Pages

Saturday, 24 March 2012

Sungguh enak dimakan begitu saja..

Salam wbt..saja geli-geli update hari minggu. Sangat kepohci kan..haha. padahal kat fb dah letak dah gambar ni, tapi kat sini tetap nak letak jugak tau. Biar ingat sikit jasa dan budi orang yang membeli dan membawanya. Orang berbudi kita berbahasa..Malam ni ajak dia dinner sekali dengan kami..sian dia, mesti takde mood nak masak lagi kan..ececeh

tara..................
hehe..dah..dah korang yang kat Malaysia jangan la cakap, 
"eh, roti gardenia pun nak tepek kat blog ke"..
haha.sangat kepohcikan..ala, macam la tak tahu roti kat sini bukan suma boleh dimakan, 
kalau nak yang sedap tu kenala rajin sikit buat sendirikan..
kirim kat adik Fido..
muahaha..puas mak dapat makan roti butterscoth tu. setahun beb tak makan roti tu..
kami dulu tetiap kali nak balik sini, mesti bawak stok roti balik sini..
selalu kalau flight malam, tengah hari tu babah diorang akan pi beli roti yang sampai hari tukan..jadi boleh tahan lama dalam 2 ke 3 hari jugakla..
walaupun roti tu akan jadi kemek, abaikan je. Rasa tetap sama deh..
boleh jugak dibuat bekal makan dalam shinkan @bullet train..
tapikan, roti yang delicia tu dah tinggal 2 bungkus je..
bun ikan bilis masih ada..pagi tadi budak bertiga dah makan sampai 4 bungkus..

 
muka teruja makan roti..
bebudak ni memang jenis bangun awal..kalu faeiq tu pukul 6 pagi dah bangun..
ni pukul 7 pagi dah sarapan..pastu pukul 10 dah lapar balik..makan kepsi pulak..
pastu pukul 11.30 Amni mintak makan nasi pulak..
mama pun cakap..tunggu babah balik sekejap lagi kita makan sama-sama..

 
ni makan tengah malam tadi..
tunggu orang tu balik bawak benda ni semua 
dah dekat pukul 11.30 malam baru sampai rumah..
kebulur bini dia ni ha..sanggup tak makan nasi tu sebab nak makan benda ni :p

oklah..tu je untuk hari ni..



19 comments:

izahdaut said...

amboii seronoknya makan roti. aku kat mesia nih pulak yang terliur hahahhaa... tula, ngan bebudak ni, bangun awal, pastu nak sarap awal. pastu sebelum lunch tu mesti ada makan2 dulu. pastu sarapan. pastu minum petang. lengkap jadual mcm pergi krusus kat hotel. hahaha..

Acik Erna said...

assalam kamalia..amboi..banyaknya roti..he he..sempat habis sebelum expired date ke tu..
seronok ye lia..hilang rindu ngan roti

ijayuji said...

Lia, ahahaha.... takpe lah lia, tgh2 malam pun pagi2 buta ke kalau nk makan makan ajerrr, import tu tauuuu! jeles kita! kepci kat sini ada yg kata boleh makan ada yg kata tak leh mkn, cuma daging2 ayam tu mmg dr tempat halal, yg jadi was2 tu sbb takut bhn2 perapan atau benda2 lain.. roti tgk jugak ada yg halal ada yg tak, tgk bhn2 dia, kalau ada shortening mmg tak beli.. jeles mak tgk roti gardenia tuuuu... dulu2 suke mkn yg twiggie2 ke apa benda namanyer tu haaa ehehe...

Amie said...

Ha ha hahh... memang kita pun kadang-kadang rasa kebulur menunggu abang kita beli 'pesanan' kita....
Suka tengok anak-anak tu berselera makan roti... memang tomeiiii!

Hanis MY said...

eh baru tau la ada roti butterscotch tu aduss ketinggalan jaman sungguh... sedapnyaaa kepchiii

aisha said...

wahh sedappp yee..jeles2 ;p

ADEEYA said...

Bila tengok muka budak2 ni macam orang jepun plak hihi

wa said...

he..he..., tempat jatuh lagi dikenang ..nikan pula roti gardenis ?..:)

kak, saya dulu datang semingu kat Jepun pun , berpek2 bawak roti ni semua..:)

nur easy said...

sesekali dpt rezeki biasa di lokasi luar kebiasaannya tentu nikmat berganda2 kan... roti butterscotch tu mmg yummy ;)

Asmara said...

isk makcik nih. confirm ku order jugak menu2 yang sama seperti gambar mu iteww.. heheh..

Hanis Azla said...

anak2 dah boleh jd duta gardenia.. he..he.. akak yg dkt sini pun rasa lapar tgk roti2 tu..

♥cmª shIemª♥ said...

roti gardenia..
sedap tu....nyum3...

Kamalia said...

izah:
haha..anak2 ni memang suka makan roti dan biskut..pepagi kalau goreng mee ke,nasi goreng ke,tak jalan sangat..
betul,rasanya dapur tu pun naik muak tengok muka haku ni ha..ekeke

acik erna:
salam acik..dah nak habis dah acik..kami suka makan roti..sedapkan acik..hilang sikit rindu tu..hehe

ijayuji:
salam ikaa...ekeke,tula dah tak sabar sangat nak makan, tu yang tengah malam pun melantak sama tu..itula,kat sini ada jugak yg berani makan fish burger McD tu, tapi kami tak beranila sebab tak tahukan minyak goreng tu macam mana..selagi mampu nka buat sendiri,buat jela.huhu

Kamalia said...

amie:
hehe..biasala kan kak..banyak sangat tempat singgahan diorang..huhu..
memnag sume excited dapat makan roti yang sedap..

hanis my:
haha.takpe hanis,tak salah pun kalau tak tahu..dulu kami memamg suka beli roti ni,tu yang sennag nak kirim dgn adik2 ni ha..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

hehe..comel jerk muka budak2 tu teruja makan roti..
roti butterscotch tu mmg sedap..eija pun suka makan..
kalau anak eija pulak dia cuma suka makan roti coklat jerk..

Kamalia said...

aisha:
sesekali dapat sha,memang sedap sangat tau..

adeeya:
tapi si kecik tak de muka jepun langsung e/tough lahir kat sini.hehe

wa:
hehe..betul tu wa..hujan batu di negeri sendiri,elok lagi negeri sndirikan..bagusla tu,takdela penim nak cari makanan tuk ank2 dan tuk diri sndirik juggak..

easy:
so ture easy..memang double happinessla..ekeke,,sedapkan butter scothc tu..

Kamalia said...

asmara:
order jangan tak order kak..kalau ade lebih,bagila kat sini sikit..hehe

hanis azla:
agak2 diorang nak bayar berapa kak?hahaha..muka excited makan roti biasala..sekejap je habis..penatla mama jadi kedekut..ekeke..

cma:
sedapkan roti gardenia..pilihan kami sekeluarga..ececehh

Kamalia said...

eija:
anak2 kami suka je sume tapi kalau coklat memang super suka la kot..tu sebab kirim yang butterscoth je..hehe

munna said...

seronoknya budak2 tu makan roti ye.... kepsi pun ada.... alahai seronoknya ye... takpe tak lama lagi dah nak balik malaysia kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...