Pages

Monday, 30 January 2012

Dapat kembar lagi..

Salam wbt..Tahun ni tahun menambah ahli keluarga..hehe. Kelmarin along saya (kakak) dapat menantu baru (perempuan)..wiii,tahniah Im. Semoga berbahagia hingga ke syurga..Bulan 5 nanti pulak, alang (abang) saya nak terima menantu jugak. Kenduri buat kat Jitra sebab alang saya duk sana sejak 25 tahun dulu kot..Pastu hujung bulan 6 along saya terima menantu sekali lagi. Yang ni anak perempuan bongsu dia yang nikah. Penutup kenduri pulak bulan 9..ni pulak kat rumah ateh (kakak) saya, anak perempuan dia yang nak nikah ni..Semoga semuanya dipermudahkan dan berjalan lancar ..amin

Saya pulak kat sini sangat jeles okay bila ada kenduri ni. Yela, tak dapat nak balik..tak dapat nak makan lauk kenduri..tak dapat nak berkumpul dengan adik beradik yang selaut ramainya..uwaaa..sedih mak..Kalau nak tahu, saya ni setiap kali tahu ramai yang akan balik kat rumah mak, konpem satu hari tu saya akan telefon 2-3 kali..haha,jeles punya pasal..bukan jeles dengki ka apa pun, cuma nak rasa sama-samala kemeriahan diorang berkumpul tu..Best wooo bila berkumpul, pastu masak..makan..makan..masak lagi dan makan..makan lagi..Kelmarin pun saya telefon jugakla, pastu kan saya ingat kenduri tu ari ahad, rupanya ari sabtu,,tapi, dapat jugakla berborak dengan semua orang..jeles dengar diorang makan sodap-sodap, jeles dapat berkumpul semua adik beradik..terasa waktu tu nak terbang balik je..huhuhu. Tahun depan ada lagi kenduri, harap-harap buatla selepas saya balik nanti ye.:p

Kalau tengok kenduri yang kat atas tu berderet-deret sure korang dapat bayangkan betapa ramainya adik beradik saya..ye, dah la adik beradik ramai, anak buah pun ramai..penuh rumah kalau semua orang balik..seronok tau bila adik beradik ramai ni tapi kalau saya nak kena ada anak ramai macam tu, ermmm huhuhu..cukupla 4 orang kot..Kan bi kan..kan..kan..4 is enough right?

Eh, baru perasan tajuk dapat kembar lagi..oittt, jangan speku lebih-lebih. Bukan saya yang preggy kembar, ni cucu ateh saya..Anak sulung dia baru dapat anak kembar..tahun lepas bulan 10 kot..haha, dah besar pun baby tu, dah 3 bulan..Biasala maksu dia ni agak lembs nak update cerita pasal family ni..Hoyeahhh, saya dah ada 3 orang cucu..Cucu pertama adalah dari anak along saya..dah besar pun, 9 tahun kot..

Assalamualaikum Ahmad Hadif..baju biru..Ahmad Hasif ..baju hijau
ni nenek su tau..
sobs..dah tua dah saya ni..@-@

kembar seiras..
sama macam Faeiz dan Faeiq jugak time kecik-kecik dulu..susah nak bezakan kot..

30 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mmg jenis ada twins dalam ur family ekk best...sekali dpt dah 2 legaaaa hahaha...ai pow sama last year x smpt nk blk kenduri my sis & bro in law pong....sobs

Cheq Sue said...

ingatkan lia yang pegnen tadi... memang seronok dapat anak kembar ni, walaupun keje, belanja kena lebih, tapi berbaloi... teringin jugak, tapi kena kawen dulu... he he he

Mixed-family in da house.... said...

berkumpul ramai-ramai mmg best...mcm klau balik kg mak, berkumpul 9 beradik mak, + anak cucu + menantu + cicit...... wahhh mmg tak muat rumah...kihkihkih

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kamalia..bstnya dapat anak kembar kan?tp mmg family atie xder yg kembar pon.
Berderet2 kenduri tu?klu dpt balik kan best jumpa family semua :D

Asmara said...

hi nek sue! heheh.. dah ada pangkat nenek la u. seronok bila family ramai ni, meriah sangat bila berkumpul. rindu jugak ngna family kite! ;D

Ucu Faridah said...

Berapa keping tisu habis lap air mata lia.....cian dia..
sabar ye..nanti ada kenduri satu lagi boleh buat 3hr 3mlm..kodo' kenduri yg lepas2 tu...hihihi...

nur easy said...

sekali pandang, macam seronok je ada twins ni kan..;)

suri solehah said...

sefih pulak bc yg lia tulis..mesti mak lia pun terkesan sama..igt mak akak masa adik duk obesi dulu teringt nk makan kuih dr tepung beras,mak akak kt sini..takleh tgk tpg beras sedih huhu..tahniah..tuk keluarga lia yg dpt twin tu...

suri solehah said...

sefih pulak bc yg lia tulis..mesti mak lia pun terkesan sama..igt mak akak masa adik duk obesi dulu teringt nk makan kuih dr tepung beras,mak akak kt sini..takleh tgk tpg beras sedih huhu..tahniah..tuk keluarga lia yg dpt twin tu...

noor said...

yerlah kan..sedih pulak.
cute comey jer twins tuh

slm kenal dr nor

Cik TeN10 said...
This comment has been removed by the author.
Cik TeN10 said...

ingtkn td akak preggy kembar lg td.. hihi ohh famliy akak mmg gen kembar ye?.. patut la ramai sanak saudaranya.. a@ah betul tu akak.. setuju sgt.. kita yg dok jauh ni selalu terlepas kenduri kendara.. sy pn sma gak mcm akak.. kl mak ckp diorg balik kg kmpul rmai2 mesti tepon banyak2 kali.. siap suruh diorg on9 skype lg !! haha

p/s : td kan.. silap taip !! mode keyboard japanese.. bila dh post komen baru perasan.. alamak ! tulisan ape ni.. hahaha *malu !

