Pages

Friday, 2 March 2012

Soubetsukai 2012

Salam wbt..Update cerita soubetsukai (farewell party) 3 minggu lepas..hehe, dah basikan. Saya nak letak jugak cerita ni kat sini sebabnya adik-adik ni la yang banyak tolong kami mula-mula kami sampai sini dulu. Sangat banyak jasa mereka sampai tak terbalas. Semoga Allah dapat membalas jasa baik mereka ni dan semoga hidup mereka semua ni dipermudahkan. Insya Allah. Amin.

ni juadah makan-makan isi perut sampai kenyang pada malam tu..
nasi beriyani, ayam masak merah, acar, laksa penang..
ade keropok ikang, agar-agar, tepung pelita..
memang setiap kali soubet, sempai (senior) requestla benda yang mereka nak makan pada malam tu..
ada yang mintak kek ni..saya tak ingatla kek apa..haha
kek ini jugak..
ada jugak cream puffs tapi waktu kami sampai dah habis..
kami sampai lambat sebab tunggu Mr K habis meeting malam tu..
pavlova dari saya yang atasnya hangus..
nasib baik boleh dibuang yang hangus tu dan masih boleh dimakan..
nak buat yang baru dah tak sempat, bawakla jela yang ni..
Maziah dan Nik..
Maziah baru setahun duduk sini, jadi tak banyak sangatla kenangan bersama..
Nik Zuliani (tudung pinku)..
dulu rumah kami, bukak pintu je dah jumpa pintu rumah dia..hehe
sangat banyak tolong saya, banyak berkongsi cerita..
contohnya: saya ingat 2 kali saya duduk ward sebab Faeizkan, 
dia mesti masakkan lauk dan nasi untuk saya makan kat ward..
sangat terharu..yela, kat sini manala boleh beli lauk yang kena dengan selera melayu kan..huhu
lagi ape ye..pengalaman bersama-sama mengalami jishin (earthquake)
ketakutan, kelaparan dan kesejukkan pada malam tu..
Nasrul dan Nasrun (cermin mata)
ini pun sama..sangat banyak jasa dengan kami..
Nasrun mula-mula kami sampai sini, dia bagi bilik dia untuk kami guna selama seminggu..
waktu tu baru sampaikan, baru nak cari rumah sewa..
banyak sangatla pertolongan yang dibagi..
Nasrul pulak banyak menolong Mr K ..ajar macam mana nak drive kat sini,
tunjukkan supa yang jual barang dengan harga murah..
tunjukkan klinik untuk anak-anak..
gambar kami rakyat Malaysia di sini..
semua kekenyangan..hehe
gambar gedik laki binik..

23 comments:

Ijah EmoTemo said...

adoii terliur tgk kek-kek ni semua heheh

シャイマ said...

byk nye food! itu yg untung nye jadi student duduk ramai2 selalu dpt makan2. hehe kalau ikut suami bekerja. kita masak kita makan sendiri. boring!

E-na Art Studio said...

meriah dgn mknan dok perantauan kan...tu yg best, masing2 buat mcm2 utk dinikmati bersama...balik mesia semua pakai catering...heheee..

pavlova hangus pun mengancam lagi!!

アヌムちゃん said...

uwaa byknye kek.best2..

Hanis MY said...

nak request jugak la boleh hhe gediks...

Asmara said...

lapar kek!! mesti sedih nk balik dh kan. byk kenangan gitu. oh patut x pegi soubet sini buat sndiri kat sana eh. ;)

Acik Erna said...

assalam lia..banyaknya makanan..bila dah dok negara orang semua pandai masak ye lia..macam2 yang dimasak dan makan bersama..tentu seronok.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

oh my gucci byknyer cake....
nangess tgk terlioq dah ni
awwwww keciknyer uols biler berdiri tepi mrK tue wootz wootz

nur easy said...

oh deretan keknya tu nampak manis sungguh.. semanis last couple tu..;)

Hanis Azla said...

bagusnya dikelilingi dgn org 2 yg baik2.. Alhamdulillah.. geram tgk kek2 tu semua.. dah terliur dah ni.. suka tgk gambar lovely couple tu.. tak nampak mcm dah ada 4 org anak..

