 yer..

comel sgt dia.. makin bsr makin cun.

Hanis Azla said...

cantiknya anak dara lia.. mcm mamanya yg dapat bunga tu he..he.. akak selalu fail bab tumbuh2an ni.. so tak pandai nak teka.. he..he.. seronok dia dapat kek yer.. untuk sgt bila ada mama yg terer buat kek..

ADEEYA said...

Hehe happy birthday Amni! :D

Ucu Faridah said...

wah...ammni dah semakin mengancam...dah tambah umur ank dara lia ni rupenya...happy birthday amni..auntie doakan amni jadi anak yang mendengar kata..taat pada perintah Allah...dan jgan selalu merajuk2 je sayang...

mcm mana nk teka bunga tu lia..closeup sangat...tapi rasanya bunga tulip kot...

nur easy said...

cam anak jepun dah gambar pwincess tu..;) kawaii

selamat hari lahir dear amni, semoga berjaya hidup dunia dan akhirat..

♥cmª shIemª♥ said...
This comment has been removed by the author.
♥cmª shIemª♥ said...

comelnye amni mase baby..dah besau ni, cantik..hehe..

sanah helwah ye amni.

bunga ape tu? tulip?

Asmara said...

lor sama Haziq jugak haritu. sibuk kata tanjoukai dia mama dah kata 19. haritu diorg buat party sekali ngan hina matsuri. kelakar la bdk2 ni, sama la haziq siap gaduh2 ngan kakak dia pasal tanjoubi dia. haha..
*happy besdey Amni! meh dtg rmh auntie buat kek pwincess. muahaha..

sabar kagawa japan said...

hehehe otanjouybi omedetou amni...haha gelagat budak2 syok kan..kite nnti mcne laaaa yerk hhee

munna said...

happy birthday buat amni.... dekat dah tarikh dgn Yasmin 9/3

Lady Lavender said...

hepi besday Amni comey :-))
semoga sentiasa menjadi penyejuk hati kedua orang tua.

Acik Erna said...

assalam lia..happybirthday buat amni..ikut perangi ibu la tu.he he

Noor Wahidah Mahat said...

salam singgah..

heppy besday amni!! dah besor dh anak dara ni..

jemput singgah blog madam ye.. ;)

-www.madammondoq.com-

Aziela said...

Alahaii...dah besar dah anak dara Lia... Happy Birthday Amni...

:::cebisanhatiku::: said...

Salam wbt.

sy nk teka akk!
tu bunga tulip! yg warna merah ade oren2 kuning2 sket...

Happy birthday dear amunichan~
May Allah bless u dear...
beso dah amuni nih.
teringt mse die kecik2 dlu suka tny mcm2 kan akk...last2 bila kite tny die balik, dia diam.haha...

rindu nye kt amuni,faiez,faieq n afiya chan juga mama tomei mereka...^_^

Ida,Japan said...

Otanjoubi omedetou amni kawaiii..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Happy 5th B'day Amni..
5 thn dah anak dara lia..
comel mcm anak jepun dah..

Amin..moga tercapai segala harapan & impian lia. besar harapan kita pada anak2 kan.moga menjadi anak yg solehah dan berjaya dunia & akhirat..:)

MaryaYusof said...

Happy Birthday Amni...Jadi anak yg solehah tau! :)

Nak teka bunga, tulips botul tak? Hahaha! Cantik! :)

kayrul-shah said...

kita kat sini, kalau teringin sangat..beli jer...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...