Pages

Saturday, 31 March 2012

Nursing Cover DIY

Salam wbt..ni antara projek geli-geli saya kalau anak takde kat rumah..Alhamdulillah, berjaya jugak membuat nursing cover sendiri. Ini semua dengan izin dariNya. Saja nak letak kat sini sebagai salah satu  pencapaian diri saya dalam hobi yang tak seberapa ni. Tapikan, nak menyiapkan ni pun ambik  masa yang lama..haha, yela nak menjahit tu kena ada mood tau..pastu kena tengok Afiya mood ok ke tidak..Kadang-kadang baru nak mula menjahit dia dah bangun. Nanti dia akan kacau kalau mama tak berhenti dan layan dia..Sepatutnya nursing cover ni cuma ambik masa sehari dah boleh siap, tapi memandangkan orang nak buat ni adalah tahap amatur dan tahap pemalas yang begitu meninggi, berminggu-minggula nak menyudahkan. huhuhu. Dah rasmikan 2 minggu lepas, tapi ni baru teringat nak ambik gambar..;p

Tutorial saya ambik dari sini. Cuma kelebaran kain tu saya tak ikut sangatla..Ikut badan saya yang kurus comel ni je..Sebelum ni ada nursing cover yang saya beli tu, tapi Afiya tak berapa suka sangat. Tu yang kena buat yang baru, lagi jimat kekdahnyakan..Jahitan takdela secantik mana pun, lepasla untuk dipakai sendiri.
taraa..
sori, aritu dah gosok, ni nak ambik gambar terus keluar dari dalam beg..
komot yang amat sangat, abaikan..:p
saya guna D-ring tu je..
senangkan untuk adjust tali tu ikut keselesaan kita.

13 comments:

Asmara said...

Tangan ke mesin? cayalah mama tomei. hehe..
akk punya dulu kawan hadiahkan terbang dek angin kat Toki outlet tak perasan pun. hikhik.. oder selai boleh? ;D

Maira Anjami said...

hoho..cayalah akak bleh buat sniri..dulu sblum muqri lahir teringin nak wat sniri..tpi tibe2 mlas trus x sempat..hehe..beli je la jwbnye:DD

Amie said...

Kak Amie jadi gelihati bila Kamalia kata projek geli-geli... he he he projek geli2 pun jadi juga Kamalia. Hasilnya bawa manfaat tu...

Acik Erna said...

assalam kamalia..jadi dah tu..pandai menjahit..lambat tak pe..asal siap

KakAsma said...

Lia,
akak nak gak try buat..maceh bg idea bagus..selalu pakai yang beli..payah pat pinggang..hihihi tak muat..!!!

Hanis MY said...

terrornya buat sendiri... sgt benri benda tu I loikee...

wahida said...

hebatnya buat sendiri...
hobi yg berbaloi...

♥cmª shIemª♥ said...

Salam kak lia..
Wahh…rajinnye akak jahit2 sendiri..
Cantik!

Mixed-family in da house.... said...

salam kak lia...

wah bravo bravo buat nursing cover sendiri.....kalau lah dekat, nak jer saya order! ...ahaks....

Kamalia said...

Asmara:
mesin dan tangan..hekhek
eh,nak ke..boleh je saya buatkan..nnati bagtau kalau jadi nak tau..

maira:
wah,bagusnya maira..akak duluu ank 1st takde pun niat nak buat sndiri tu..sume main beli je..

amie:
yela kak..kadang2 je rajin,time malas selalunya saya tak buat pun..tu yg geli-geli namanya..hehe

acik erna:
kan kak..biar lambat,asalkan siap..huhu

Kamalia said...

Kak Asma:
akak,buatla..senang je sbnrnya kalau akk dah biasa mnjahit..saya jugak yg terkial-kial..

hanis my:
hanis,ni takdela terel mana pun..lepas la kot nak pakai sndiri..

wahida:
hobi yg best sebenanya kak..saya suka..

Kamalia said...

cma:
salam cma..rajin tak sangatla cma..malas je lebih sbnrnya..haha..terima kasih!

dini:
salam dini..nak ke?boleh je tolong buatkan,tapi biasala hasil jahitan amatur tak secantik yg pro..:p

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

puas hati dapat jahit sendiri,
byk kelebihan kalau pandai menjahit ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...