Pages

Friday, 20 January 2012

Caca Merba #2..

Salam wbt..tetiba ada part 2 la pulak..suka hati ko la kamalia..Panjangkan nama saya. Kalau nama dalam ic Kamalia Hani..Zaman dulu*ceh, macam dah lama je hidup*, bila orang tanya nama penuh mesti orang tak percaya itu adalah nama saya, diorang ingat saya saje-saje je tambah nama hani tu..ei, tolonglah okay..Nama saya ni kakak saya yang bagi*haha, ye,kakak saya semua dah tua, saya anak bongsu yang sesat *..time tu lagu Kamelia, kumpulan Sweet Charity-Ramli Sarip tu uols* tengah glemer, jadi die bagila nama tu..Nasib ada makna tau, cuma Hani tu je takdo. Takpo, adik-redho-kak..;p Kawan sekolah ramai yang panggil kamalia je, kalau sekolah form 4-5 diorang panggil kama..Mr K dulu pun panggil kamalia gak. Takde la nak panggil Hani bagai pun, makgelinoks..haha
Eh, hari ni public holiday ye kat Malaysia? ke belum lagi?sian saya, sampai tak tahu bila CNY.haha..Nak cerita apa lagi ek? Banyak je gambar tu, tapi malas la nak ambik camera, pastu nak transfer lagi..Malas..Ambik gambar dari dalam aifong je la ye.
Afiya suka tengok cermin..
ni adala buku dia tu,siap ada cermin dalam dia..
sambil tengok muka sendiri, sambil jilat cermin tu..
nampak tak kesan air liur dia?haha..
nanti dah besar nak tunjuk ni kat dia..kenangan kan..
ini yang dikatakan nenek si bongkok tiga..
masih gagah obaachan ni pergi supa*supermarket* tau
jalan kaki je ni, dari jauh saya nampak dia jalan perlahan-lahan..
walaupun dah bongkok tiga tapi masih sihat dan gagah nak berjalan..
 
dah lama tak makan mutton kebab ni..
sangat sedap..slrrpp
selalunya Uighur yang jual, secucuk 200 yen.
dan kami akan beli sampai 30 cucuk..gila melantak kamben..huhu
kat sini memang selalu kami makan kamben..
lagipun murah je kalau nak bandingkan dengan Malaysia..
daging kamben, OZ mari..
 
sekarang ni memang susah nak ambik gambar berdua..
tak suka bergambar gamaknya..
dah besarkan heroes ni..
Alhamdulillah..
babah with gegirls..
babah si misai walrus..
bukan saya cakap tau, dia sendiri yang mengaku..peace babah;p
ni pulak sosej rolls yang saya jual..
dah lama dah ni..
siap jual yang frozen lagi, tapi sekarang malas dah nak jual..
lagi satu, saya malas nak kutip hutang sapa yang belum bayar tu..segan la.
tu salah satu sebab saya malas nak jual..
dulu, saya jual bentou..lama jugak..pastu berenti sebab ntahla..
pastu sambung jual mini pizza pulak..lama jugak saya jual..
pastu lama saya berenti meniaga ni sebab yang sama seperti di atas..huhu
diorang ada jugak tanya tapi sekarang dengan Afiya lagi, tak jual dah kot..
tengokla, dah besar lagi sikit saya jual la balik..haha..ntah apa-apakan saya nih..



oklah..tu je..nanti kalau saya rajin, saya upload gambar pergi ke tasik beku; Lake Gando, tempat paling sejuk di Honshu (the main Japanese island)..

25 comments:

Ucu Faridah said...

wah dah tahu serba sedikit kisah kamalia...nama glamour..org dolu2 mmg suka dgn nama yg ada kt lagu...

suka berniaga rupenya..tp itulah selalunya kalau ada yg berutang mood nk berjualan terus malap..cantik sosej tu.....kalau dihulur2 kat ucu mesti ucu bayar cash punya...

nur easy said...

oo meniaga ke dulu.. kalau dekat mesti dah jd regular customer ni ;)

So Shy Lady said...

cun nm tu klau akk branak lg tringin nk ltak nm kamalia gak haha ;D mcm2 bisnes ye, cayalah! jgn dsia2kn bkt mmsk n mniaga yg ada tu, sambung lg hokeh! double F tu sweet lah

♥cmª shIemª♥ said...

sedap nama kamalia hani tu.. :)
ari ni jumaat kak..belom ph lagi..cny jatuh hari isnin & selasa..hoho..
ensem heroes tu..gugurl cute!
rajin nye akak meniaga & buat sosej segala bagai tu..hhehe..tp betulla..time nk kutip utang mmg segan ..org yg hutang ngan kita..kita plak yg segan!

Hanis MY said...

Laa tatau pun wat bisnes kalau tak dh lm jd palanggan tetap

ADEEYA said...

Girl and mirror :D hihihi

Ijah EmoTemo said...

wahh akak siap buat bisnes eh hehehe

Asmara said...

u nnti cite camne kenal MrK. haha.. pastu paling ajaib camne nama leh sama Kamalia n Kamil. susah giler nk jumpa ada couple nama camni tau. hehe..
*psst.. aifong kat oita. :D

Juwita Jamaludin said...