♥cmª shIemª♥ said...

salam kak...
heheh..mata cma cuma tertumpu pada mkn2 yg sedap2 tu.. hahah..

ermm..comei couple ni... :)

Ucu Faridah said...

nanti bila dah blk m'sia semua tu lagi sangat syadu bila terkenang....

biarlah gambarnya yg gedik....hahaha...nyomelnya ummi amni....

Papa Mifz said...

terubat la sikit rindu kat kampung bilo dah ramai2 mcm tu kan...:)

kayrul-shah said...

geramnya tengok banyak kek tue

Ida,Japan said...

huihhh..meriahnyer menu2 tu lia..kek22 pon ngancam abisss..apatah lg pavlova hangus itu...sib baik dia diselimuti oleh si penghiasnya he..he..balik M'sia mesti kita rindu akan saat mcm ni kan

khairunnisa ♥ said...

sedapnya kek ^_^

MaryaYusof said...

Salam Kamalia,

Seronokkan dpt kumpul2 mcm ni... Bila di luar negara kite sgt memerlukan antara satu sama lain, yelah family semua jauh... Mengingatkan kite bhw kite xboleh hidup sorang2 kat atas dunia ni...touching lak... hikhikhik

Cik TeN10 said...

Wahhh byknye mkn ..

Emm kt sni kita jauh dr fmly..xde spe2 pn..ape2 berlaku pn hrapkn mmber2 je la.. Mmber2 kt sni dh rsa mcm adk beradik sdri da.. =)

Kamalia said...

ijah:
time ni kan ijah,tak berapa nak makn sgt tau kek tu.tapi skrg bila tengok balik,rasa menyesal la pulak..:(

Kak ena:
kan kak..sure bila balik nnati rindukan suasana mcm ni..
ekeke,hangus kat atas..;p

anum:
tula anum,jauh sangat ni.kot tak,dapat bagi..

hanis:
ekeke..boleh.nnt nak ape2 cakapla.

asmara:
saya pun lapar kek.banyak kak,susah sennag bersama dgn diorg ni..
soubet ni memang yearly event kat sini..

acik erna:
salam acik..mmg masing2 kena pandai masak,kot tak memang jadi lapar la..nak makan kat kedai tetiap hari pun muak jugakkan,yela tak kena dengan selera satu,duit pun satu hal jugak..

Kamalia said...

L.AYu:
memang banyak,tapi nyesal tak makan puas2 waktu tu..
ala. itu sebab dia tinggi menggalah..samala uols dengan darl jugakka.:)

easy:
ekeke..tak tahan ayat yg last tu..pitams..:P

Hanis Azla:
alhamdulillah kak..rezeki kami kat sini,masing2 saling tolong menolong..ekeke,suka ayat yg last tu..*perasan*

Kamalia said...

shiema:
salam shiema..memang sedap shiema,sebab org lain yg masak..hehe
ehem..:p

ucu faridah:
kenangan untuk masa depankan kak..itu yg harus disimpan rapi..:)
auwww..gedik sungguhkan..haha

Papa Mifz:
yo botulkot time ghayo tu elok berkumpul mcm ni..memang hilang sodih.:p

kayrul:
geram dan terus jd lapar jugak..

Kamalia said...

ida,japan:
yang bestnya kak,kohai ni rajin sangat buat kek..mcm2 kek diorg buat..ekeke..pavlova tu anggap jela cantik walaupun......:p

khairunnisa:
kek mmg sedap..:)

marya:
salam marya..setuju..kalau hidup esensorg tak taahula jd mcm mana..kena ade ujugak yg sebangsaa dan seagama supaya dapat mnjadi pengingat buat kitakan..

fatin:
kawan2 dah dianggap mcm adik beradik..sakit,susah payah diorgla yg akn tolong kita nanti..:D

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

meriahnya makanan..especially cake2 tu..terliur nengoknye..strawberry kat atas kek tu wat terliur jerk..

alhamdullillah..dapat kawan2/jiran2 yang banyak membantu..xde la rasa terasing sgt di perantauan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...