Pages

Thursday, 1 March 2012

Sausage Flower Bun

Salam wbt..pitamla asyik tengok gambar roti je 2 hari berturut-turut..haha. Padahal buat roti ni guna satu adunan je, tapi biasala kena la buat macam-macam shape. Pastu nak buat entri pun buatla 2-3 entri pasal roti je..kang takde idea pulak nak update blog*sangat sadis*..Sangat malas nak bercerita/ merapu sebenarnya, takde mood. huhu..arini layan jela gambar roti lagi ye. Esok-esok ke baru saya bercerita. *macam ade orang nak baca ye tak..ekeke*

sapa nak ambikla ye..
tapi, red bean bun tu tak boleh..itu untuk Faeiq..
dalam rumah ni dia sorang je tak makan sosej..
sangat sodap wei..
tak berenti makan..haha
red bean pun sodap jugak..
selalunya saya akan buat 2-3 jenis filling/topping..
ada yang suka ni..ada yang tak suka tu..

15 comments:

izahdaut said...

aku kan, fe'el org dlm rumah ni kan, skali buat roti kena habis terus. kalau simpan ada je tak kena taks edap la.. bau la.. keras la.. saboo jela..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

nyum2..sedapnye sausage flower bun ..
saya nak sikit..pos2 la kat sini sikit..huhu

Mixed-family in da house.... said...

Kak lia, pos sini sikit...waduh waduh...tak perlu susah payah beli lagi.......mahu makan, bilang aja ya....kihkihkih....

munna said...

kalau dah ramai2 ... lain2 lah pulak selera ye kan....

Aziela said...

Rajinnya Lia buat roti. Akak belum berani lagi, takut x jadi....\

ADEEYA said...

Entry makanan. Dah la roti haihhhh berkeroncong peruttt. :D

Papa Mifz said...

biaso papa mifz kat kodai jer roti2 mcm nih..huhu

Lady Lavender said...

cantiknya Lia...sampai skrg tak pandai lagi buat bentuk flower camtu :-))

アヌムちゃん said...

comeinye bun bunga tuu.nakkk.heeee

So Shy Lady (SSL) said...

ya Allah pndainya lia buat...pnh amik course buat bun ke? jeles akk coz akk tau bli je T.T

♥cmª shIemª♥ said...

waduh...bun bun lagi..
nyum...... :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mcm nak sua plate mintak sket
dah mcm kat kedai juai ni

Kamalia said...

izahdaut:
oooo,patutla kau rajin buat roti,ghupenya diorg takleh makan roti yang dah disimpan semlaman ye..anak2 aku tak kisah, pagi2 aku panaskan dlm microwave,pastu suka la diorg makan.

dini:
ekeke..kalau kat sana lagi sennag tau,bawak duit,pi kedai,beli dah boleh makan..ni nak kena petang baru boleh makan..banayak sangat proses nak menyiapkannnya..:D

munna:
betul,ada yg suka ni,ada yang tak suka tu..:p

aziela:
dulu saya pun tak berani kak, since anak dan mak suka makn roti,kena rajinla..;p

adeeya:
ok,deeya boleh pi cafe..carik makanan cepat..

Kamalia said...

papa mifz:
bestnya kalau boleh beli,tapi mano bboleh makan sosej dio..

LL:
tq..nanti saya agi gambar step by step nakbuat flower shape tu..

anum:
marila ke mari..hehe

SSL:
alhamdulillah kak..belajar sendiri,smbil tengok kat blog org je ni..

Kamalia said...

shiema:
ekeke..pastu akak pun cakap,waduh,berat badan aku..:(

L.Ayu:
ekeke..mehla datang sini,ai buatkan tu uols..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...