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

masa baca tajuk td mmg igtkan lia preggry dpt kembor lagi..hehe

srnok tgk family besar ni kan, bila berkumpul mmg meriah,

x sabar nak tunggu kehadiran anak buah kembar, adik eija tgh ngandung kembar, inyaallah Mei ni dapat ler Zaquan& Ziqry sepupu kembar.

munna said...

sukanya... klu dpt anak kembar

cik norai said...

bestnye tengok kembar!!! mesti taihen nak jaga masa kecil kan..

kayrul-shah said...

ala siannya kat lia...ala comey betul baby twin tue

KakAsma said...

Lia,
seronok kqn bila rmai yang berkumpul gitu..mmg tul,makan,,masak,,makan,,hehehe terasa keseronokkan nyer,,

wahida said...

seronoknya dapat kembar...jeles...hehe

respek pada ibubapa yg ada anak kembar ni...mmg memerlukan kesabaran yg tinggi kan...

ummi hadif n hasif said...

ai nenek su pekoba? hadif n hasif sihat2 je kt m'sia ni. ai suma.. sy ummi twins. agak mencabar jg babies ni lebih lg ni anak2 yg pertama. kayrul-shah n wahida : terima kasih atas pujian. alhamdulillah. seronok tgk perkembangan bb kembar ni, hadif (abang) pemalu vs hasif (adik) peramah, pemurah dgn senyuman.

MaryaYusof said...

Salam Kamalia,
Baru boleh baca feeling2...sigh*

Bestnye big family :)

Kamu mmg ade genetik kembar, mesti best... teringin jgk nak dapat anak kembor tp xde pun family yg ade anak kembar ni... kira peluang tu tipislah kan... mmg respek dgn org yg ade anak kembar ni... kena ade kesabaran & kekuatan yg tinggi!

Kamalia said...

ayu:kalau family ai takde gen twins tu,tp mr k ada kot..
yang ank buah ai ni belah BIL ai yang ade gen twins..kannn,sedih xdpt balik naa

mixed family in the house:
betul..betul..rasa meriah sgt,mcm kenduri puna da..kalau tetamu nak dtg rumah,mesti segan punya..

Kamalia said...

azatie:
salam kak..memang bestkan.itula,jauh algipun memang dah nak balik tahun depan,rasa tak berbaloila pulak..

asmara:
hehe..family akk pun ramaikan.best sebab dapat makan2 macam2..

ucu faridah:
uishhh..berkotak-kotak ka,sampai kering air mata ni ha..ekeke..yela, nanti suh mak saya buat kenduri 3hari 3malam ye..akak datang sekali tau.

Kamalia said...

easy:
itu sekali pandang,kalau memang 24/7 duk memandang,boleh penim+kurus jadinya..

suri solehah:
mak saya mcm tula kak..kalau telefon dia,kalau tengah masak yang sedap2 dia katala jangan la sedih,nnt buat sendiri..haha..konpem tak sama rasanya kan..ok,dia pun kata terima aksih

Kamalia said...

noor:
salam kenal noor..
terima aksih noor dari pihak ummi diorang

fatin:
family akk takde gen kembar pun,sblh asben yg ade..tapi,kalau nak ikutkan kakak akak average anak setiap family adelah 4 orang..ramaikan..betul tu fatin,sgt sedihkan bila duk pikirkan famili kat sana..

Kamalia said...

eija:
haha..tajuk harus propa lebih..
betsnya eija pun nak dpt anak buah kembar ye..tahniah buat adik eija tu..

munna:
insya Allah, boleh usaha lagi ye munna..

cik norai..
sangat taihen..tapi,itula kena ade kerjasama dari asben jugak baru ok..

Kamalia said...

kayrul-shah:
kayrul..tula,nasib baik dah biasa..terima kasih bagi pihak parents diorang..

wahida:
seronok jugak kak..memang kena ada kesabaran yang tinggi dan kena tabah jugak..

Kamalia said...

ummi hadif dan hasif:
jueeee..hehe,malu la jue baca ni ha..
memang mula2 mencabar jygak jue,tapikan buatla perlahan-lahan.iA,boleh je..nanti pejam celik tengok diorang dah besar je..

marya:
ok, takpe take ur time..
best bila semua berkumpul..
takde,cuma sebelah asben memang ade gen twins tu..insya Allah, kalau ade rezeki mesti boleh dapatkan..

Papa Mifz said...

Teringin nk ado anak kembar ;-)

Acik Erna said...

kamalia..dalam keluarga lia..siap yang kembar ye..
acik kan..mak meruta yang kembar..tqpi belum ada sorang pun dari adik beradik suami ada anak kembar.cucu nanti kot..he he

♥cmª shIemª♥ said...

bestnye keluarga ramai ni..
cma 3 kerat je..
huhu..

ahamdulillah..bertambah2 lagi keluarga akak..

comel baby2 tu.. :)

nenek su??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...