Betul2 .. Like byk2 komen As.. Cite tau.. Akak pun berniaga on off.. Sekrg baru rajin sikit buka pages sebab ramai bagi galakan..bukan untung bnyk hanya niat ibadah dan beri option org beli mknan halal.. InsyaAllah

munna said...

WALAUPUN CACA MARBA TAPI SERONOK MEMBACANYA... CNY JATUH PADA 23-24 JAN LAH LIA

MaryaYusof said...

Salam Hani eh silap Kamalia...
Sedap nama tu...entry ni pun best :))) Rajinnye berniaga... sana senang dpt kamben eh... lama tak mkn kamben... hb xmkn la...samalah CNY pun xtau bile... skrg ni tarikh2 penting @ cuti2 semua mcm dah tak tahu.. nasib baik ade FB, ade jgk info...nak bc paper pun malas...hehee...nnt cepat update pasal Honshu tu ye... tgk kat sini pun jadilah...dah terasa kesejukannye... ;))))

Hanis Azla said...

mmg sedap nama lia.. wah.. tererlah lia buat roti.. smp boleh jual lagi yer.. bab nak minta hutang tu yg buat mood nak berbisnes mati kan..

UmmiAbi said...

Ooo..kamelia hani... Ingatkan Yasmin Hani..hehe
Hani tu de maknanya..Happy & delight..Kwn ummi yg bgth coz nama dia hani jugak..:)

Cik TeN10 said...

setuju dgn kak as.. bukak la cerita sket.. haha ;p

ohh akak jual eh.. emm lepas ni akak xleh kasik org berhutang lg dh.. kl nk beli kna cash.. kl x cmtu lah..

lady zaini said...

salam kamalia...

hehe...dulu nama akak "z... hanie ...." hani or hanie tu ada orang cakap maksudnya "penghibur, menghiburkan".. kira macam menyenangkan dan menggembirakan hati orang sekeliling la :D

hani maksud bagus tau :)

p/s: good idea. sesekali, buat entry cacamarba camni sgt bagus. haha, ringkas dan padat :D

Papa Mifz said...

Cny 23 & 24 hb ni ;-)

Kamalia said...

ucu faridah:
ekeke..itula,mana lagu yg glemer je, terus nak letak nama tu kan..nasib baik nama sy kira best sikit..*perasan*.takpe,dgn ucu sy bagi free je..

easy:
ecece..yela,nnt parit raja nak menjual gakla..mesti beli tau*siap paksa lagi tuh..ekeke*

SSL:
eh,betul ke kak?hehe..iA<ada rezeki untuk tambah lagi..kalau rajin nanti, saya smbungla ye..kot tak,buat mkn2 sendiri je kak..

Kamalia said...

shiema:
ehem..ehem..terima aksih..malu ai.haha
tula, ingatkan jatuh hari ahad..kan..kan..mmg segan nak kutip hutang.

Hanis my:
hehe..jauhla puan nk ngepos ke sana..

Adeeya:
haha..

Kamalia said...

Ijah:
ehem..untuk mengisi masa lapang kekdahnya..

Asmara:
hihi..malu la..itu ken amintak approval dr bos dulu boleh or not nak publish cerita kat public..

Juwita:
iA.kalau bos bagi saya cerita ye..Alhamdulillah,bagusla niat akk tu.saya pun sama gak,nak senangkan adik2 sini..

Kamalia said...

munna:
kadang-kadang pendek tapi banyak isi ye.ok noted.

marya:
hehe..saja je tau..
ala,xbestkan kalau salah sorang tak makn,nanti nak amsak,kena makan sensorag dan kena masak yang lain pulak..
betul2..sekarang ni dekat 3 bulan tak baca,menyampah dengan berita kat malaysia tu..ok, nanti saya cerita ye..

Kamalia said...

Hanis Azla:
ehem..terima aksih kepada kakak saya..
terel tak sangatla kak..buat biasa2 je,untuk cari duit poket sendiri..hehe

Kamalia said...

UmmiAbi:
Ok, terima aksih..baru ahu ni.Nnati kirim salam dengan dia jugak ye..

Fatin:
ehem..banyak sangat permintaan ni,terus perasan ajdi retis glemer..kahkah..
tapi,tula kesian pulak dengan diorang..saja nak pelbagaikan makanna halal kat sini..

Kak zack:
salam kak..rindunya..
alhamdulillah,ada jugak nama yang sama..eh,bukan Hanim ke?
tq..tq..

Kamalia said...

papa mifz:
ok tq geng..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

nama kamalia hani tu sedap..^_~..

anak eija yg kecik tu pun cukup suka tgk cermin, kadang2 cermin yg kat almari pun dia suka tgk sbb nmpk bayang2 muka dia..huhu..

wah siap jual sosej rolls lagi ye..
msti sedap ni..

lady zaini said...

kamalia...

hanie tu nama lama. sekarang hanim. panjang nama lama tuh. malu nak tulis penuh, tapi hanie tu salah satu la. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...