Pages

Tuesday, 17 January 2012

Seikatsu Happyoukai 2011

Salam wbt..cerita akhir tahun lepas, terlepas pandang sebenarnya. haha, sebenarnya banyak lagi event tahun lepas yang saya tak post lagi..asyik bertangguh, lama-lama terlupa. haisshh..:p 
Persembahan ini memang diadakan setiap hujung tahun bagi kebanyakkan kindergarten di sini. Seperti yang kita jangkakan  memang persembahan dari anak-anak kecik ni memang cukup menghiburkan dan sangat menarik untuk ditonton. Bayangkan kanak-kanak seawal 2 tahun dah boleh perform di atas stage. Memang mereka ni dah di ajar dari kecil to overcome stage fright..Baguskan tapi anak kami twins tu memang pemalu sungguh..haha. Sampai tak terkeluar suara diorang.
pic from left to right:
 Amni yang tengah beratur untuk ke toilet
obaachan (nenek) yang datang untuk tengok cucu ;p
Faeiz dan Faeiq main tambourine:)

nyanyi time..semua nyanyi sama-sama
Amni menyanyi sepenuh hati
kawan Amni..kawaii kitty chan
alala..nangis..waktu ni umur 2 tahun yang tengah perform..
yang tengah menangis tu memang sebelum naik stage dah nangis..
bad mood kot pagi tuh ;p
yang bawah tu umur 5 tahun..sangat pandai berlakon.

 hahaha..anak sapala nih..
waktu ni twins kena cakap "belum belum..perut masih lapar"
tapikan suara diorang tak terkeluar, nampak sangat anak melayu nervous..
diorang berlakon jadi orenji (orange)
bawah tu pulak Faeiq jadi suika (watermelon)
Faeiz jadi cupcake 
 
Amni berlakon jadi kumo (awan)..
cerita ni berkisah sapa yang paling kuat..
bila diorang tanya adakah awan yang paling kuat
awan akan jawab bukan, kami tak kuat sebab bila angin tiup kami,
kami digerakkan ke tempat lain pulak..
berterusan meneka sampai ke matahari..habis..haha

penutup..lagu Anpanman..
ada Magician..

 sangat suka dengan sensei  kat Jepun ni..
ops bukan sensei je, rasanya semua orang
mereka ni tersangat kreatif..
baju yang diorang pakai ni semua sensei buat dari plastik sampah je..
cantikkan, boleh buat dress, topi dan macam-macam lagi..
kalau flower yang dekat dress tu pulak dibuat dari tisu..
Amni sangat suka dengan dress tu
bila bawak balik siap pakai lagi, sampaikan nak tido pun still taknak bukak..
tapi macam biasa, mama dengki suruh dia bukak jugak...kahkah


15 comments:

Asmara said...

kreatif, inovatif, ini yg paling best sekolah jepun. i tekan butang like 10x. hehe..

Ucu Faridah said...

suka tengok anak2 liza..lebih2 lagi yg twin tu sebijik anak jepun...
org2 yg kuat makan ikan memang kreatif

MaryaYusof said...

Salam Kamalia,
Anak2 you pun muka dah macam jepun la... comel je...
mmg best, org jepun ni mmg super creative kan...;)))

ADEEYA said...

Comell. Kalau tak cakap tak perasan pun twins tu. Macam Jepun dah :)

munna said...

betullah anak2 lia dah sama mcm org jepun

Acik Erna said...

kamalia..nangis pun budak2 ni tetap comel..acik suka tengok..

Cik Sara said...

Sangat kreatif dan inovatif.. comel je tengok..=D

Ijah EmoTemo said...

comei comei je semua ngee

♥cmª shIemª♥ said...

cantik sekali dress bdk2 tu..


shomellll :)

Hanis MY said...

comel je semuanya...geram tgk...

Nur-nba said...

Alhamdulillah kak.. Dah selamat jalani rawatan tu.. Memang tak sakit sebab dibius..

Alahai comelnya... Kalau ada video, tentu lagi menarik.. Amni pun dah macam orang Jepun.. :)

Kamalia said...

Asmara:
tq kak.rasanya akak lagi banyak pengalamn tentang ni kan.;p

Ucu Faridah:
hehe,tula diorang memang suka mkn ikankan..siap mentah lagi tu..

Marya:
Salam..dah lama bergaul dengan jepun, tu yang muka pun jadi cam diorang tuh..super duper creative n innovativekn..

Kamalia said...

Adeeya:
dalam gambar meman susah nk bezakn,tp kalau depan mata senang kot nk bezakan ank jopun or not..

munna:
awww..mama dia macam jepun tak?haha*sila muntah*

acik erna:
budak-budak cik..mmg comel.hehe

Kamalia said...

ijah:
rasa nk colek je..

cma:
mmg cantik siap menari aloha hawaii lg tuh..

hanis:
geram kat anak sendiri pulak lepas ni ye..

Kamalia said...

nur:
alhamdulillah,mmg kena bius kalau tak konpem nangis..huhu
video ada, tp letak kat youtube je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...